• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: vím o rodině, kde mají dvoje dvojčata a ještě dvě děti. V Čechách :-)

TALENKA: já musím říct, že srovnávat se s tím, že jedno dítě, eventuelně dvě řvou, když se věnuju třetímu, mě zas tak nedrásá. Ale asi je to tím, že už mám jedno dítě. U starší dcery jsem řešila spoustu věcí,které teď neřeším.

TAYLES: tak já nepochybuju o tom, že se to dá zvládnout Ale je to na bednu. Nejhorší situace jsou ty, kdy někdo zavolá, něco potřebuje a já do toho mámstíhat ještě dvojčata. Stalo se mi - a myslela jsem si, že se mi to nemůže nikdy stát - že přišli elektrikáři, prozvonili mě. Právě jsem si dodělala čaj. Zvedla jsem telefon, řekla, že jdu otevřít, šla jsem pouze ke dveřím bytu a ten otevřela (asi 5 metrů) a vv ten okamžik jeden ze synů přišel ke stolu, na který jsem položila čaj. Vůbec nevím, že jsem ho tam odložila. No, vyšplíchl na sebe trochu. Dopadlo to díkybohu dobře. Ale je fakt, e v jednom člověku je prostě nemožný všechno uhlídat. Volala jsem pak doktorce, jestli dělat něco víc, než když to zchladím (měl to jen na ruce a jen červené), řekla akorát "namazat, nechat být, tomu prostě nezabráníte, takové věci se stávají, zvlášť, když máte dva".
    Ale já to ořvala. Fakt jsou to infakrktní stavy.

LORAIN: já myslím, že osmnáctiměsíční je skoro lepší, než ten tříletý. Právě proto, že to pro něj není takbolestná změna. Ukočírovat mou o čtyři roky starší dceru, než jsou kluci, je fakt někdy složitý. Právě proto, že ona to vnímá už velmi cilivě, že na ní mámanmá čas.

AVATAR: můj muž říká, že má pocit, že 80 procent jeho činností je rodinná logistika a 20 procent práce... :-) No, myslím, že procenta trochu přehnal, ale ano, ta rodina je fakt náročná i pro toho chlapa. Můj muž je díkybohu hodně flexibilní. Ale i tak.
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    AVATAR: Lze to chápat jako "sobecké", ale pokud děláš doma, tak si fakt a beze srandy kup sluchátka nebo špunty do uší. Absolutní koncentrace ti pomůže udělat za kratší dobu víc práce, to víš sám.

A ještě hůř bude vypadat další věc, co napíšu - to, že se nemůže žena věnovat oběma dětem naráz a to rovná se řev, je přirozené. nejtěžší bylo uvědomit si, že řev dítěte v takovém případě ze mě nedělá špatnou matku, pouze nejsem chobotnice. Nicméně někdy je prostě nutné to udělat, ty ženě za zády taky věčně nebudeš. A ono to do budoucna má i své klady. Já třeba kojila děti postupně, ne zaráz, nešlo to. To nakrmené se muselo odložit, než dostalo to druhé, i kdyby řvalo. Díky tomu se děti obě naučily velice rychle usínat samy, narozdíl od prvorozeného, kterému to trvalo mnoho měsíců a mě to stálo hodně sil.
    TRISSIE: me staci i dve. Uplne mi obratily muj denni rezim. Byl jsem zvyklej chodit spat ve dve v noci a vstavat v deset. Ted chodim spat uplne vyfluslej v devet vecer a vstavam v jednu, ve ctyri a v sedm rano :D

A jak to zkloubit s praci jsem porad jeste nepochopil, protoze v sedm jde zena obstarat osobni hygienu, odstrikat mliko, najist se a trochu si "odfrknout", coz znamena, ze ja do deviti zabavuji decka v posteli. Pak me teda vystrida, takze se jdu omejt a najist zas ja. Pak vyvencit psa a obstarat psa a kocku, umejt lahvicky a nekdy po desate se tedy dostanu "do prace". Nastesti ji mam doma, jinak bych jeste prisel o cas pri cestovani.

Na druhou stranu nejde pracovat, kdyz slysis deti o patro niz rvat, coz s oblibou delaji pul dopoledne. Potom obed (vetsinou na etapy, takze prvne se najim ja, zatimco zena dela budliky na deti a pak zase naopak). Vetsinou to zvladnu do hodiny, jenze potom je zas treba odstrikat mliko, coz znamena, ze se zena nemuze venovat obema najednou = rev. Takze jdu dolu, protoze v te atmosfere beztak nenapisu ani radku kodu a radeji se venuju detem.

Modlim se, aby bylo venku alespon trochu snesitelne a zena s detma vyrazila aspon na dve hodky ven. V tom pripade obcas i neco udelam, jinak je moje denni produktivita opravdu zalostna. Kolem seste deti ukladame a pak uz je klid, jenze jsem za celej den tak vyfluslej, ze vetsinou vyhniju na gauci pred televizi a jsem rad, ze se nemusim hybat a myslet. Vcera jsem byl uz tak utahanej, ze jsem na tom gauci usnul pred osmou.

No, vysledek je ten, ze jsem se vykaslal na podnikani a nasel si praci, ktera mi snad trochu umozni fungovat jak jako zivitel (protoze za poslednich par mesicu jsem vydlela leda tak na hypnu), tak jako otec.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: no já nevím, mně by k jisté poukázce na pobyt v Bohnicích stačily i čtyři :-)
    TRISSIE: podle nadpisu bych rekl, ze porodila 8 deti. A ono jen ctyri :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vždycky by mohlo být hůř :-)
    Američanka porodila dva páry dvojčat – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/293654-americanka-porodila-dva-pary-dvojcat.html
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SLOVA: a jak se holky mají? já na vás furt myslím, že asi nemáš čas psát reporty z domova :o)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    DOCTOR23: Nevim, jestli je to jeste aktualni s tim krmenim, ale dobre si pamatuju, jak jsme do Emmky cpali 50ml hodinu a pul a pak z toho stejne minimalne pulku vygrcala. Nakonec se nam nejlip osvedcil medela dudel na flasku, nemela na zadny jiny dost sil a dostatecne velikou pusinu a do mlika rozpustit ten tunning extra kaloricky prasek. A behem prvniho tydne doma nam ze dvou kil nakynula na na dve a pul. Ellinka se k flasce diky problemu s hypoglykemii dostala poradne az po sedmi tydnech. Jakmile se to prehoupne aspon na ty tri kila, tak se rodic citi lip a nema s tim krmenim tolik stresu a rika si jak veliky deti uz doma ma:)...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    :-)

DOCTOR23 --- --- 12:07:07 10.2.2013 --- 20:39 :: sledované diskuze :: JSEM TÁTA!!!!

A ne ledajakej :-)
    zatim to neni tak hrozny. Prebalovami je sice narocnejsi, ale jinak je to docela v klidu. Tak snad ho to za par dni nezacne stvat :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: tak držím palce, aby jste to se sádrovým trpaslíkem zvládli, legrace to nebude, nejspíš. Hlavně ať je to rychle za váma :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    Tak je mam od patku zas doma. Prvni krok uspesne ukoncen - kloub se podarilo zasadit. Takze je ted z Simona sadrovej trpaslik a peknych par tydnu jeste bude.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    a maj teda spoustu vlasů, naši mají světlí vlásky a vypadaj furt, že jsou jenom ochmýření. Ještě jsme je ani nestříhali, čekáme s tím letos konečně na jaro :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsou to frajeři :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: Ten zlom přišel u nás náhle ze dne na den, přeju, ať se ho dočkalte co nejdřív!
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: tak takhle to máme úplně stejně...kluci nakojí tak 10+/-ml a zbytek do 50 dáváme odstříkané nebo bebu..a bojujeme úplně stejně...;)
    teď za pár polsedních krmení to začalo zaplaťpánbůh nějak fungovat a kluci to vypijou celkem rychle a všechno..;)
    Je to veda bez zakonu... Anicka se sama odstavila (uz jen z pohledu na prso se zacala vztekat), takze jsme to vzdali. A ted, po trech tydnech, se zas po prsu sape :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: držím palce :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tanais: já vím :-) dokonce jsem byla připravená na to, že kojení možná tentokrát vůbec nepůjde - vzhledem k tomu, že jsem kluky začala přikládat asi po dvou týdnech (jednou denně) a až po měsíci teprve na každé kojení.
    Přesto by mě to teď štvalo a dělám pro to maximum. Už proto, že starší má hnusnej atop - měl ho coby mimino a teď se zase po roce a třičtvrtě vynořil v plné síle. A já si říkám, že třeba je toho uchráním. Nebo si aspoň nebudu vyčítat, že jsem se nesnažila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam