• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    SWT
    SWT --- ---
    BURAN: Velmi zásadně s tebou nesouhlasím, ale to jsme v tomto klubu OT. Pokud bys o tom chtěl dále diskutovat poprosím do pošty.
    EGGH
    EGGH --- ---
    LUCYA: Ty bydlíš v paneláku?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    77WHITE: dovedes si predstavit, jak by vypadala krajina, kdyby vsichni opustili panelaky a zacli stavet kazdej svuj domek, protoze by to bylo levnejsi a stat by to podporil? .) za me at tam pekne zustanou.
    BURAN
    BURAN --- ---
    SWT: to se pletes, ze do toho statu nic neni. jestlize jde o spotrebu energie, tak jde o zivotni prostredi a bla bla bla vsechny ty zalezitosti s tim spojene. tak je do toho statu velmi, protoze je toho spravce. to neni barva fasady, tvar oken nebo to jestli mam zachod uprostred obyvaku.
    kdyz lidi maji dostatek, tak plytvaji. ano, nekdo si rekne: "No a co! Tak plytvam! Mam neuspornej barak ale co je komu do toho, kdyz si ty energie zaplatim. Jsou to moje penize" ano, jsou to jeho penize, ale zivotni prostredi, ktere se diky vyrobe te jeho "luxusni" energie zatizi, jeho neni. to je nas vsech, a protoze vsichni vime, jak se clovek chova k veci ktera je vsech (pozdravujeme socialisticky majetek), tak je potreba aby to nekdo trochu pohlidal. pro nekoho to urcite bude znamenat pekny byznys, ale ten se na pokrok nabali vzdycky, s tim se asi neda moc delat a nema cenu kvuli tomu zustavat v jeskynich (obrazne receno).
    SWT
    SWT --- ---
    BURAN: Nechápu, jak může kdokoliv souhlasit s tím, aby se stát montoval do těchto věcí, po kterých mu vůbec, ale vůbec nic není. Naopak je potřeba zákony zásadním způsobem proplejt od přesně takových věcí.
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: o kolik to tu stavbu prodrazi? tipuju tak 10% max. a mozna ani to ne - za 5 let uz na to budou pripravene materialy a technologie :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: to co říkáš je pravda, ale na druhou stranu se mi nelíbí že díky těmhle omezením si někteří nemůžou postavit vlastní bydlení. Obzvlášť s naší kvalitou bytovýho bydlení. Stát by měl podporovat ty co chtějí uspořit, neupírat...
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: nevim no, vyzadovani toho aby domy byly energeticky uspornejsi mi zrovna takove zlo neprijde. spise naopak. vetsina lidi si sama od sebe drazsi ale uspornejsi reseni neporidi, protoze jak rikas, uz ani takhle si toho moc nepostavis - tech par jedincu co si to umi spocitat to nevytrhnou.
    tudiz takove opatreni ze strany autority vnimam sice jako neprijemne (zase mi nekdo neco nakazuje), ale opodstatnene a pro budoucnost dulezite.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: navíc pokud nastaví ty hodnoty moc vysoko, nebude stačit obalit dům jen půlmetrem polystyrenu. Musíš řešit všechny otvory, nucenou ventilaci, střecha... Samý levný věci :(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: špatný to není, dokud ti to někdo nepřikazuje. Víc zateplení -> větší základní cena domu kterou ti defacto přikazuje stát -> míň lidí si dovolí vlastní bydlení. Už takhle se zadlužujou na 20+ let pro 2 miliony, za který si toho dnes už moc standartní cestou nepostavíš :/
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: proc se tomu vyhybat? pasivni stadard je neco spatneho? (nic o tom nevim)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EGGH: Nojo, evropská unie:) teorie je taková že spoustu náročnejch detailů na zateplení budeš řešit např. pěnosklem v základech a tak bude jednodušší zateplovat. Noa přesný hodnoty toho zateplení(resp. tepelnýho odporu) budou zadaný v tom zákoně. V oblasti malejch staveb se tomu asi vyhneme tak, že se neoznačí jako rodinný domy, možná půjde zákon obejít i tak že za trvale obytnou označíš jen část domu, ale to už sou velký spekulace:)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Máte někdo info o tomto? "2018 – tedy rok od kterého vstupuje v platnost zásada ze zákona 318/2012 Sb – všechny stavby budou muset být projektovány a stavěny v pasivním standardu."
    GREGI
    GREGI --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    BURAN: to pošeš o sobě ? :) (tři tečky)
    BURAN
    BURAN --- ---
    nejlepsi je stejne vzdycky kdyz nekdo pise jak neco pochopil plus povinne tri tecky.
    dost to o tech lidech napovida...

    :oD
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    V2SV: " je třeba brát v úvahu že tělesná nemoc je projevem duševní disharmonie" myslím, že přesnější by bylo říci, že některé nemoci mají duševní příčinu, jiné fyzickou. Dobrý duševní stav pomůže při léčení jakékoli nemoci, ale neznamená to, že je jedinou příčinou všech problémů. Když pozřeš nevědomky nějaký jed, tak následná otrava (také forma nemoci) rozhodně není projev duševní disharmonie.
    V2SV
    V2SV --- ---
    GREGI:
    Gregi díky za prostor a možnost tato témata probrat.
    A díky všem kdo je probrat chtějí ať už jako zastánci, odpůrci, nebo koumáci ,)
    Jak říkám > víc hlav víc ví a komunikace je dobrý způsob učení a sdílení informací.

    GREGI: je třeba brát v úvahu že tělesná nemoc je projevem duševní disharmonie. Nerad bych sváděl všechno na toxické látky protože tu jsou i alergie na čistě přírodní produkty a jak jsem psal někdo toho snese hodně a někdo nic...
    Propoj souvislosti a pak dostaneš obraz fungování celku.
    Taky jsem si prošel drsnými alergiemi a každý pobyt v krkonošské roubence byl jako lázně.
    Důvod > byl jsem pryč z opravdu dost toxického prostředí, to je fakt. Jenže ono tam bylo víc aspektů od kterých jsem vlastně jakoby utekl do jiného prostředí. Jsou to např. zlost, strach, narušené sociální vazby jak v rodině tak ve škole, nechuť se něčemu postavit čelem, ale taky nezanedbatelná část věci a tou je jídlo.... No a tak dál. Tohle jsou souvislosti mé alergie, tak jak jsem je postupně objevoval a s každou další byť jen částečně vyřešenou věcí je alergie menší a menší. V počátku to bylo 8-10 měsíců v roce na pyl, prach, slunko, jídlo (jablka, ořechy atd.). Dnes je to cca 1-3 týdny v roce a věřím že se dostanu k bodu kdy si na alergii vzpomenu jako na dobrou školu života a prostředek, který mě "donutil" pochopit hodně věcí...
    GREGI
    GREGI --- ---
    upraven nazev diskuze... myslim ze je to supr tema
    GREGI
    GREGI --- ---
    V2SV: ja exem i alergii mam... mamka kdyz me cekala zila v praze, pohybovala se hodne po autobusech a v prostorach ktere urcite byly preplnene temahle latkama... rad bych nejake prirodni bydleni, i kdyz sem clovek kterej miluje technologii a pokrok, ale proste verim ze tohle je ta lidska prirozenost a verim ze v takovem dome bych se citil mnohem lip.... treba babicka ma dum jeste ze slamy a kravskejch lejn a proste nemuzu si pomoct ale v tom baraku se clovek cejti dobre, tak hezky to tam voni a je to proste poznat:) jen teda ty osb me serou protoze je to skvelej material...

    jinak male ot pro exematiky [ Ekzém ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam