• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: no, pravda je taka mrska ze sa dost tazko skatulkuje :) . Vzdycky to bude o tom kto sa diva. Nasiel som jeden citat na temu prepojenie mikro a makro kozmu, snad to bude zrozumitelnejsie nez keby som sa to snazil zosmolit sam. Pre teba ako ludsku bytost ma vyznam poznavat seba a vesmir taky, aky ho dokazes vnimat, uvazovat o filozofii mravence a hladat nejaky stycny bod pre vsetky predstavitelne aj nepredstavitelne bytosti mi pripada trochu ako boj s veternymi mlynmi.. aj keby si naozaj preskumal vsetky nekonecne moznosti, ako si budes moct byt isty ze nie je este nieco navyse, kam si nedovidel?

    "Vesmír může obsahovat nekonečně mnoho světů nepřístupných lidskému chápání. A právě z tohoto důvodu neexistují pro účel tohoto argumentu (clovek je dokonaly mikrokosmos). Člověk však má určité prostředky poznání; můžeme tedy makrokosmos definovat jako souhrn všeho, co může vnímat. Jak evoluce rozvíjí tyto prostředky, rozšiřuje se Makrokosmos i Mikrokosmos; ale vždy si zachovávají své vzájemné spojení. Ani jedno z nich nemá žádný význam, pouze v termínech toho opačného. Naše "objevy" se tedy týkají stejně tak nás samých jako Přírody."
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    SLAPPY: Já o tom strachu občas přemýšlím... a napadá mě, že zde taky může platit to samý co pro jiný psychedelika - že do jistý míry zintenzivňují existující stavy mysli/duše. Pokud tedy někdo jde se strachem do DMT, tak je pravděpodobné, že to bude pocit, který si bude dotyčný/ná pamatovat nejvíc... Na druhou stranu - kouřit DMT a nemít určité obavy... :-D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: jeste doplnim - vychazim z vcelku esoterickeho predpokladu, ze vesmir je celek a konceptualizace jeho konkretnich casti muze byt a pravdepodobne je zavadejici. coz je presne to, k cemu je lidska mysl vytrenovana, kouknout na svet a udelat si o nem nejakou zkreslenou predstavu, ktera je ale cloveku uzitecna k preziti. zpochybnuju, ze takto konceptualizovany vesmir skutecne existuje, nezpochybnuju ze ho mozna ani jinak vnimat nedovedeme.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MICHAL_R: je to možné.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: vsak si z toho nic nedelej ;)

    ja vim jak to myslis, ale proste si nemyslim ze jde o neco vesmirne univerzalniho. reknemez, ze ty a ja jsme na zaklade svych halucinaci vydedukovali neco jineho. pokud te takova odpoved neuspokojuje, muzu se pokusit svoje stanovisko obhajit lepsimi slovy.

    A v momente ked existuje objekt a subjekt ktory o nom moze premyslat, prichadzaju do hry vzorce a rozdeleni, ktore sa opakuju na vsetkych urovniach.

    s tim souhlasim, jen s mirnou modifikaci, ze jde o lidsky subjekt, ktery ty vzorce a rozdeleni ktera se opakuji na vsech urovnich, ktere on dovede vnimat, vnima. coz automaticky neznamena ze je vnima tak jak skutecne a jedinecne jsou. a ja si proste nejsem jisty tim, ze to jak vnimam vesmir ja clovek je nejaky celovesmirne platny etalon. nevim jestli treba mravenci nevnimaji svet uplne jinak (podle toho jak se chovaji bych rekl ze snad i ano, vesmir pro ne muze byt logicky slozeny prevazne z plochych chemickych signalu a jejich Bohem muze byt plodna kralovna) a pokud ano, nevim proc by zrovna muj zpusob vnimani reality mel byt jediny spravny. a pokud neni jediny spravny, zrejme mi k poskladani uplneho a nejvice pravdiveho obrazku stale neco unika.

    ale jasne, muzeme to taky zakoncit tim, ze objektivni pravda tady nikoho nezajima, je nedosazitelna, vztahovani se k ni nefunguje, kazi zazitek, traumatizuje, odvadi od podstaty, whatever.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    jsem rad, ze jste tu zminili ten strach pojici se s DMT! jsem si uz rikal, jak je podivny ze se mi vzdycky pred uzitim rozbusi srdce a zaplavi me takova vlna nervozity, nekdy se i rozklepou ruce.. u jinych cest nevedomim jsem to nikdy nezazil, tak jsem to prisuzoval instantnosti toho zazitku, jelikoz je to ale znamy a nikoli ojedinely fenomen, muzu se na to divat jako na jakysi archetypalni strach ze smrti
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ja bych mel dotaz : v cem je rozdil mezi DMT a 5-MeO-DMT z pohledu efektu a ucinku na organismus?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Díky :-) Jj, DMT-Nexus by neměl přehlédnout nikdo, kdo má zájem o kvalitní informace k tématu. Na velmi vysoké úrovni jsou tam i diskuze/informace k jiným substancím.
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: to je druhý obrázek zprava ze záhlaví :)))
    MEA
    MEA --- ---
    diskusní fórum do diskusního fóra - o čanze

    https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=3539
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: wow... co to je?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: hehe, vidim ze moje rozhodnutie ukoncit nasu debatu sa nestretlo s nadsenim, asi by bolo lepsie otocit dalsie kolecko ze :) ok.. totiz dalsi argument je ten, ktorym som zacal - to co je nahore je stejne jako to co je dole. To je prakticky, pozorovanim aj experimentalne overitelny fakt. Pises ze sa nechces hrat na slovicka ale je to presne to co robis. Rovnake vzorce najdes v bunke pod mikroskopom aj medzi galaxiami s teleskopom, vo vlastnej mysli aj vo vseobijimajucej (dajme tomu) bozskej mysli. Vesmir ktory nikto nevnima neexistuje, veci maju existenciu len vo vztahu k inym veciam. A v momente ked existuje objekt a subjekt ktory o nom moze premyslat, prichadzaju do hry vzorce a rozdeleni, ktore sa opakuju na vsetkych urovniach.
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKEAZE: A nebo prostě existuje něco jako optimální dávka, po které se už snižujou "zisky", a přijde black-out, nehledě na "duchovní úroveň" dotyčné/ho. Jé tvému argumentu rozumím, ale nemyslím si, že by "duchovně připravení" lidé při příliš vysoké dávce "nevypli"...
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MICHAL_R: jj, ono je to právě způsobeno tím , že člověk neni na tu úrověn duchovně připraven. Pak samozřejmě dojde ke zklamání, že buď ho to vypne ( což je ochrana před tím aby se nezbláznil), nebo tomu co se dělo absoultně nerozumí, neumí to zpracovat ( k tomu jsou vhodní právě šamani, který mohou pomoct s interpretací ).
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKEAZE: Ano, DMT (zejména poté, co to člověk předtím už zažil) vyvolává docela strach. Pamatuju se, jak McKenna mluvil o tom, že se mu před "odpalem" dycky klepou ruce. On po nějaké době, i z toho důvodu, DMT kouřit přestal...

    Jinak je na DMT zajimavy - a to se mozna trochu tyka vztahu mysli/duse a fyzickeho sveta - ze kdyz si clovek spatne nameri mnozstvi a vezme moc, tak ma totalni black-out, ze ktereho si (krome docela nejasneho strachu) nic nepamatuje
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: uprimne, sledoval som uz kedisy jednu podobnu debatu v ktorej si ucinkoval ty a Kaliph a nemam zaujem nechat sa dalej trollovat ;) . Dories si vztah svojej mysli a vesmiru a potom ti tie tvoje otazky budu pripadat rovnako nezmyselne ako mne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: je zajimavy ze na jednu stranu hovoris o ceste mimo intelekt a zaroven analyzujes svoje halucinace a mas potrebu jim neco prisuzovat. nepopiras tim trochu to co rikas? ;)

    ja v podstate rikam to stejne co ty, alespon tedy cast. taktez tvrdim ze cesta pres intelekt nevede, kdykoliv se pokusis realitu nejak interpretovat, narazis jen na svuj vlastni vymysl. napr. hejno ryb vs. konkretni ryby rozslisuju jen ja jakozto clovek, ale docela pochybuju o tom ze toto rozliseni je do vesmiru nejak natvrdo vetkano. stejne tak s libovolnymi halucinacemi.

    nechci se s tebou hadat o slovicka, jenom si proste myslim, ze tvrzeni "halucinace vypovida o tom jak funguje nase mysl" ma k pravde bliz nez tvrzeni "halucinace vypovida o tom jak funguje cely vesmir". to prvni povazuji za vicemene jiste, to druhe za spekulaci.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: Já si myslím, že se to vše děje na úrovni duše. DMT pomáho k odpoutání se duše od hmotného těla. Zase u menších dávek k tomu nedojde, stále je tou hmotou vyrušován. Kdyžto u větších dávek prostě tahle realita zmizí a to že úplně a když se člověk zas vrací , tak se zas skládá prostřednictvím zmiňovaných fraktálů.

    Jinak si myslim, že DMT se snad ani s LSD a jiným nedá srovnávat.


    Helejte a máte strach, když si to plánujete dát ? U mne tomu vždy předchází takový všemožný vnitřní procesy. Prostě mám k tomu velkej respekt. Ono to je asi způsobené tím, že vlastně člověk umře, tedy jak bylo zmíněno dojde k smrti k ega. Kdo by neměl strach ze smrti :)
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: přestože se ego rozpadne, mozek dále funguje, abych to upřesnila a nezaváděla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam