• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KEB: měl jsem pravidlo, že až dopiju pivo, jdu kouřit. Dřív ne. ale když jsem v kuřácký a mám popelník před sebou, tak to taky bafám jednu za druhou, až to není hezký.
    KEB
    KEB --- ---
    MERISCZ: doma jsem sice mohl kouřit, ale takřka nikdy to nědělal. Za to v hospodě jsu jak kamna.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KEB: Zkusím to mlíko s medem. Ač to znám, nenapadlo mě to. Jinak já to s tím kouřením u chlastu mám trochu složitý. Nemám rád zakouřený hospody, takže chodím do nekuřáckých a vybíhám ven. Takže se u mě většinou spotřeba cigaret výrazně nezvedá. Zato když se doma nudím, tak to je jedna za druhou na balkóně.
    KEB
    KEB --- ---
    MERISCZ: Stejně nejvíc kouříš u chlastaní. Neznám kuřáka (mě nevyjímaje), kterej to tak nemá. Takže když už ses rozhodl seknout s jedním vyser se i na to druhé. Ad usínání, pokud nepomáhá meduňka, nezkoušel jsi to osvědčené mléko s medem? De facto jde o to, že cokoliv teplého čaj, kafe, mlíko, kakao (touhle cestou bych zkusil jít jako první) uspává. Samozřejmě čaj a káva má tu nevýhodu, že pokud neusneš dřív než naběhne kofein, tak už neusneš vůbec. Jinak má samozřejme KLATIC pravdu tohle auditko je přesně na tyhle blbý kecy :D
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: já už nekouřil v listopadu skoro tři týdny, ale pak jsem se opil a zase si blbec zapálil. Nekouřit mě nutí svědomí, protože chodím tancovat a tam mě to vadí.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MERISCZ: ono neni uplne dobre prestavat se vsim naraz...telo je pak trochu v soku
    ale je fakt ze po tom co jsem prestal chlastat, jsem prestal kourit cigara (v hospode klidne i dve krabky za kalebni vecer) a kourim uz jen balenej tabak tak casto jak mam chut a cigara mi odporne smrdej a uz je nemuzu...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: se spaním mám normálně problémy již hodně dlouhou dobu. Dokonce jsem u jedl nějaké prášky, ale nesměl jsem po nich řídit. Meduňka pomáhá, ale velice málo (mám zásoby vlastní ze zahrady). Jedna z těžkých věcí je i to, že se snažím ještě přestat kouřit a to už je na mě asi moc.

    Pozizivní je i to, že se dokážu dokopat vstát poměrně brzo a tak i v práci to je lepší, než před tím.
    Fajn je i to, že mé okolí to vzalo zatím v pohodě a podporují mě v tom.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: za mě klasicky s chlastem - dvě sklenky šampaňského během šichty a přijala jsem pozvání na dvě sklenky velmi dobrého a drahého koňaku po práci, to alkáč ve mě opravdu neodmítnul :/ ale pak jsem radši zdrhla domů. Příští pátek je poslední vystoupení a pak bude měsíc pauza tak doufám že si za tu dobu na tyhle páteční bublinky odvyknu a od nový sezóny pojedu s čistym štítem... a nebo nepojedu vůbec a radši se na tu práci vykašlu
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MERISCZ: od toho je presne tohle auditko :)
    alkoholicke sny budou postupne ridnout (i kdyz nejake ty alkoholove problesky jsem mel jeste po trech letech nechlastani), problemy s pocenim, zimnici, skrabanim v krku atd. zmizi pomerne brzo
    s usinanim je trabl....testni nejakej usinaci caj s medem treba medunku nebo nejakou smesku .. jinak med je vubec dost dobrej na lecbu alkoholovych nasledku...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Už delší dobu sleduji zdejší "postřehy a názory". Tak přidám jeden svůj.
    Dneska je to týden a jeden den, co jsem naposledy pil. Od září jsem chlastal každý den až se to začalo projevovat jak při sportu, tak v práci a všude jinde. (omlouvám se, jestli to tady nikoho nezajímá, ale potřeboval jsem se z toho vypsat a nemám kam jinam).
    Po týdnu jsem na tom asi takhle.
    pozitiva:
    - Cítím se líp, nejen fyzicky, ale i psychicky. Jsem sám se sebou spokojený, že dokážu zajít do baru, aniž bych si dal cokoliv alkoholického.
    - Z velké části se ztratil třes rukou.
    - Kočka je šťastná, že jsem doma a nechodím se tam jenom vyspat ve stavu "na sračky".
    negativa:
    - Začaly se mi zdát "alkoholické sny", které jsem nikdy před tím neměl. Většinou mají podobný průběh, ač se mění místo a lidé. Ve snu jsem opilý takovým způsobem, že se nemůžu ani hnout a většinou se potřebuji někam dostat a to nejde.
    - Velice špatně usínám. S usínáním jsem měl vždy problém, ale teď je to ještě horší
    bezezměny:
    - stále se nadstandardně potím, popřípadě se u mě střídá zima s horkem

    Co jsem si za ten týden uvědomil, že asi nebude stačit můj standardní měsíc bez alkoholu a pak kontrolované pití, ale že to bude muset být delší doba. Abstinentem se stát nechci, ale chtěl bych dosáhnout určité sebekontroly. Něco jako max 3piva týdně a bez tvrdého.
    KEB
    KEB --- ---
    SA_KRA_:

    Kabát Myslivecký Ples
    https://www.youtube.com/watch?v=SpPtRWgTzTo


    takhle nějak?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SA_KRA_: a toho panaka jsem mela jen proto, ze jsme vyhrali jelena :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak jaka?
    za me parada, nejak bylo tak porad co delat, ze jsem stezi vypila dve dvojky vina a jednoho panaka a rano se vzbudila cista jak lilie.
    FRDK
    FRDK --- ---
    KLATIC: S MHD se vůbec nedostanu do styku. Spíš přišetřím na dlouho plánované pořízení bicyklu.
    THEMAKARESH: Nahrazování závislosti a vyplavování dopaminu jsou slova mé kamarádky, ze mě určitě fanatický sporťák nebude, ale potřebuju se trochu víc hýbat i z jiných důvodů. No a mých sedm týdnů mi zas o cpaní se hovnama říká, že pro mě možná tudy cesta vede.
    THEMAKARESH: Nebudu se s Tebou přít o to, kdo je víc v prdeli. Já cítím, že musím přestat.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    THEMAKARESH: haha, tudy cesta taky teda nevede. Takovy alibisticky kecy, v to tu snad uz nikdo neveri.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    a není ani sobota a v práci se slaví narozeniny - šampaňským. Vzala sem si chlebíček, aby se neřeklo a šla radši pracovat. Radši :D
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    FRDK: nenut se do prazdneho sportovani....doporucuju jen co sleze snih poridit si kolobezku a misto mhd vsude jezdit...je to absolutni svoboda a udela ti to dobre :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: ja na tebe taky, tak to dej ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: Mě zas čeká v pátek šichta v Royalu (divadle kde šampaňský teče proudem), zatim se mi nepodařilo si tam nic nedat ani jednou (vždy alespoň skleničku na nervozitu) tak na tebe budu myslet!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak na me myslete, v sobotu je Myslivecky ples u nas na Jizni Morave, takze vino produem. Od mych 16 jsem ho strizliva neabsolvovala, tak snad nebudu moc znechucena :)

    a dalsi sobotuto same, jen na Valassku kde se pije slivovica jak voda. Kdyz preziju tohle, tak snad asi vsechno ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam