MISHACZEQ: Je lepší těm na skladování (což Goliáš, myslím, není - já ho nikdy nepěstovala, je opravdu z méně chutných odrůd) stopku nechat. Jestli si je chceš nechat na jídlo během zimy, skladuj v suchu a teple - klasicky někde v bytě. Hlídej, aby hned ze začátku byly v suchu, aby dobře zaschla stopka (měla by být tvrdá a suchá), protože když plíseň a hnití, často zrovna od stopky. Je také důležité s nimi zacházet jemně, aby se zbytečně nepoškozovala slupka, protože to zase tudy může chytat plíseň. Během zimy jednou za 2-3 týdny kontroluj, jestli nějaká není chytlá, a tu pak rychle zkontroluj. Já mívám dýně vždycky v kuchyni na almaře. Je to hezká dekorace, jsou v teple a ničemu nepřekáží. :-)
S tím skladováním pyré z goliáše ti nevím, já osobně to nevidím jako příliš chutné, ale záleží na tobě, jak s tím budečš spokojen/a. Zkus, ak ti to bude chutnat syrové, pokud to nebude mít příliš vody, mělo by to po rozmrazení mít chuť podobnou. :-)