• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MIRIS: Já plně souhlasím. U vaporizovaného DMT je otázka závislosti opravdu dosti okrajová. Dokonce si myslím, že něco takovýho vůbec není možný. Většina lidí to totiž nemají chuť zažít znovu...
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    dmt je podle myho uz hranicni latka do ktery musis jit srdcem , uprimne a zvedave, a stejne te muzou osukat krokodyli , ale ta prava vyhra je z toho vyjit s virou ze to bylo pro tvoje dobro jinak zcvoknes :D zavislosti bych neresil...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: no proste jde o to, jak si svy experimenty s drogama sam sobe oduvodnis.... :)))
    kdybys nebazil, tak bys nevyhledaval latky, ktere ti prinaseji stesti a pocit spokojenosti. a rikej tomu jak chces ;0)
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to jsi tak nějak mimo, pač jednak žádný výzkum není definitivně vyzkoumaný, to je jakobys tvrdil, že se vesmír ukončil nebo jsme se jako lidi přestali pohybovat, a druhak (ad můj další post) výzkum pro DMT byl předčasně ukončen a osobně si nemyslím, že stihli rozšířit pole zkoumání o hlubší řešení problému závislosti.
    jasně - budeš-li se dívat jen ze svýho úhlu pohledu, uvidíš tam mmj. to, cos už napsal níž.. bažení - touha - závislost - údajné štěstí - netřeba zkoumat dál.. z čehož vyplývá omezenost a k ničemu to dál vlastně není třeba. výzkumy závislostí (a není to jen "o látkách štěstí, ale taky o činnostech štětí" že) stále probíhájí. ale když se nestočí téma závislosti k tématu auditka, tak se to tak nějak začíná míjet účinkem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: na to vyzkum nepotrebujes, to uz maji odbornici vyzkoumany a rikaji tomu "bazeni" ... touha zavisleho po latce jeho stesti... ;0)
    MEA
    MEA --- ---
    MIRIS: jo..... :))) a co na to Vorel? mmj. pěstoval se svou milou zrzečkou houbičky v Bráníku... To je ta, co hrála slečnu z lesní chaloupky .))) a co na to Cesta do Lesa? A Arnoštek??? A jeho diskotéka?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: jo vlastně jsi mne nakonec ispiroval :) craving vs. extatický stav.. ;)
    ---

    1. myslíte si, že má craving (bažení po jakékoliv návykové látce) a extáze (extatický stav daný citlivostí jedince) nějaký společný základ?

    2. jak a zda-li vůbec souvisí craving s DMT?
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: ajo vlastně, no tak tady je to aspoň online :)
    imho začíná být opět čas začít další aktuální výzkumy v této oblasti..
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Celá je třeba na uloz.to ... Je to taková klasika žánru. Mě třeba přišlo docela zajímavý, jak vysvětluje, že ten výzkum v podstatě předčasně ukončili.
    MEA
    MEA --- ---
    jinak jsem našla zatím části knihy o molekule duše, v čestině, v e-podobě

    DMT: molekula duše: převratný vědecký výzkum stavů blízkých smrti a ... - Rick Strassman - Knihy Google
    http://books.google.cz/books?id=2HSuQKJY1ysC&pg=PA94&lpg=PA94&dq=dmt+sn%C4%9Bn%C3%AD&source=bl&ots=ZQC6ZBgXaQ&sig=yC4GsJNThpJAo1HuGsdM2-CdS3U&hl=cs&sa=X&ei=65RlUcjXL4SWtAadtID4Aw&ved=0CEYQ6AEwAw#v=onepage&q=dmt%20sn%C4%9Bn%C3%AD&f=false
    MEA
    MEA --- ---
    jinak ty oftopiky si nechte na jinam.. či chcete smazat?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: ty si dělás srandičky, ale víš co.. je to hodně zajímavá věc na další zkoumání a zvlášť, když je mozek schopen stimulace tak jednoduše.. na co pak drogy? ;))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HESPELER: imho si myslim, ze uz chapu tu PM co jsi mi nedavno posilal za dlouhe noci a chtel si mi dat parno do zily....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HESPELER: JOJOJOJO JSEM NEJLEPSI KUNDA NA SVETE!
    staci?
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    strasne nas vsechny zajima, ze ses bejvala smazka, ktera cte blesk a fotruje u nyxu, opravdu hrozne hrozne moc, napis nam o tom pls do vsech drogovejch auditek, jak ses hustej jaks bral drogy jeste kdyz jsme tahali kacery, PROSIM, VIC TEBE VSUDE, PROSIM, SES NEJLEPSI!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: nevim jestli si uplne rozumime, ale kdyz sem se dival cistej na film, kde se smazilo, tak sem dostal hroznou chut se taky sjet. no normalni craving :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    kdyz jsem mel druhyho tripa dival sem se na Cesta z mesta , to je film na halucinogeny : ))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: jo, kdyz sem jel extaze tak se mi to stavalo taky, stacilo se divat na nejakej film (acid house napriklad) nebo na jakykoliv dilo, kde byly ekstosky a herci je brali a hnedka sem dostal strasnou chut si dat a ucejtit ten stav, protoze tem hercum sem tak nejak rozumnel.
    pak se mi to stavalo i s pernikem a obecne s kazdym filmem, kde se lajnovalo.

    jsem rad, ze uz tyhle asociace pri kazdym filmu, kde se feti, nemam. bylo to dost psychicky narocny :0))
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CORDELL: Ahoj, já osobně bych nikomu nedoporučoval začít se 150mg volné báze orálně. Každý organizmus reaguje jinak, a to platí zejména pro orální DMT (zde hraje roli "rychlost" metabolismu, hmotnost člověka, kdy a co člověk jedl a pil naposledy, časový rozestup mezi konzumací inhibitorů a DMT, a další opravdu obtížně kontrolovatelné proměnné). 150mg by bylo, myslím, pro většinu lidí extrémně vysoká dávka (v nezodpovědném setu a settingu se pak "duchovní molekula" snadno promění v "molekulu pekla"). Obvykle se proto doporučuje začít pozvolna a pomalu s tím, že není kam spěchat. Nikdy bych nikomu nedoporučoval doma začít s více jak 30mg, max. s 50mg, napoprvé. Každopádně hodně štěstí.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DMT je nerozpustný ve vodě, ale je rozpustný v kyselinách. Takže se třeba plně rozpustí v citrónové štávě (vznikne DMT-citrát), nebo třeba v kokakole (vznikne DMT-fosfát). V octu by to určitě šlo taky (DMT-acetát), ale kdo by pak pil ten hnus, že jo?

    Pokud někdo touží zkusit orální DMT (neco jako analog ayahuasky), tak je třeba dbát velké opatrnosti co se týče dávkování: pro někoho 50mg nemá příliš efekt, pro někoho je to absolutní ztráta kontaktu se světem se vším, co k tomu patří. Dávkovat od oka se zde proto zásadně nedoporučuje, a to ani u kouření volné báze, protože to vždy zavání průšvihem. Lze se sice setkat s názory typu "halucinogenama se přece nedá předávkovat", ale každý, kdo prožil nějakou drsnější cestu až na dno ví, co všechno je v sázce. Proto je třeba to s dávkováním nepřehnat.

    Při orální aplikaci je také nutné být si vědom zdravotních rizicik spojených s konzumací inhibitorů MAO. Pozor např. na interakce s jinými drogami / léky / antidepresanty apod (MAOI+amfetaminy=smrt apod.). Pečlivě dodržovat dietu je zde proto velmi důležité (např. zde: http://www.erowid.org/chemicals/maois/maois_info2.shtml).

    Šťastnou cestu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam