• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    MERISCZ: dobrej rum za X set panak do sebe nenalejes na ex.
    Nicmene tyden je jeste opravdu malo, i kdyz samozrejme congrats, docela se tesim co budes rikat za mesic :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Tak jsem si dal včera na oslavě kamarádky 30. narozenin jednoho panáka. Kupodivu mě nechutnal a vůbec nic mi to neříkalo. Dost jsem se tomu divil. Čekal jsem, že dostanu chuť na dalšího. Byl to tedy jenom Jagermeister, takže nic chuťově zajímavého. Vyplynulo mi z toho, že ty litry, co jsem doteď vypil prostě s chutí nemají nic společného a že to je jenom o tom, do sebe lejt tvrdej. (nevím, co by se stalo, kdybych si dal třeba nějakej dobrej rum).
    KEB
    KEB --- ---
    DHA: jo tip bych měl, na potlačení chuti k jídlu začni kouřit :D i když je mi jasné, žr to jsi slyšet nechtěla
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DHA: viz
    KLATIC:
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    DHA: sport :) nebo mi pomaha cteni, ale chce to vypichnout neco fakt napinavyho.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    DHA: co s ním zkusit trochu popoběhnout?

    Já mám odpor k tělocvičně a běhu, takže se teď dokopávám k tomu, že chci od příštího týdne začít plavat. Bohužel jednou týdně si zaplavat mě toho pivního laloku asi nezbaví a tak se budu muset přemoct a dělat i něco jiného.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DHA: pokud jsi chlastala hodne a porad...tak si telo ted kompenzuje nahly ubytek dodavanych prazdnych kalorii a vyzaduje cukr...doporuceni nijak prekvapive: hejbat se :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: neee to je skoda :) nahodou super, pila si - neopila ses!
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    FRDK: ty změny chutí budu sledovat. Už několik let nejím pečený sladký, i když jsem ho měl vždy rád. Spím blbě od malička, takže doufám, že se to vrátí alespoň do předchozího stavu. Jak blbě spím, tak včera a dnes mě celé odpoledne příšerně bolí hlava. Takhle hodně mě už hodně dlouho nebolela. S hospodou, nebo barem zatím nemám problém. V baru jsem třikrát vysvětlil, že si nic nedám a je klid. Barman je kamarád a drží mi palce.
    FRDK
    FRDK --- ---
    MERISCZ: Když jsem po svém posledním několikadenním alkoholovém excesu přestal pít, nemohl jsem spát dva týdny, nejdřív téměř vůbec, posléze 2-3 hoďky denně. Pak se to upravilo. Myslím, že i u Tebe by se ten spánek měl po nějaké době bez nadměrného pití spravit. Blbé sny mám pořád. Pocení, třas a návaly víceméně vymizely zhruba po měsíci. Zato s kouřením jsem se v tom období dostal na patnáct denně, ač jinak jsem vždy kouřil jen na kalbách (ale to zas fest) nebo v hospodě. Teď se to ustálilo na nějakých 3-5 denně, ale do budoucna počítám, že se opět vrátím jen k příležitostnému cigárku.

    Jinak v sobotu jsem byl zapít narození kamarádova syna (nešel bych, pokud bych si nebyl sám sebou jistý). Přestože jsem upozornil, že alkohol nebudu, vzápětí se přede mnou objevila nalitá štamprle jégra. Vydržela tam netknutá vedle mé sklenice s limonádou po celý zbytek večera :)
    Btw znáte někdo změnu chutí v průběhu abstinence? Sladké už léta letoucí nemusím, jen velice výjimečně, teď jsem nejenže ochutnal vánoční cukroví, ale sežral celou krabici (kterou jsem měl připravenou pro přítelkyni) a už několikrát jsem byl v cukrárně pro zákusky, dokonce i nějaké čokolády proběhly.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KEB: měl jsem pravidlo, že až dopiju pivo, jdu kouřit. Dřív ne. ale když jsem v kuřácký a mám popelník před sebou, tak to taky bafám jednu za druhou, až to není hezký.
    KEB
    KEB --- ---
    MERISCZ: doma jsem sice mohl kouřit, ale takřka nikdy to nědělal. Za to v hospodě jsu jak kamna.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KEB: Zkusím to mlíko s medem. Ač to znám, nenapadlo mě to. Jinak já to s tím kouřením u chlastu mám trochu složitý. Nemám rád zakouřený hospody, takže chodím do nekuřáckých a vybíhám ven. Takže se u mě většinou spotřeba cigaret výrazně nezvedá. Zato když se doma nudím, tak to je jedna za druhou na balkóně.
    KEB
    KEB --- ---
    MERISCZ: Stejně nejvíc kouříš u chlastaní. Neznám kuřáka (mě nevyjímaje), kterej to tak nemá. Takže když už ses rozhodl seknout s jedním vyser se i na to druhé. Ad usínání, pokud nepomáhá meduňka, nezkoušel jsi to osvědčené mléko s medem? De facto jde o to, že cokoliv teplého čaj, kafe, mlíko, kakao (touhle cestou bych zkusil jít jako první) uspává. Samozřejmě čaj a káva má tu nevýhodu, že pokud neusneš dřív než naběhne kofein, tak už neusneš vůbec. Jinak má samozřejme KLATIC pravdu tohle auditko je přesně na tyhle blbý kecy :D
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: já už nekouřil v listopadu skoro tři týdny, ale pak jsem se opil a zase si blbec zapálil. Nekouřit mě nutí svědomí, protože chodím tancovat a tam mě to vadí.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MERISCZ: ono neni uplne dobre prestavat se vsim naraz...telo je pak trochu v soku
    ale je fakt ze po tom co jsem prestal chlastat, jsem prestal kourit cigara (v hospode klidne i dve krabky za kalebni vecer) a kourim uz jen balenej tabak tak casto jak mam chut a cigara mi odporne smrdej a uz je nemuzu...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: se spaním mám normálně problémy již hodně dlouhou dobu. Dokonce jsem u jedl nějaké prášky, ale nesměl jsem po nich řídit. Meduňka pomáhá, ale velice málo (mám zásoby vlastní ze zahrady). Jedna z těžkých věcí je i to, že se snažím ještě přestat kouřit a to už je na mě asi moc.

    Pozizivní je i to, že se dokážu dokopat vstát poměrně brzo a tak i v práci to je lepší, než před tím.
    Fajn je i to, že mé okolí to vzalo zatím v pohodě a podporují mě v tom.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: za mě klasicky s chlastem - dvě sklenky šampaňského během šichty a přijala jsem pozvání na dvě sklenky velmi dobrého a drahého koňaku po práci, to alkáč ve mě opravdu neodmítnul :/ ale pak jsem radši zdrhla domů. Příští pátek je poslední vystoupení a pak bude měsíc pauza tak doufám že si za tu dobu na tyhle páteční bublinky odvyknu a od nový sezóny pojedu s čistym štítem... a nebo nepojedu vůbec a radši se na tu práci vykašlu
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MERISCZ: od toho je presne tohle auditko :)
    alkoholicke sny budou postupne ridnout (i kdyz nejake ty alkoholove problesky jsem mel jeste po trech letech nechlastani), problemy s pocenim, zimnici, skrabanim v krku atd. zmizi pomerne brzo
    s usinanim je trabl....testni nejakej usinaci caj s medem treba medunku nebo nejakou smesku .. jinak med je vubec dost dobrej na lecbu alkoholovych nasledku...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Už delší dobu sleduji zdejší "postřehy a názory". Tak přidám jeden svůj.
    Dneska je to týden a jeden den, co jsem naposledy pil. Od září jsem chlastal každý den až se to začalo projevovat jak při sportu, tak v práci a všude jinde. (omlouvám se, jestli to tady nikoho nezajímá, ale potřeboval jsem se z toho vypsat a nemám kam jinam).
    Po týdnu jsem na tom asi takhle.
    pozitiva:
    - Cítím se líp, nejen fyzicky, ale i psychicky. Jsem sám se sebou spokojený, že dokážu zajít do baru, aniž bych si dal cokoliv alkoholického.
    - Z velké části se ztratil třes rukou.
    - Kočka je šťastná, že jsem doma a nechodím se tam jenom vyspat ve stavu "na sračky".
    negativa:
    - Začaly se mi zdát "alkoholické sny", které jsem nikdy před tím neměl. Většinou mají podobný průběh, ač se mění místo a lidé. Ve snu jsem opilý takovým způsobem, že se nemůžu ani hnout a většinou se potřebuji někam dostat a to nejde.
    - Velice špatně usínám. S usínáním jsem měl vždy problém, ale teď je to ještě horší
    bezezměny:
    - stále se nadstandardně potím, popřípadě se u mě střídá zima s horkem

    Co jsem si za ten týden uvědomil, že asi nebude stačit můj standardní měsíc bez alkoholu a pak kontrolované pití, ale že to bude muset být delší doba. Abstinentem se stát nechci, ale chtěl bych dosáhnout určité sebekontroly. Něco jako max 3piva týdně a bez tvrdého.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam