Už delší dobu sleduji zdejší "postřehy a názory". Tak přidám jeden svůj.
Dneska je to týden a jeden den, co jsem naposledy pil. Od září jsem chlastal každý den až se to začalo projevovat jak při sportu, tak v práci a všude jinde. (omlouvám se, jestli to tady nikoho nezajímá, ale potřeboval jsem se z toho vypsat a nemám kam jinam).
Po týdnu jsem na tom asi takhle.
pozitiva:
- Cítím se líp, nejen fyzicky, ale i psychicky. Jsem sám se sebou spokojený, že dokážu zajít do baru, aniž bych si dal cokoliv alkoholického.
- Z velké části se ztratil třes rukou.
- Kočka je šťastná, že jsem doma a nechodím se tam jenom vyspat ve stavu "na sračky".
negativa:
- Začaly se mi zdát "alkoholické sny", které jsem nikdy před tím neměl. Většinou mají podobný průběh, ač se mění místo a lidé. Ve snu jsem opilý takovým způsobem, že se nemůžu ani hnout a většinou se potřebuji někam dostat a to nejde.
- Velice špatně usínám. S usínáním jsem měl vždy problém, ale teď je to ještě horší
bezezměny:
- stále se nadstandardně potím, popřípadě se u mě střídá zima s horkem
Co jsem si za ten týden uvědomil, že asi nebude stačit můj standardní měsíc bez alkoholu a pak kontrolované pití, ale že to bude muset být delší doba. Abstinentem se stát nechci, ale chtěl bych dosáhnout určité sebekontroly. Něco jako max 3piva týdně a bez tvrdého.