• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    HARALD: Vilma a Kotleta, tobě ještě neanihiloval mozek?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: pošlu ve Wordu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Chystám se zítra do špitálu a tak jsem nakoupil všechny knihy od Vilmy a od Františka Kotlety, které jsem ještě nečetl a které šly sehnat. Mezi ty, které sehnat nešly, patří i Lunapark Luna, který bych si velmi přál přečetl. Hvězdy české scifi nejsou na Kosmasu k dostání v podobě eknihy. Poradíte, kde by se dala získat?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    hmyz je mrtev, napaden houbou.

    fotka roku

    The 'zombie fungus' and the climbing dead - BBC News
    https://www.bbc.com/news/science-environment-49615571



    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: ... a navíc k tomu všemu ještě řekne kolik je hodin. Vylepšená verze.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    stříbřitý chlad

    Just Cavalli Glam Chic JC1L001M0015 | Hodinky.cz
    https://www.hodinky.cz/hodinky/just-cavalli-jc1l001m0015.html
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANADVORACKOVA: díky za tip. Mládě je dlouhodobě zamilované do hmyzu, momentálně vede chrobák jarní (ačkoli v té obrázkové knížce valí kuličku, což dělá jiný brouk hovnožrout, ale budiž odpuštěno), takže tohle by mohlo taky zabrat.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Plísně (a jiné věci) v knize pro děti.
    Protože jak je nejefektivněji zakořenit, že ano, než hezky od malička :):
    Havětník - Jiří Dvořák | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/havetnik-271512
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Mycelium je už jako Bible. Taky tam najdeš odpověď na cokoliv. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Koukám že apokalypsa se blíží ze všech směrů.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SHEALA: da se to dobre hrat i single. Je to uzasna a ohromna hra narvana tes lore az to pretyka. Byt tebou to neodsuzuju :)

    sorry za OT :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA:

    Zahrada byla posledních čtyřicet let mimo provoz. Případná bujná vegetace... byla taky mimo provoz; zbyly tu po ní jen prázdné čtverce záhonů, vyschlých na prach a zakrytých levným zeleným kobercem, imitujícím trávník. V instituci tak utilitární, jako je gleewarinská škola, se nevyplatí udržovat nic, co je míněno jenom na ozdobu. Na druhém konci zahrady byl v obvodové zdi ještě další východ, vedoucí na kdysi romantickou stezku po úbočí kopce, ale studenti tamtudy skoro nechodili; brali to radši po hlavním schodišti, protože další budovy školy byly hned o terasu níž a takhle to k nim bylo nejkratší. Až Veisseämö v posluchárně skončí, všichni se vyvalí ven a poženou se zase po týchž schodech dolů ke kanceláři. Julie to zvážila a rovnou zabočila vpravo mezi sloupořadí. Ona to naopak vezme zadem a seběhne ke své laboratoři tou druhou cestou, aby se všem davům vyhnula.
    Rychlým krokem minula Apollóna a řádku nerozlišitelných Múz (tedy nerozlišitelných pro ni; jaktěživa nebyla ochotná věnovat místo ve své paměti jejich jménům a atributům). Obešla levé křídlo budovy a vyrazila přes další vybledlé travní koberce k zadní brance.
    A tady ovšem najednou bujná vegetace byla. Nečekaně. Neplánovaně. Zázrakem!
    V tom nejvzdálenějším koutě – byl les.
    Julie se zarazila. Zírala na dlaňovité, temně fialové listy mohutných rostlin, dobře o metr vyšších než obvodová zeď. Kde se to tu vzalo? Co je to proboha zač? Šla tudy naposled před měsícem a byla si jistá, že tu nic nerostlo ani náznakem; a teď tu bylo deset, možná patnáct vzrostlých exemplářů! I přes svou velikost ale rostliny nepůsobily jako stromy; neměly kmen s borkou, nýbrž dužnaté fialové lodyhy. Skočec, napadlo ji. (Na živé organismy byla přece jen ochotna alokovat víc své paměti než na Múzy.) Ale listy byly složitější a tlustší, šupinovitě poskládané přes sebe. Některé rostliny kvetly, ale na té nejvyšší už dozrávaly plody, jakési lesklé bobule, trochu připomínající lilek. Šla se podívat zblízka. Ničeho se nedotýkala (na botaniku a s ní související toxikologii alokovala své paměti dokonce tolik, že znala i věci jako mancinella; a to má potom člověk respekt). K téhle rostlině cítila instinktivní nedůvěru. Možná vůbec není ze Země. Charakter pletiv je jiný. Náhle k ní ale zavanula povědomá vůně exotického koření... a ta ji rovnou nasměrovala do úplně jiné části její paměti: tam, kde je to vyhrazené össeistice. Tohle je üewerögikalüx.
    No ano, üewerögikalüx; přece ten rudofialový prášek, co se sype na pečené maso a do salátů.
    Nevzpomínala si, že by na Össe někdy skutečně viděla tu rostlinu naživo, ale znala ji z obrázků a vůně byla nezaměnitelná. Teď už se odvážila utrhnout si list a promnout ho mezi prsty. Üewerögikalüx jakožto koření sice neměla ráda a jídlům s ní se vyhýbala, ale kontaktní dermatitidu jí to nejspíš nezpůsobí. Ale, bez legrace... proč se to tu najednou objevilo? Někdo si to tady pěstuje na jídlo? Ví o tom Veisseämö? Šlo sice jenom o jeden zastrčený kout zahrady, ale rostliny už v něm stihly vytvořit úplný háj. Jestli vyrostly tak rychle, musí to být pěkný plevel. Nebo si to tady ten podloudný pěstitel tak úspěšně okopává, zalévá a hnojí, když se jim tak pěkně daří? Julie bezmyšlenkovitě strčila list do kapsy a podívala se na zem, aby našla kompromitující stopy zahradníkovy činnosti a případně ho identifikovala podle otisků bot a zapomenuté lopatičky... a znovu zažila šok. Ba ne. Tohle nikdo záměrně nezasadil. Jakýkoliv trochu příčetný člověk by si snad aspoň odhrnul koberec a vyhrabal díru, kdyby chtěl něco pěstovat; jenže tyhle rostliny prorazily tuhý plast a vrůstaly do půdy skrz něj. Děsivý pohled! Věnce kořenů, zaťaté do koberce jako dračí spáry! Kolem Juliiných nohou byly celé houštiny nových semenáčků, prorážejících dužninu opadaných bobulí a úporně se zavrtávajících do nehostinného, suchého umělého povrchu. Skoro jí připadalo, že se pohybují přímo před jejíma očima; taková síla života v nich byla.

    TL;DR: ano, houby došly :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ESO Morrowind. Škoda že je to onlineovka, raději bych něco jako Morrowind 2 v single playeru. Ano, v těch houbách bydlí.

    JONY
    JONY --- ---
    SARGO: tak ještě je to možné číst tak, že sedmička resp. "Zakázané směry" není v plánu Arga a ne, že neexistuje či nebude :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: takze ti to zahradnicky buji samo ... a ty jen kde se to da obcas architektonicky pristrihnes? :o))
    aaaajajajajaj....! (pro nedockave ctenare... )
    ;O]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RICARDERON: závislost vede k tomu, že dávky je potřeba postupně zvyšovat. Když to bude mít pod 1000 stran, hrozí poddávkování...
    JONY
    JONY --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SARGO: už jsem posílal do tisku jednu knížku, která měla něco přes 1500 stran v lepené vazbě, navíc se u ní počítá s tím, že to lidi používají denně na dohledávání informací (jakýsi seznam chemických látek s popisem, výrobcem atd.) a ani po několika letech se jim vazba nerozpadá. Je to sice už bichle, u které si už uvědomíš, že informace mají svou váhu, ale technicky zrovna tohle není vůbec žádný problém. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    RICARDERON: Hrozně by mě zajímalo, jak je to technicky v plánu. Do jednoho svazku se přece ta šestka s neexistující sedmičkou nemohou vejít. Dva svazky a gumička? Formát A4? Tááákhle ¨ malilinkatý písmo? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam