• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ja bych mel dotaz : v cem je rozdil mezi DMT a 5-MeO-DMT z pohledu efektu a ucinku na organismus?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Díky :-) Jj, DMT-Nexus by neměl přehlédnout nikdo, kdo má zájem o kvalitní informace k tématu. Na velmi vysoké úrovni jsou tam i diskuze/informace k jiným substancím.
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: to je druhý obrázek zprava ze záhlaví :)))
    MEA
    MEA --- ---
    diskusní fórum do diskusního fóra - o čanze

    https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=3539
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: wow... co to je?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: hehe, vidim ze moje rozhodnutie ukoncit nasu debatu sa nestretlo s nadsenim, asi by bolo lepsie otocit dalsie kolecko ze :) ok.. totiz dalsi argument je ten, ktorym som zacal - to co je nahore je stejne jako to co je dole. To je prakticky, pozorovanim aj experimentalne overitelny fakt. Pises ze sa nechces hrat na slovicka ale je to presne to co robis. Rovnake vzorce najdes v bunke pod mikroskopom aj medzi galaxiami s teleskopom, vo vlastnej mysli aj vo vseobijimajucej (dajme tomu) bozskej mysli. Vesmir ktory nikto nevnima neexistuje, veci maju existenciu len vo vztahu k inym veciam. A v momente ked existuje objekt a subjekt ktory o nom moze premyslat, prichadzaju do hry vzorce a rozdeleni, ktore sa opakuju na vsetkych urovniach.
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKEAZE: A nebo prostě existuje něco jako optimální dávka, po které se už snižujou "zisky", a přijde black-out, nehledě na "duchovní úroveň" dotyčné/ho. Jé tvému argumentu rozumím, ale nemyslím si, že by "duchovně připravení" lidé při příliš vysoké dávce "nevypli"...
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MICHAL_R: jj, ono je to právě způsobeno tím , že člověk neni na tu úrověn duchovně připraven. Pak samozřejmě dojde ke zklamání, že buď ho to vypne ( což je ochrana před tím aby se nezbláznil), nebo tomu co se dělo absoultně nerozumí, neumí to zpracovat ( k tomu jsou vhodní právě šamani, který mohou pomoct s interpretací ).
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKEAZE: Ano, DMT (zejména poté, co to člověk předtím už zažil) vyvolává docela strach. Pamatuju se, jak McKenna mluvil o tom, že se mu před "odpalem" dycky klepou ruce. On po nějaké době, i z toho důvodu, DMT kouřit přestal...

    Jinak je na DMT zajimavy - a to se mozna trochu tyka vztahu mysli/duse a fyzickeho sveta - ze kdyz si clovek spatne nameri mnozstvi a vezme moc, tak ma totalni black-out, ze ktereho si (krome docela nejasneho strachu) nic nepamatuje
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: uprimne, sledoval som uz kedisy jednu podobnu debatu v ktorej si ucinkoval ty a Kaliph a nemam zaujem nechat sa dalej trollovat ;) . Dories si vztah svojej mysli a vesmiru a potom ti tie tvoje otazky budu pripadat rovnako nezmyselne ako mne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: je zajimavy ze na jednu stranu hovoris o ceste mimo intelekt a zaroven analyzujes svoje halucinace a mas potrebu jim neco prisuzovat. nepopiras tim trochu to co rikas? ;)

    ja v podstate rikam to stejne co ty, alespon tedy cast. taktez tvrdim ze cesta pres intelekt nevede, kdykoliv se pokusis realitu nejak interpretovat, narazis jen na svuj vlastni vymysl. napr. hejno ryb vs. konkretni ryby rozslisuju jen ja jakozto clovek, ale docela pochybuju o tom ze toto rozliseni je do vesmiru nejak natvrdo vetkano. stejne tak s libovolnymi halucinacemi.

    nechci se s tebou hadat o slovicka, jenom si proste myslim, ze tvrzeni "halucinace vypovida o tom jak funguje nase mysl" ma k pravde bliz nez tvrzeni "halucinace vypovida o tom jak funguje cely vesmir". to prvni povazuji za vicemene jiste, to druhe za spekulaci.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: Já si myslím, že se to vše děje na úrovni duše. DMT pomáho k odpoutání se duše od hmotného těla. Zase u menších dávek k tomu nedojde, stále je tou hmotou vyrušován. Kdyžto u větších dávek prostě tahle realita zmizí a to že úplně a když se člověk zas vrací , tak se zas skládá prostřednictvím zmiňovaných fraktálů.

    Jinak si myslim, že DMT se snad ani s LSD a jiným nedá srovnávat.


    Helejte a máte strach, když si to plánujete dát ? U mne tomu vždy předchází takový všemožný vnitřní procesy. Prostě mám k tomu velkej respekt. Ono to je asi způsobené tím, že vlastně člověk umře, tedy jak bylo zmíněno dojde k smrti k ega. Kdo by neměl strach ze smrti :)
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: přestože se ego rozpadne, mozek dále funguje, abych to upřesnila a nezaváděla :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: a aky je rozdiel medzi tripovymi halucinaciami a realitou ktoru bezne vnimas? Tej nemas problem verit? Mas istotu, ze to tiez neni len vyplod tvojho mozgu? :) . A keby za tebou pride Boh a povie ti hej Benny, koukej takhle to funguje, takhle sem to vymyslel.. ako rozlisis ci to je skutocnost alebo tvoj sen? A je v tom vobec nejaky podstatny rozdiel? Tohto problemu neveriaceho tomasa sa nezbavis nikdy, az do konca existencie, akonahle si chyteny do pasti duality tak to tu mas a neujdes tomu, je uplne jedno ci si zivy alebo mrtvy, triezvy alebo sfetovany, v meditacii alebo v mhd na ceste do prace, ci si v tomto svete alebo akomkolvek inom, ci si Beny alebo Benyho vyssie ja.. to tiez nebude mat nikdy istotu :)). Ale existuje z toho cesta von, akurat nevedie cez intelekt... vacsinou staci jeden zazitok samadhi, aby sa clovek vymotal z pasti pojmov ako realita/iluzia, atd...
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: tak mohou vidět celé vesmíry, ale stále je vidí přes sebe - tím je imho myšleno, že je vidí díky svému mozku, který zprostředkuje přenos onoho vidění "vesmíru"
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: jj, s tím, že je otázkou, zda se symboly předávájí učením, nejsou tedy od prvopočátku života jasné a stanovené samotnému dítěti (a může to být dáno nevyzrálostí mozku novorozeněte nebo jeho stavem podobným přirovnání k "tabula rasa") - význam symbolů tedy není vrozený, ale předává jej rodič dítěti nebo okolí svými informacemi, tradicemi..
    - to je tedy ten racionální přístup a jeden úhel pohledu a ten analytický by mohl tvrdit, že symboly jsou zaneseny v nevědomí už u malého dítěte a vynořují se s určitým stupňem poznání, dochází člověku spojení významu symbolu s obrazem, protože v mysli je někde zanesena informace o tradici symbolu (např. archetypu) - viz Jung. ale jak to dokázat, jak to je?

    osobně to vidím zatím takto..
    oboje se vzájemně prolíná a člověk v sobě nese jak to, že je na počátku narození "nepopsaným listem" a následně výchova a okolnosti formují jeho chápání symbolů, tak zároveň může mít svou nevědomou abstraktní část, v níž jsou uchovány významy symbolů ( s tím, že je to pro mne spíš pocitová záležitost daná např. poznáním ve změněných stavech vnímání, než vysloveně rozumová záležitost).. z čehož pak může plynout, že se jeho cítění nemusí shodovat s výkladem a tradicí symbolu a začíná v něm narůstat rozpor...

    ale záleží na úhlu pohledu..
    například, jak popisuješ vizi lotosu, aniž bys ji předtím znal, tak to imho předpokládá, že se kdysi v minulosti shodou okolnosti a nevědomě stalo, žes obrázek - symbol zahlédl, ale nevnímal a nevěděl o tom, žes ho viděl nebo že jsi o něm zaslechl nějaké zmínky, ale nevěděls o jakém obrazu se mluví a ani to neřešil, a po čase se mohly obě dráhy spojit a ty sis ho uvědomil, jakožto obrazový symbol s jeho významem..

    toto je spíš takový úvahový nástřel
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    Co se týče DMT , taky ty obrazce jsem měl vždy jen na začátku. Tedy když nepočítám menší dávky, tam se dál člověk nedostane. Prostě to začlo jakoby tou růží - lotosem nekonečné se rozvýjejicím, říkám tomu teleport, dojde k zhroucení hmotné reality, tím tedy i k smrti ega. Poté dojde k teleportizaci do hologafického prostoru. U menších dávek jsou ty barvy a obrazce vcelku standardní, nedojde k teleportizaci. Ono právě odhadnout tu správnou dávku a nemít hlavně strach je vcelku obtížné (to je ta duchovní úroveň člověka). Dle mne i v tom zvolení dávky je něco co nás přesahuje. Vždy je to ta správně vhodná dávka ve vhodnou dobu pro každého. Jak když by to připravilo samo universum - učitel.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MICHAL_R: ruzni lide se k tomu stavi ruznym zpusobem, nekdo veri tomu, nekdo onomu. ja napriklad tomu ze jde jen o halucinaci uverit dovedu.

    SAGUS: ja na zaklade svych halucinaci taky nic stavet nechci, prave protoze tam nevidim nic ceho bych se mohl s jistotou chytit. s vedomim toho, ze co jsem videl byl jen produkt meho mozku a nikoliv kontakt s absolutnem myslim docela v pohode usnu, stejne jako s vedomim toho ze tuto zahadu nikdy nerozlousknu.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: ano, takisto mozes povedat ze vesmir nezna ziadne hvezdy a ze ked sa divas v noci na oblohu, vidis len projekciu svojho mozgu.. alebo ze vesmir nezna zadne "lidi" a ze vlastne existuje niekde mimo nas a bez nas. Cely vesmir pozoruje sam seba, mimo ine skrz nas ;) .. bez vedomia, ktore je tvorcom, pozorovatelom, reziserom, kulisami aj hercami, vsetko v jednom .. by ziadny vesmir neexistoval, rovnako uspesne mozes povedat ze cely vesmir je lidsky vytvor a z isteho uhlu pohladu to bude samozrejme pravda. V tejto discipline balancujes medzi paradoxami, je fajn spochybnovat, ale treba si davat pozor aby ta to nedostalo na psychiatriu... akonahle chces oddelit mikro a makrokozmos a este z toho vynechat vedomie ako nieco co je druhorade, clovekom vymyslene, tak si imho skoncil, v takomto modeli si nepostvis ani hrad z pisku, o nejakych zmysluplnych ideach ani nehovorim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam