• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MICHAL_R: Já mluvil o své zkušenosti s kouřeným DMT. A jak říkám, průběh a celkově ta zkušenost byla pro me naprosto rozdílná od ostatních látek.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MICHAL_R: suhlasim s Freemanom , ten pocit novosti po prvej ayahuascovej ceremonii si pamatam dost dobre, navyse pobaha tripu sa moze lisit aj v zavislosti na odrode liany, sposobe pripravy atd atd.. je to proste nieco ine.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    AIM_FREEMAN: Domnívám se, že orální DMT (Ayahuasca / aya analogy) je docela podobné Psilocybinu - a to zejm. strukturou průběhu, podobné to je i "vizuálně". Kouřené DMT je taky podobné, akorát mnohem rychlejší, nemilosrdnější, a celkově extrémnější (viz cca 5-10 minut vs. 3-4 hodiny). Možná i odtud pochází onen diskutovaný a snad i nevyhnutelný strach...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Mě zážitek na DMT žádné jiné psychedelikum nepřipomínal. Bylo to naprosto nové, jiné.
    MEA
    MEA --- ---
    Jinak, jak jsem se tady ptala na to, jaké by byly vizuály, kdyby člověk neměl spojené symboly v mysli se známými psychedelickými obrazy, které presentují danou halucinaci apod., tak stejně většina, co se k tomu zatím vyjádřila, tak zpravidla (odhaduji tedy) nezažila onen stav na vlastní kůži.. Proto jsem volala po nějakém výzkumu například s "vlčími adolescenty" nebo něco na ten způsob, kde by byli dotyční takřka nedotčení..
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: Jj, taky mi to tak připadá.. Že to každý bereme trochu jinak.. Nicméně ta aktivita mozku - nevykázaná.. Není to spíš jako snění? A které bytosti máš na mysli? V tomhle směru jsem asi zatím spíš pragmatická, ale ráda se dozvím... :) (já tomu totiž spíš říkám fantazie, nicméně je to jeden z úhlů pohledu)
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: o tom jsem taky chtěla něco v CZ pohledat a pastnout, zatím jsem ale u obrázků :).. to je ta psychedelická žabka, co obsahuje toto 5-meo-DMT?
    MEA
    MEA --- ---
    JEDI: a dovedlo tě k tomu DMT? :))) či jiný impuls? samozřejmě moje zvědavost, nic zlého..
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: ono to bude mít více úrovní vše a nejspíše každý myslíme trochu něco jiného. Já měl na mysli to že vědomí existuje i bez lidského těla. Dalo by se to přirovnat ke "klinické smrti" kde mozek mnohdy nevykazuje aktivitu a po návratu dotyčný může hovořit dny, týdny o tom co všechno prožil. Tím myslím to, že se to děje vše na úrovni duchovní. Různé bytosti také nepotřebují fyzický mozek a přezto existují, mají inteligenci, vůli atd... Mozek je prostě hmota, která je nositelem lidského vědomí v tomto hmotném světě. Nějakou tu formu musí zde mít.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    JAZZZ: Při orální oplikaci 5-meo-DMT je třeba být extrénmě opatrný/opatrná. Jednak to s sebou nese řadu nepříjemných vedlejších efektů, zadruhé by se to nemělo kombinovat s MAO inhibitory (na rozdíl od "klasického" DMT, čili n,n-DMT, bez nichž tato není orálně aktivní ). Spousta lidí tak skončila v nemocnici...
    JEDI
    JEDI --- ---
    Lehce offtopic:

    It is very easy...

    Dead Can Dance - Sanvean (Live) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ygHBv2CZ3PY
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: jasně, na duševní úrovni se to určitě děje, ale mozek při tom funguje stále, nevypíná, to jsem měla na mysli, jakože je stále v procesu, přestože jej vědomě člověk nevnímá jako fungující, neidentifikuje ho jako známou hmatatelnou vizualizaci, kterou známe ze školních učebnic..

    ale je možné, že jej indentifikuje v rámci změněného stavu vnímání např. jako fraktál nebo jinou obrazovou formu, ze které spíš vnímá a/nebo cítí, že to může být mozek - to je jen příklad, jen malá část příkladu.. toto se asi týká spíš té oblasti, kdy se ještě ego zcela nerozpadlo.. např. někde v té oblasti tunelu..

    respekt mám, ale strach ne.. ale zatím nemohu srovnávat, neměla jsem tuto silnou egorozbíjející dávku. a ani se nechci strachovat zbytečně dopředu, imho to může mít trochu negativní vliv set a setting.. respekt ano, to bezpochyby.. a kdyžtak bych se snažila dýchat, nebo nevim :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: na tom neco bude. a prave to je asi duvod, proc lide citi potrebu svuj uhel pohledu alespon na chvilku trochu povznest. a pak se zacnou snazit k tomu rozsirenemu vedomi propracovat prirozene, ale hodi se mit nejakou predlohu/navod. nenechat se obelhat vlastnim mozkem neni lehky ukol :)

    kazdopadne mi 5-MeO nepripada uplne idealni .. ale za pokus byt to vypite v lektvaru mohlo stat .. pryskyrici Virola theiodora asi v cechach nesezenu co? akorat cinskej jed na krysy .. hlavne ze me zakony me zeme chrani :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY:
    SAGUS: hele, a vy dva jste na tyhle moudra přišli pod vlivem DMT, nebo se od toho jen snažíte odradit případné zájemce?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: souhlasim s tim, ze vesmir je celek a celek jako celek, ale dodal bych, ze zivym organismem jako celek nezachytitelny. prave to jakym zpusobem rozseka vesmir na jednotlivy casti a jakym zpusobem je zase spoji dohromady dela obrovsky rozdil ve vnimani vesmiru. svym zpusobem to vytvari specializaci. sice se jedna o stejny vesmir ktery se dekonstruuje, ale uz jde o odlisny vesmir ktery je zpetne zkonstruovany. takove vesmiry mohou byt samozrejme jednoduse nekompatibilni (napr. ona astronomie vs. astrologie). proto mam ty pochybnosti ktere mam. kazdopadne diky za vymenu informaci ;)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: urcite si uz pocul o tom, ze boli objavene galaxie ktore svojim zlozenim a vlastnostami popieraju fyzikalne zakony . To ale nic nemeni na tom ze tie zakony v ramci nasej slnecnej sustavy funguju, nie su dokonale, nie su vsezahrnujuce ale v ramci isteho uzavreteho systemu dokazatelne funguju a maju pre nas prakticky vyznam.. fyzika, matematika, a akakolvek ina veda ci pseudoveda je len popis vztahov medzi vecami.. k nicomu lepsiemu sa nikdy nedopracujes. Vzdy to budes len ty, tvoja mysel a to co vnimas, vztahy ktore dokazes zachytit alebo postulovat. Astrologia funguje aj napriek tomu, ze v modeli ktory pouziva sa za stred vesmiru povazuje zem a slnko je jednou z planet ktore ju obiehaju. Mysliet si ze to je diky tomu cele nezmysel je rovnaka chyba, ako bojkotovat astronomicke observatore a upalit Kopernika ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: ja si ani nemyslim ze by hromada omezenych subjektivnich polopravd mohla dat dokupy nejakou objektivni superpravdu. obcas ale pomuze tu svou radoby-celovesmirove platnou polopravdu konfrontovat s jinymi, jinak si clovek svou chybu, i v ramci sveho vlastniho myslenkoveho frameworku, neuvedomi. o cemz je vlastne i ten citat, ktery se mi libi a se kterym se ztotoznuju ;)

    a ted neco k DMT :)

    JAZZZ: 5-MeO-DMT funguje jakoby nekdo vzal tvou hlavu, hodil ji do pracky a zapnul ji na maximalni otacky. pro me osobne chaos, zmatek, "forced experience", a duchovno nikde.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: jasne, chapem co chces povedat, stale mi tam naskakuje jedno velke ALE :) . Celok je celok, mozes ho nakrajat na milion sposobov ale porad to bude ta sama vec.. ked ho nasekas na ctverecky, budes ho potom skladat dohromady ze ctvercu, ked ho nasekas na trojuhelniky, cesta zpatky k jednote povedie cez trojuhelniky. A v pripade ze tvoj vesmir je trojuhelnikovy a pride za tebou nejaky emzak a povie ti, ze on ho vidi ctvercovy, nic sa nestane.. vesmir bude pre teba porad stejny... a keby ti nejak dokazal predat schopnost divat sa na svet skrz jeho mysel, nic by si tym nedosiahol.. bol by si len lapeny v dalsej sieti, ktora je trochu ina nez ta povodna lidska, porad je to ale sit ktora je daleka nejakej univerzalnej superobjektivnej pravde. Takze jedine, cim by som ta vedel upokojit je vyrok Dona Juana o tom ze vesmir je nekonecne tajemstvi ;).. a popriat ti aby si si udel ludskej bytosti vychutnal a vyuzil na maximum, clovek ma potencial dostat sa v tom odkryvani tajomstiev hodne hlboko, zvlast vtedy ked sa dokaze povzniest nad vsetky koncepty a neprikladat im vacsiu vahu, nez v skutocnosti maju ;).

    "Udržuj v rovnováze jednu myšlenku proti druhé,
    která je jejím přesným protikladem.
    Neboť jejich snoubení je anihilací Iluze"
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS:
    SAGUS: asi uz mirim nekam hodne OT, ale neda mi to.

    nerikal bych tomu ze bych se bal ze mi unikne nejaka velka pravda, asi bych spis pouzil slovo pokora, ale mozna je to jedno a to same :) jenze neni to tak davno, co si lidi diky predstavam subjektivne smyslicich duchovnich mysleli, ze Buh stvoril k obrazu svemu pouze cloveka, ze clovek je nejdokonalejsi stvoreni, ze nema tvar nema dusi apod. z teto pasti jsme se uz dostali ven a dusi a inteligenci uz prisuzujeme i jinym tvorum nez jen sobe. jenze co kdyz jsou nekde ve vesmiru tvorove, jejich inteligence (diky ktere si stavi svuj prehled o svete) je zcela odlisna od te nasi? ja to vyloucit nemohu, i kdyz se na to nijak nefixuji. treba ten zpusob jakym je jejich inteligence resena zpusobi, ze kdyz budou high, neuvidi fraktaly, nezaziji prechody mezi dimenzemi, nesplyne jim mikrokosmos a makrokosmos v jedno jako nam, ale neco uplne jineho - treba uvidi jednu velkou spojitou sit, treba uvidi mnohem slozitejsi a divocejsi souvislosti jako my a dojdou ke zcela jinym zaverum ohledne naseho vesmiru.

    kazdopadne nevnucuju, tvuj nazor respektuju.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: nedovedeme, nikto to nedovede.. proste sa budes musiet zmierit s tym, ze si vzdy obmedzeny moznostami svojho vnimania.. ked rozbijes aj poslednu skreslenu predstavu o tom co je, velmi rychlo sa k nejakej vhodnej a primeranej tvojmu novemu poznaniu zase vratis, z ciste praktickych dovodov.. akurat v tom budes mat vacsi poriadok :). Ked za vsetkym vnimas jednotu, nemusis sa bat ze jej nejakym chirurgickym zakrokom mysli ublizis, alebo ze sa tym pripravujes o nejake velke pravdy.. Ten bod kde prestavaju existovat koncepcie je bod kedy zanika vesmir.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam