GALE:  do měkka ...  Neloupanou začni průběžně ochutnávat po 10 minutách, loupanou tak po 3-4. 
Jinak vzhledem k bohaté úrodě rajčat jsem se rozhodla ochutnat  jižanskou ikonu - smažená zelená rajčata. 
Není to moc dobrý (kysaný zelený jsou naopak naprostá chuťová bomba) - bez dipu by to vůbec moc nešlo. A navíc teda teď  nevím jestli jsem se nepřiotrávila solaninem (bude to spíš neurotická reakce - nespecifické šoufl a začalo to moc rychle a navíc jsem jich snědla málo).  
Jinak solanin se rozkládá buď tou fermentací a nebo v teplotách nad 175 - takže je potřeba fakt smažit ve vysoké vrstvě oleje a co nejdýl a teda u dospělých se ho skrz GIT vstřebává fakt minimum.
ha - tak aktualizace  stavu - vychladlá smažená zelená rajčata jsou docela dobrá. Takže jen nejíst teplá. No ale teda trocha takové té nahořklé chuti jako u špatných brambor tam je pořád cejtit.  
Best Fried Green Tomatoes Recipe - Allrecipes.com
http://allrecipes.com/recipe/best-fried-green-tomatoes/