• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MAGUMI: no, podle tohoco jsem cetla ja, existuji lidi kteri na to reaguji hur, ale je jich maly procento, a muze to byt jen narocnejsi adaptace a po nejaky dobre se adaptujou taky dobre. tj. nehazela bych po jednom neuspesnem pokusu flintu do zita.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MUI: Podle toho, co jsem načetl z různých výzkumů, je reakce na nizkosacharidovou/ketogenní dietu velmi individuální; někdo bez sacharidů prospívá skvěle, někdo vůbec. Když ti to nesedne, nejspíš to nebude tím, že bys něco dělala špatně, ale tím, že tvé tělo na to není stavěné.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: ne, vubec zadny takovyhle zazitky nemam, naopak mne prekvapilo jak jsem zacla bejt akcni do toho cviceni, ze ze zacatku jsem si rikala "musis cvicit" a pak z toho najednou byl "chci" a "a co kdybych mela odpocinkovej den az zitra?" :)
    ale je mozny ze jsem proste stastlivec, nemela jsem ani zadnou "paleo flu" pri prechazeni na paleo ani "low carb flu" atd, jak o tom lidi ruzne pisou. a nechci nejak tvrdit ze to delam nejak super spravne, spis mam asi v tomhle smeru prizpusobivej organismus
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: Ja nevim kam bych mela stanovit "zacatek diety" ja jsem predtim jedla tak nejak lowcarb paleo a tak nejak plynula jsem ubirala sacharidy a ketoza pro mne vlastne nebyla cilem. A kdyz jsem se o to zacla vic zajimat tak uz jsem tam vlastne byla.

    Ukazala jsem tyhle ctyri tydny protoze odhaduju podle mnozstvi sacharidu ze to tak +- mohl bejt zacatek, a taky to byla doba kdy ta vaha zacla ubyvat timhle zpusobem.
    Mela jsem to stesti ze jsem nevnimala zadny priznaky ketoadaptace, asi prave diky tomu postupnymu najezdu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    doporucuju penke video kde vysvetluje hodne o tom jak clovek pouziva sacharidy a tuky jako palivo, o tom jakto funguje. v poslednich dvaceti minutach uz prezentuje konkretni produkt, ale vtech prvnich 40 je spousta dobrych informaci.
    UCAN Presentation
    http://vimeo.com/51891286#
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jedno moje chlubeni, aneb ctyri tydny VLC/ketozy
    prisla jsem cca o 3 kila, a to jen tuku, ma lean mass se stabilne pohybuje kolem 42.5, mozna nepatrne roste (dost to skace ze dne na den)
    pod vahou a tukem je celkova prijata energie, potom celkove sacharidy, a nakonec kolik jsem vydala kalorii, to je vetsinou bud beh (ty vyssi cisla), nebo domaci cviceni ZWOW, nebo posilovani. (ty kalorie jsou samozrejme jen hrube odhadnute...)

    jsem s tim spokojena, hlavne proto, ze se necitim ze bych se nejak trapila, naopak, zpravidla se nemuzu dockat rana nez zase pobezim, nebo budu cvicit, vylozene mam energii ktera chce ven... no a potom smetana v hrnicku, a slanina, znate to :)

    dalsi cil je uklesat na cca 20% jeste tak tri kila tuku a pak se uvidi. tj, pokud by to melo klapnout za dalsi mesic, tak bych byla spokojena

    SIVER
    SIVER --- ---
    JOHNY115: 4 hodinové tělo mám v plánu,díky za doporučení
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    The Ketogenic Diet for Health: Keto-adaptation: what it is and how to adjust
    http://www.ketotic.org/2012/05/keto-adaptation-what-it-is-and-how-to.html

    pekny uvodni clanek o ketoadaptaci
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    SIVER: jak to znam ja
    - to ze jdou sacharidy po cviceni vice "do svalu" se casto pise, ale mysli sem ti jako energie pro funkci toho svalu, ne na jeho regeneraci a rust hmoty
    - sacharidy se v case kolem cviceni konzumuji proto,
    1) aby se setrilo proteiny ... pokud nebudou v obehu sacharidy tak se jako energie budou spalovat ty proteiny a zbyde jich mene na vystavbu svalu ... proteiny jsou finacne nakladnejsi
    2) aby sval nerozkladal a nekonzumoval sam sebe, pri intenzivnim cviceni nahle pozaduje hodne energie a proto hodne rychle sacharidy, aby tu roli sehrali ony a sval se nemrskl vic nez je treba

    taky se snazim veskere sacharidove neresti koncentrovat do doby po cviceni
    me zdroje: http://www.melvil.cz/kniha-ctyrhodinove-telo + http://bonytobeastly.com/
    SIVER
    SIVER --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: kluby sou od diskuze,jestliže nechcete aby sem někdo psal tak ho rovnou udělejte soukromej
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    SIVER: jestli tohle neni trolling, tak doporucuju napred vic cist a min psat do diskuzi
    SIVER
    SIVER --- ---
    tohle je pěkný článek

    vyvážený cukr a protein

    Kulturistika - Posilování -   nadmerny prijem bilkovin
    http://www.vseokulturistice.cz/nadmerny-prijem-bilkovin_384
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIVER: ve svalech mas jakoby zasobniky energie ktere ten sval muze pouzivat. Ty ten zasobnik vypouzivas cvicenim, a pak kdyz se najis sacharidu, tak zas ten zasobnik naplnis. takze ano je to jakoby bezpecne z hlediska ze se ti to neulozi do tuku. nicmene svaly se stavi akorat z bilkovin.

    btw rozlisuj prosim sacharidy a cukry, neni to to same
    SIVER
    SIVER --- ---
    CORNELA: nemáš pravdu.

    svaly rostou hned po výkonu s cukru, veškerý cukr jde do svalů v 99%, bílkoviny udržují stavební hmotu,
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIVER: ale ano, telo muze rust i bez toho aby si doplnoval sacharidy po cviceni

    jak vidis ani potreti tu na to nikdo nereagoval takze pocitam ze nezkousel...
    SIVER
    SIVER --- ---
    předpokládám že lidi na paleu a lowcarb jsou v 98% sportovci aktivní
    SIVER
    SIVER --- ---
    FRONEMA: ok lowcarb je držení cukru na 30-70g denně backloading carb je že to držíš v netreninkové dny na této hranici av treninkové dny v inzulínovým okně sežereš hodně rychlých cukrů aby tělo rostlo, bez toho by totiž opvradu nerostlo. Jestli ti to přijde tak moc mimo lowcarb a backloading carb tak ok a nebudu už přispívat,ale zajímalo mě zdali to někdo někdy zkoušel a jaké měl nebo má výsledky....
    SIVER
    SIVER --- ---
    FRONEMA: znám a tam ta blbá zelenina neni :-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIVER: nechapu jak muzes rikat "ubrani cukru na minimum" a zaroven carb loading a rohliky po posilovne, to co ty delas urcite neni ubrani na minimum. nerikam ze ti to nemuze fungovat, ale vnimam to jako ze to jde trochu proti smyslu tohoto klubu....


    SIVER: ja kdyz delam z mrkve a celere neco, tak to pracovne beru jako celou mrkev ta ma vic. jinak pokud nechces pouzivat cronometr tak muzes dobre hledat tu http://www.kaloricketabulky.cz/
    SIVER
    SIVER --- ---
    Jinak jaké máte zkušenosti s tím přežíracím dnem? Plus by mě zajímalo rád si kupuju zamražené zeleniny různé druhy a na některých ani neni napsáno kolik maj cukru, bílkovin a tuku :-( Mám rád takovou zkousky brambor,jsou tam malinkaté kousky,ale zajímalo by mě kolik takové zeleniny můžou mít cukru na 100g
    SIVER
    SIVER --- ---
    FRONEMA: a nebude to kus od kusu, každé tělo je jiné, mě taky dělá dobře ubrání cukru na minimum :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam