• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Já Lunapark Luna taky ještě nečetl! Mohl bych to dostat i když nejdu do špitálu? Pokud ne, tak bych si mohl třeba zlomit nohu, nebo se otrávit houbama, jestli by to pomohlo ...
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: pošlu ve Wordu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Chystám se zítra do špitálu a tak jsem nakoupil všechny knihy od Vilmy a od Františka Kotlety, které jsem ještě nečetl a které šly sehnat. Mezi ty, které sehnat nešly, patří i Lunapark Luna, který bych si velmi přál přečetl. Hvězdy české scifi nejsou na Kosmasu k dostání v podobě eknihy. Poradíte, kde by se dala získat?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    hmyz je mrtev, napaden houbou.

    fotka roku

    The 'zombie fungus' and the climbing dead - BBC News
    https://www.bbc.com/news/science-environment-49615571



    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: ... a navíc k tomu všemu ještě řekne kolik je hodin. Vylepšená verze.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    stříbřitý chlad

    Just Cavalli Glam Chic JC1L001M0015 | Hodinky.cz
    https://www.hodinky.cz/hodinky/just-cavalli-jc1l001m0015.html
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANADVORACKOVA: díky za tip. Mládě je dlouhodobě zamilované do hmyzu, momentálně vede chrobák jarní (ačkoli v té obrázkové knížce valí kuličku, což dělá jiný brouk hovnožrout, ale budiž odpuštěno), takže tohle by mohlo taky zabrat.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Plísně (a jiné věci) v knize pro děti.
    Protože jak je nejefektivněji zakořenit, že ano, než hezky od malička :):
    Havětník - Jiří Dvořák | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/havetnik-271512
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Mycelium je už jako Bible. Taky tam najdeš odpověď na cokoliv. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Koukám že apokalypsa se blíží ze všech směrů.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SHEALA: da se to dobre hrat i single. Je to uzasna a ohromna hra narvana tes lore az to pretyka. Byt tebou to neodsuzuju :)

    sorry za OT :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA:

    Zahrada byla posledních čtyřicet let mimo provoz. Případná bujná vegetace... byla taky mimo provoz; zbyly tu po ní jen prázdné čtverce záhonů, vyschlých na prach a zakrytých levným zeleným kobercem, imitujícím trávník. V instituci tak utilitární, jako je gleewarinská škola, se nevyplatí udržovat nic, co je míněno jenom na ozdobu. Na druhém konci zahrady byl v obvodové zdi ještě další východ, vedoucí na kdysi romantickou stezku po úbočí kopce, ale studenti tamtudy skoro nechodili; brali to radši po hlavním schodišti, protože další budovy školy byly hned o terasu níž a takhle to k nim bylo nejkratší. Až Veisseämö v posluchárně skončí, všichni se vyvalí ven a poženou se zase po týchž schodech dolů ke kanceláři. Julie to zvážila a rovnou zabočila vpravo mezi sloupořadí. Ona to naopak vezme zadem a seběhne ke své laboratoři tou druhou cestou, aby se všem davům vyhnula.
    Rychlým krokem minula Apollóna a řádku nerozlišitelných Múz (tedy nerozlišitelných pro ni; jaktěživa nebyla ochotná věnovat místo ve své paměti jejich jménům a atributům). Obešla levé křídlo budovy a vyrazila přes další vybledlé travní koberce k zadní brance.
    A tady ovšem najednou bujná vegetace byla. Nečekaně. Neplánovaně. Zázrakem!
    V tom nejvzdálenějším koutě – byl les.
    Julie se zarazila. Zírala na dlaňovité, temně fialové listy mohutných rostlin, dobře o metr vyšších než obvodová zeď. Kde se to tu vzalo? Co je to proboha zač? Šla tudy naposled před měsícem a byla si jistá, že tu nic nerostlo ani náznakem; a teď tu bylo deset, možná patnáct vzrostlých exemplářů! I přes svou velikost ale rostliny nepůsobily jako stromy; neměly kmen s borkou, nýbrž dužnaté fialové lodyhy. Skočec, napadlo ji. (Na živé organismy byla přece jen ochotna alokovat víc své paměti než na Múzy.) Ale listy byly složitější a tlustší, šupinovitě poskládané přes sebe. Některé rostliny kvetly, ale na té nejvyšší už dozrávaly plody, jakési lesklé bobule, trochu připomínající lilek. Šla se podívat zblízka. Ničeho se nedotýkala (na botaniku a s ní související toxikologii alokovala své paměti dokonce tolik, že znala i věci jako mancinella; a to má potom člověk respekt). K téhle rostlině cítila instinktivní nedůvěru. Možná vůbec není ze Země. Charakter pletiv je jiný. Náhle k ní ale zavanula povědomá vůně exotického koření... a ta ji rovnou nasměrovala do úplně jiné části její paměti: tam, kde je to vyhrazené össeistice. Tohle je üewerögikalüx.
    No ano, üewerögikalüx; přece ten rudofialový prášek, co se sype na pečené maso a do salátů.
    Nevzpomínala si, že by na Össe někdy skutečně viděla tu rostlinu naživo, ale znala ji z obrázků a vůně byla nezaměnitelná. Teď už se odvážila utrhnout si list a promnout ho mezi prsty. Üewerögikalüx jakožto koření sice neměla ráda a jídlům s ní se vyhýbala, ale kontaktní dermatitidu jí to nejspíš nezpůsobí. Ale, bez legrace... proč se to tu najednou objevilo? Někdo si to tady pěstuje na jídlo? Ví o tom Veisseämö? Šlo sice jenom o jeden zastrčený kout zahrady, ale rostliny už v něm stihly vytvořit úplný háj. Jestli vyrostly tak rychle, musí to být pěkný plevel. Nebo si to tady ten podloudný pěstitel tak úspěšně okopává, zalévá a hnojí, když se jim tak pěkně daří? Julie bezmyšlenkovitě strčila list do kapsy a podívala se na zem, aby našla kompromitující stopy zahradníkovy činnosti a případně ho identifikovala podle otisků bot a zapomenuté lopatičky... a znovu zažila šok. Ba ne. Tohle nikdo záměrně nezasadil. Jakýkoliv trochu příčetný člověk by si snad aspoň odhrnul koberec a vyhrabal díru, kdyby chtěl něco pěstovat; jenže tyhle rostliny prorazily tuhý plast a vrůstaly do půdy skrz něj. Děsivý pohled! Věnce kořenů, zaťaté do koberce jako dračí spáry! Kolem Juliiných nohou byly celé houštiny nových semenáčků, prorážejících dužninu opadaných bobulí a úporně se zavrtávajících do nehostinného, suchého umělého povrchu. Skoro jí připadalo, že se pohybují přímo před jejíma očima; taková síla života v nich byla.

    TL;DR: ano, houby došly :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ESO Morrowind. Škoda že je to onlineovka, raději bych něco jako Morrowind 2 v single playeru. Ano, v těch houbách bydlí.

    JONY
    JONY --- ---
    SARGO: tak ještě je to možné číst tak, že sedmička resp. "Zakázané směry" není v plánu Arga a ne, že neexistuje či nebude :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: takze ti to zahradnicky buji samo ... a ty jen kde se to da obcas architektonicky pristrihnes? :o))
    aaaajajajajaj....! (pro nedockave ctenare... )
    ;O]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RICARDERON: závislost vede k tomu, že dávky je potřeba postupně zvyšovat. Když to bude mít pod 1000 stran, hrozí poddávkování...
    JONY
    JONY --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SARGO: už jsem posílal do tisku jednu knížku, která měla něco přes 1500 stran v lepené vazbě, navíc se u ní počítá s tím, že to lidi používají denně na dohledávání informací (jakýsi seznam chemických látek s popisem, výrobcem atd.) a ani po několika letech se jim vazba nerozpadá. Je to sice už bichle, u které si už uvědomíš, že informace mají svou váhu, ale technicky zrovna tohle není vůbec žádný problém. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    RICARDERON: Hrozně by mě zajímalo, jak je to technicky v plánu. Do jednoho svazku se přece ta šestka s neexistující sedmičkou nemohou vejít. Dva svazky a gumička? Formát A4? Tááákhle ¨ malilinkatý písmo? :-D
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    RICARDERON: na šestku to taky nevypadalo....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam