MERISCZ: Když jsem po svém posledním několikadenním alkoholovém excesu přestal pít, nemohl jsem spát dva týdny, nejdřív téměř vůbec, posléze 2-3 hoďky denně. Pak se to upravilo. Myslím, že i u Tebe by se ten spánek měl po nějaké době bez nadměrného pití spravit. Blbé sny mám pořád. Pocení, třas a návaly víceméně vymizely zhruba po měsíci. Zato s kouřením jsem se v tom období dostal na patnáct denně, ač jinak jsem vždy kouřil jen na kalbách (ale to zas fest) nebo v hospodě. Teď se to ustálilo na nějakých 3-5 denně, ale do budoucna počítám, že se opět vrátím jen k příležitostnému cigárku.
Jinak v sobotu jsem byl zapít narození kamarádova syna (nešel bych, pokud bych si nebyl sám sebou jistý). Přestože jsem upozornil, že alkohol nebudu, vzápětí se přede mnou objevila nalitá štamprle jégra. Vydržela tam netknutá vedle mé sklenice s limonádou po celý zbytek večera :)
Btw znáte někdo změnu chutí v průběhu abstinence? Sladké už léta letoucí nemusím, jen velice výjimečně, teď jsem nejenže ochutnal vánoční cukroví, ale sežral celou krabici (kterou jsem měl připravenou pro přítelkyni) a už několikrát jsem byl v cukrárně pro zákusky, dokonce i nějaké čokolády proběhly.