REDGUY: nebudu vybírat peníze, dokud nemám jasno, jak bych s nimi naložil (stěží seknu s 20 lety programování a začnu se učit nějakou modelařinu, že jo...)
(resp. transparentní účet kam je možné příspěvky zasílat jsem zveřejnil přesto, že nemám jasno, jak bych s nimi naložil: ale aspoň by bylo jasné, že na tom účtě jsou, a pokud by někdo vyhlásil třeba "za 10 000 to postavím podle tvého návrhu", tak by bylo jasné, že zbývá třeba už jen 9900, apod. :-) ale zatím stejně nepřišlo nic... toto staví celou rétoriku "nabízeli jsme ti peníze" do dost jiného světla, protože jsem jasně uvedl, kam by je bylo možné vložit - s tím, že bych mohl nabídnout i vrácení dílčích vložených prostředků, pokud se cílové částky nakonec nepodaří dosáhnout, prostě jsem připravený předvést, že umím fungovat fér)
pro mě je asi popravdě dost podstatné, aby někdo něco postavil/nasimuloval přesně podle mnou autorizovaného projektu: víceméně, současný stav je, že jsou tu pokusy o 3D modely, které se mým vizím dost vzdálily (což je diskutabilně i moje chyba, protože jsem nebyl včas schopen dodat dost přesné 2D nákresy) a už u těchto 3D modelů (které samy o sobě nic nedokazovaly ani nevyvracely: byly prostě jen "hezké na koukání", teda aspoň pro mě, pro ostatní byly asi "směšné na koukání", ale nic víc) jsme se dostali k tomu, že vlastně to, že rozměry nebyly přesně, byla od začátku moje chyba, apod. (tomuto by mohlo předejít např. nějaké lepší verzování/označení)
v podstatě co bych se určitě měl naučit, je pracovat s Blenderem, a přiznávám jako určitý fail, že jsem zatím neměl trpělivost ty tutorialy dokoukat a pochopit.
co si naopak nenechám vyčítat, že jsem se sám, bez jakékoliv odborné asistence, ještě nevrhl na leteckou modelařinu.