S křížkem po funuse - od včerejška - sleduji ST-Discovery.
Nejprve jsem čekala, až bude celá série. Potom jsem si myslela, že bude třeba dabovaná, abych nemusela "brejlit" na titulky. Jenomže jsem to nevydržela a začala sledovat, (už protože teďka trekkies řeší další řadu).
Pracují tam s předpokladem, že se vesmírem rozprostírá myceliální síť, kterou jsou někteří tvorové schopni vnímat jako síť přepravní. Jako takoví navigátoři slouží želvušky, což je super tvor, akorát v seriálu trochu větší.
Mám nedopsanou novelu, v níž takhle hnusně využívám některé lidské muže (na lodi částečně organické, s pilotkou z příbuzného druhu). No a ve spolupráci lodě a pilota je též možné takhle efektivně cestovat.
A o místním základním kameni tohoto fóra není třeba se zmiňovat.
Hej, kde se v jednu chvíli bere podobný nápad? Je jedno na co. I kdyby na super skvělý tvarohový koláč.
Chápete někdo mechanismus vzniku konkrétních věcí?
Jako i událostí z historie? Třeba když lidé nezávisle na skupinách, v nichž žili, přišli na to, že se maso ulovené zvěře dá upéct. Nebo když vyráběli pece na pálení keramiky (myslím ve starověku). Nebo vůbec třeba i tak běžné věci, jako je námět na povídku :)?
Kde se to vezme na x místech současně?