• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MEA
    MEA --- ---
    Obrázek ze záhlaví :) }autora nevim{

    MEA
    MEA --- ---
    Otto Placht (* 1962 v Praze) je český malíř a nekonvenční výtvarník. Od roku 1993 proslul zejména svými velkými obrazy inspirovanými jeho několikaletým pobytem v jihoamerické džungli u peruánských domorodých obyvatel z indiánského kmene Šipibó. Jeho výtvarná tvorba je velmi silně ovlivněna výtvarným projevem domorodých obyvatel džungle a (zejména pro běžného českého člověka) značně exotickým prostředím Amazonského pralesa.













    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MEA: intenzívne :o)
    MEA
    MEA --- ---
    JULYZ: cítíš je tam?
    MEA
    MEA --- ---
    Na nástěnku jsem umístila další CZ dokument, který je trochu širokospektřejší než jen o DMT, ale má tu místo.

    ŠAMANI ODCHÁZEJÍ (režie: Pavel Bezouška) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=RRLgvn6aFCg&feature=endscreen


    Kdo by měl čas a chuť, podívejte se prosím na nástěnku na tu 3sérii na youtube (pod CZ dokumenty), co tam hovoří ten zvláštní mladý muž o žábě a stavech, a dejte zpětnou vazbu, zda to má cenu nechávat na nástěnce nebo je to záhodno smazání.. Případné díky! :)

    [ DMT - "duchovní molekula" ]

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MEA: ad symboly, to co píšeš je jen půlka pravdy, opět bych zmínil jak nahoře, tak i dole... symboly se předávájí napříč generacemi, ale jdou i "zevnitř", některý smyboly a s nimi spojená narativa už jsou dána samotným lidstvím... třeba takový porod, to je hrdinský epos sám o sobě!!! A taky velký imprint, který určuje mocné pohyby nevědomí.

    Myslím, že by Ti pomohlo načíst si nějaké Jungiány (nejenom Junga, ale třeba Verenu Kast, která má o symbolech celou knihu), protože by ses odprostila od mnoha slepých uliček a hlavně nemusela sáhodlouze bádat nad tím, co už někdo dávno vymyslel ,)

    Jinak ten úvahový nástřel je tak trochu, noo, střela letí šejdrem...

    LAKSHMANA: bacha ještě na jednu věc u Grofa, která bohužel kalí jeho jinak obrovské zásluhy, a to je to, že občas kecá... kecá v počtu pacientů, kterým dal lsd a realitu si tak trochu "přibarvuje", aby vypadala fakt pěkně fluorescentní :-)
    On to musel udělat, aby ho vůbec někdo z odborníků poslouchal, ale bohužel se potom na jeho názory nedá stopro spolehnout.
    Ale co se týče toho, že symboly, mýty atd. jsou v nás uvnitř, tak o tom snad nikdo, kdo se dostal "za" nepochybuje.
    Já nevím jak MEA, nemyslím to zle, ale mám dojem, že opravdu pořádnou cestou pro živou vodu tam na druhou stranu neabsolovala... ono když člověk fakt na vlastní /vnitřní/ oči vidí, jak se rozpadne celý vesmír a pak slavnostně vybouchne první světlo do tmy Prázdnoty a začne se celá ta storka odvíjet od začátku až k tomu, kde jsme teď, tak už o některých věcech nepochybuje. V tomhle případě o symbolech a mýtech a tak... a zmiňovaný imprinting ala "náhodně mi příjde obraz lotosu do cesty" je v kontextu autochtonosti poznání (které je třeba i v rámci rigorozní religionistky opakovaně potvrzované) mírně řečeno úsměvný :-)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MEA: ten obrázoke je taký.... šalviový. úplne ju tam vidím.
    btw má šalvia a dmt nejaké styčné zážitkové plochy?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    RADUSZKA: Ona je klika, tak trochu, že DMT samotné účinkuje velmi krátce, cca 5-8 minut nebo tak něco. Jistě, že subjektivní vnímání času je jiné (resp. čas není tak důležitý), ale i ta myšlenka, že to trvá tak krátce, člověku může pomoct... (samozřejmě to nic neříká o tom, ani nepomáhá, jak člověk to, co zažil, integruje do svého "normálního" života)
    RADUSZKA
    RADUSZKA --- ---
    EKEAZE: Mám pocit, že toto vypnutí, black-out například u LSD nenastává, že ta kyselina může nechat člověka naprosto ve štychu. Že mu dovolí a nechá ho se vcelku v pohodě zbláznit. Připadá mi, že LSD je takovej učitel, kterej ti neřekne "takže pro příště...", ale přesně ten typ, který řekne něco ve smyslu "co sis nadrobil, to si sníš..." Doslova :o)) Kdežto to DMT, jak bylo psáno níže, ukazuje jen to, na co je člověk připraven, co je schopen vidět, zažít, prožít...
    SLAPPY, MICHAL_R: Například já se k DMT teprv odhodlávám a taky z toho mám strach, i když lépe by bylo říct respekt. U LSD se mi to nikdy nestalo, bez ohledu na docela značnej podíl bad tripů, co jsem zažila. Je to zvláštní, protože vím, jak to se mnou dokáže zatočit a přesto se často přistihnu při náladě a postoji malé holčičky, co si bere na pouti bombon.
    LAKSHMANA: Bezpochyby teď cituješ doktora Grofa.
    J4RD4
    J4RD4 --- ---
    MILUCH: me prijde, ze ketamin "pouze" znecitlivi fyzicke telo (narkoza).. ja ho mel jednou v ramci experimentu injekcne do svalu, mel jsem OOBE, ale jen proto, ze telo vcetne mozku byly pod narkozou. Nemel jsem na nem zadny prinosny zazitek srovnatelny s psychoaktivnima latkama.. me vedomi bylo jakymsi "rosolem" vyplnujicim mistnost, ve ktere jsem sedel a pulhodiny se nemohl pohnout. Ketamin povazuji za otupujici latku, ktera vic skodi nez dava (pokud neco muze dat) Ale je to jen muj subjektivni lajcky dojem .))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FRONEMA: na ketaminu jsem narozdil od DMT nikdy nemel pocit pruchodu mezi ruznymi oddelenymi vesmiry, vzdy se jednalo o nejaky jeden velky staticky prostor, ve kterem jsem bloudil. spolecny je asi ten znamy pocit pritomnosti jinych bytosti.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw je tu nekdo kdo ma zkusenosti s DMT i ketaminem a mohl by porovnat zazitky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRONEMA: cože Luis Wain is back?? svět je nějaký malý, najednou....
    [ XCHAOS @ oO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo ]
    TSEGER
    TSEGER --- ---
    http://en.wikipedia.org/wiki/Phalaris_%28grass%29 Máte někdo reálnou zkušenost s extrakcí DMT ?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    hledala jsem nejaky report abych si mohla vic predstavit o cem to je, a tohle se velmi prijemne cetlo.. http://miqel.com/entheogens/dmt_first_time_report.html
    NICK_SLAUGHTER
    NICK_SLAUGHTER --- ---
    Řezník Noc Plná Překvapení OFFICIAL VIDEO - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZCh9SpcJ_dI
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MUABI: Mne to spíše právě zcelilo ta zkušenost , s kterou jsem se vrátil zpět. Mělo to jednoznačně pozitivní vliv ve všech směrech, ale bylo tam hodně náročný, těžko o tom mohu nějak mluvit, protože jakmile se to snažím nějakým způsobem někomu sdělit - popsat, tak to akorát zprznim :)
    Jediný co mohu říct, tak když jsem se vracel , tak mé tělo bylo jakoby v komatu.
    Od té doby je to pokuřování spíše takové lehčí oťukávání, prtože mám respekt, tedy strach (proč chodit kolem horké kaše), navíc to co koluje posledního půl roku je nějaké slabé, ale to nevadí určitě to má nějaký význam, určitě je lepší pěkně pomalu postupně prozkoumávat, než se nechat hned rovnou vystřelit.


    AIM_FREEMAN: naprosto s tebou souhlasim


    JEDI: s tím taky souhlasim, jediný co mne ještě volá je nějaké pořádné ayahuascové sezení. To všchno ostatní pro mne nemá význam.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    MEA: Lidé se v neobvyklých stavech setkávají s obsáhlými scénami z exotických mytologií a celými pantheony božstev, o nichž neměli sebemenší tušení. Mnoho lidí obdrželo přesné informace, jejichž obsah zdaleka přesahoval jejich vzdělání. Jiní promlouvali plynně v jazycích, které nikdy neslyšeli a ještě jiní popsali detailně scény z doby, kdy nežili. Chci říct, že tyto případy byly systematicky zkoumány a objektivně zpětně ověřeny.
    JEDI
    JEDI --- ---
    MEA: tak, jsem to jednou slysel a odstrelilo me to a od ty doby posloucham jen todle.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MICHAL_R: Já mluvil o své zkušenosti s kouřeným DMT. A jak říkám, průběh a celkově ta zkušenost byla pro me naprosto rozdílná od ostatních látek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam