• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    MEA: Lidé se v neobvyklých stavech setkávají s obsáhlými scénami z exotických mytologií a celými pantheony božstev, o nichž neměli sebemenší tušení. Mnoho lidí obdrželo přesné informace, jejichž obsah zdaleka přesahoval jejich vzdělání. Jiní promlouvali plynně v jazycích, které nikdy neslyšeli a ještě jiní popsali detailně scény z doby, kdy nežili. Chci říct, že tyto případy byly systematicky zkoumány a objektivně zpětně ověřeny.
    JEDI
    JEDI --- ---
    MEA: tak, jsem to jednou slysel a odstrelilo me to a od ty doby posloucham jen todle.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MICHAL_R: Já mluvil o své zkušenosti s kouřeným DMT. A jak říkám, průběh a celkově ta zkušenost byla pro me naprosto rozdílná od ostatních látek.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    SAGUS: Aha, samozřejmě :-) "Něco jiného" to je proto, že to jsou dvě různé substance s odlišnou molekulární strukturu, čili jinak interagují s neurotransmitery v mozku. Co jsem měl na mysli je, že orálně aktivní DMT má ze všech ostatních psych.substancí - svým charakterem a průběhem - nejblíže právě k psilocybinu. Plus řada lidí se domnívá, že dostatečně vysoká dávka psilocybinu zavede člověka do podobných oblastí jako DMT... Jinak co se týče podobnosti či nepodobnosti fenomenologie zkušenosti psilocybinu a DMT, tak zde může samozřejmě hrát roli i "setting" (např. skupinová ceremonie bezpochyby vytvoří jinou zkušenost, než psilocybin "potichu a potmě" / nebo osamotě)...
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MICHAL_R: reagujem na tvoj vyrok ohladom ayahuascy a psylocibinu
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    SAGUS: Mě teď uniklo, jestli Ty, resp. Freeman hovoříte o kouřené, nebo orálně aktivní DMT...
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MICHAL_R: suhlasim s Freemanom , ten pocit novosti po prvej ayahuascovej ceremonii si pamatam dost dobre, navyse pobaha tripu sa moze lisit aj v zavislosti na odrode liany, sposobe pripravy atd atd.. je to proste nieco ine.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    AIM_FREEMAN: Domnívám se, že orální DMT (Ayahuasca / aya analogy) je docela podobné Psilocybinu - a to zejm. strukturou průběhu, podobné to je i "vizuálně". Kouřené DMT je taky podobné, akorát mnohem rychlejší, nemilosrdnější, a celkově extrémnější (viz cca 5-10 minut vs. 3-4 hodiny). Možná i odtud pochází onen diskutovaný a snad i nevyhnutelný strach...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Mě zážitek na DMT žádné jiné psychedelikum nepřipomínal. Bylo to naprosto nové, jiné.
    MEA
    MEA --- ---
    Jinak, jak jsem se tady ptala na to, jaké by byly vizuály, kdyby člověk neměl spojené symboly v mysli se známými psychedelickými obrazy, které presentují danou halucinaci apod., tak stejně většina, co se k tomu zatím vyjádřila, tak zpravidla (odhaduji tedy) nezažila onen stav na vlastní kůži.. Proto jsem volala po nějakém výzkumu například s "vlčími adolescenty" nebo něco na ten způsob, kde by byli dotyční takřka nedotčení..
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: Jj, taky mi to tak připadá.. Že to každý bereme trochu jinak.. Nicméně ta aktivita mozku - nevykázaná.. Není to spíš jako snění? A které bytosti máš na mysli? V tomhle směru jsem asi zatím spíš pragmatická, ale ráda se dozvím... :) (já tomu totiž spíš říkám fantazie, nicméně je to jeden z úhlů pohledu)
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: o tom jsem taky chtěla něco v CZ pohledat a pastnout, zatím jsem ale u obrázků :).. to je ta psychedelická žabka, co obsahuje toto 5-meo-DMT?
    MEA
    MEA --- ---
    JEDI: a dovedlo tě k tomu DMT? :))) či jiný impuls? samozřejmě moje zvědavost, nic zlého..
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: ono to bude mít více úrovní vše a nejspíše každý myslíme trochu něco jiného. Já měl na mysli to že vědomí existuje i bez lidského těla. Dalo by se to přirovnat ke "klinické smrti" kde mozek mnohdy nevykazuje aktivitu a po návratu dotyčný může hovořit dny, týdny o tom co všechno prožil. Tím myslím to, že se to děje vše na úrovni duchovní. Různé bytosti také nepotřebují fyzický mozek a přezto existují, mají inteligenci, vůli atd... Mozek je prostě hmota, která je nositelem lidského vědomí v tomto hmotném světě. Nějakou tu formu musí zde mít.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    JAZZZ: Při orální oplikaci 5-meo-DMT je třeba být extrénmě opatrný/opatrná. Jednak to s sebou nese řadu nepříjemných vedlejších efektů, zadruhé by se to nemělo kombinovat s MAO inhibitory (na rozdíl od "klasického" DMT, čili n,n-DMT, bez nichž tato není orálně aktivní ). Spousta lidí tak skončila v nemocnici...
    JEDI
    JEDI --- ---
    Lehce offtopic:

    It is very easy...

    Dead Can Dance - Sanvean (Live) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ygHBv2CZ3PY
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: jasně, na duševní úrovni se to určitě děje, ale mozek při tom funguje stále, nevypíná, to jsem měla na mysli, jakože je stále v procesu, přestože jej vědomě člověk nevnímá jako fungující, neidentifikuje ho jako známou hmatatelnou vizualizaci, kterou známe ze školních učebnic..

    ale je možné, že jej indentifikuje v rámci změněného stavu vnímání např. jako fraktál nebo jinou obrazovou formu, ze které spíš vnímá a/nebo cítí, že to může být mozek - to je jen příklad, jen malá část příkladu.. toto se asi týká spíš té oblasti, kdy se ještě ego zcela nerozpadlo.. např. někde v té oblasti tunelu..

    respekt mám, ale strach ne.. ale zatím nemohu srovnávat, neměla jsem tuto silnou egorozbíjející dávku. a ani se nechci strachovat zbytečně dopředu, imho to může mít trochu negativní vliv set a setting.. respekt ano, to bezpochyby.. a kdyžtak bych se snažila dýchat, nebo nevim :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: na tom neco bude. a prave to je asi duvod, proc lide citi potrebu svuj uhel pohledu alespon na chvilku trochu povznest. a pak se zacnou snazit k tomu rozsirenemu vedomi propracovat prirozene, ale hodi se mit nejakou predlohu/navod. nenechat se obelhat vlastnim mozkem neni lehky ukol :)

    kazdopadne mi 5-MeO nepripada uplne idealni .. ale za pokus byt to vypite v lektvaru mohlo stat .. pryskyrici Virola theiodora asi v cechach nesezenu co? akorat cinskej jed na krysy .. hlavne ze me zakony me zeme chrani :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY:
    SAGUS: hele, a vy dva jste na tyhle moudra přišli pod vlivem DMT, nebo se od toho jen snažíte odradit případné zájemce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam