JIMIQ: při objemu příspěvku, který generuju, je snadné se dostat do rozporu se svými staršími příspěvky. neoznačil bych to za vědomou lež: jednoduše si nepamatuju, co všechno jsem napsal.
jednak mám právo na vývoj názoru v čase (podstatné pro mě je, aby letadlo s mnou popsanými parametry nakonec létalo - ne kdo to vymyslí, nebo co na mých nápadech bylo špatně). jednak se ty různé nepřesnosti a nesrovnalosti nedají popsat jako vědomá lež.
cílem téhle debaty pro mě vůbec není nikoho nachytat, že lže ("nelhat" je nejjednodušší buď pro někoho, kdo nepublikuje vůbec a mlčí, nebo kdo do zblbnutí opakuje to samé, protože pak mu nehrozí nekonzistence sám se sebou). jednoduše dejme tomu má cenu srovnávat prediktivní schopnosti různých účastníků diskuze - tedy, kdo se blíž trefí od toho, jaký bude další vývoj v daném oboru. (nepředpovědět něco přesně neznamená "lhát")
celkově mi tahle posedlost přijde přehnaná. id REDGUY je komik (např. jeho identitu jsem odhalil skrze to, že na mě šel donášet do fóra Pirátské strany a nestálo mi to ani tu nabízenou desetinu bitcoinu :-). každopádně pochybuju, že někdo další tady prochází moje staré příspěvky tak důkladně, jako REDGUY, takže vám ostatním nezbývá, než mu věřit (na rozdíl ode mě ná totiž zjevně úplně úžasné a neodolatelná charisma). Jak si ale můžete být tak jistí, že mezi jeho "šokujícími odhaleními" nejsou přimíchané právě účelové lži? (nebo spíš tam není účelově potlačené, když se taky občas náhodou trefím a pak mám pravdu... pak ta pravda rychle odroluje do minulosti klubu, protože to není stav, který by trolly bavil...)