TANAIS: no, já mám to těhotenství na dvojčata extrémně hnusný. Asi aby byla na světě spravedlnost, když už z gynekologického a porodnického hlediska je všechno ukázkový (dvojčata mají skvělé průtoky, rostou symetricky, krásně přibírají, já nemám ani cukrovku, ani zvýšený tlak, ani mi nic neotéká, přibrala jsem jen málo, chudokrevnost mě nepostihla, dokonce ani to břicho mi prakticky netvrdne - rozhodně míň než s jedním dítětem).
Zato si užívám toho, že se mi už před 20tt začala rozjíždět stydká spona a následně celá pánev - jak řekla doktorka v Motole, je to normální, ale průser, když to začne takhle brzo, protože se s tím nedá nic dělat a bolí to čím dál tím víc. Jako doopravdy hodně bolí, jsou dny, kdy kurvuju s každým krokem, abych nebrečela.
Do toho příšerná dušnost. Pět minut si oblíkám ponožky a dalších pět minut lapám po dechu. Teď sedím, v kuchyni se mi dovařila voda na čaj, ale nemůžu se zvednout, protože jsem bez dechu i vsedě, natož kdybych někam šla. Dvě cibule na nakrájení si musím vzít ke stolu, protože ve stoje to nedám. Ale to je prý taky normální, lépeřečeno nepovedlo se zjistit žádnou jinou příčinu, než že mám utlačenou bránici do stavu, kdy je fyziologicky vyloučený pořádný nádech.
A se spánkem jsem to dotáhla na buzení po cca 45 minutách, protože když se jakkoli pohnu, tak se vzbudím bolestí.
Musím říct, že si nedovedu představit, jak moc špatný by to muselo po porodu být, aby mi tohle přišlo zpětně lepší.
Ale to je možná taky výhoda :-)