• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PODVRH: jeste jsem na to nenarazil, ale rad bych vyzkousel.. v techhle vedrech je tezky zit bez piva:)
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    mimochodem, jaký je váš názor na "D" - pivo od Staropramenu s nízkým obsahem sacharidů a něco podobného od Gambrinusu (teď nevím název). předpokládám je to D jako dia, což může znamenat umělá sladidla nebo jiné hnusárny
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    co je The Magic pill?
    SLASH
    SLASH --- ---
    videli ste The Magic pill?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zdravím, má někdo zkušenost s low carb vegan stravou?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PODVRH: Zkusila jsem ho nedávno, kvalitní recept, byl dobrý.
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    FITH:
    KOCHANSKA_CH:
    Díky, asi zkusím ten dýňový.
    FITH
    FITH --- ---
    PODVRH: Delam z kvetaku a celeru v pomeru cca 1:1, tedy toho celeru davam trochu min,pridavam mrkev,hrasek,vse uvarene v osolene a octove vode.Spojim vlastni majonezou,je to prekvapive dobre.Jen ten kvetak musi byt uvareny tak akorat,
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PODVRH: Například toto nebo další inspirace u Grusovky:
    Recept na kuřecí řízečky a dýňový „bramborový“ salát
    https://paleosnadno.cz/recept/kureci-rizecky-a-dynovy-bramborovy-salat/
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    Nemáte někdo recept na keto vánoční "bramborový" salát. Chtěl bych mít vánoční večeři s rodinkou a možná vyjímečně i řízek, ale nechci ty brambory.
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    Jen pro info. V čerstvém D-testu je srovnání Panenských olivových olejů.
    SLASH
    SLASH --- ---
    CNV
    CNV --- ---
    JUANITA: Jj, čistě vajíčkové :) Někdo do toho mixuje i mozzarellu, četla jsem.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CAMELLA: my bad, pochopil jsem to tak, ze pridavas 'vajecne nudle'. uz to chapu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JUANITA: A kde prosimte je v omelete mouka? ;))
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CNV: omlouvam se, ze kopu ze zahrobi, ale tohle me trklo. vajecny nudle nejsou vubec LCHF-friendly, obsahujou spoustu carbage (kvuli mouce; a narozdil od samotnych vajicek).
    SLASH
    SLASH --- ---
    JINX: mne sa celkom oplatilo vypytat si od mesiara kus bravcoveho tuku (proste taky kus masneho mesa na ktorom nie je ziadne meso iba mast)
    z toho si odkrojim taky platok dam na rozpalenu panvicu, a pockam kym sa trosku masti z neho vypecie a potom pridam dalsie ingrediencie. Vyhoda tohto postupu je ze ten kus mastneho bravcoveho mesa ti tu panvicu kontinualne masti, ale nie velmi (aby to plavalo v masti alebo oleji ako hovoris) ale tak akurat kolko treba.
    Ak potrebujem trosku mastnejsie tak nanho varechov zatlacim, ak nepotrebujem uz viac masti tak ho z panve vyhodim...
    A viem ze ta mast pochadza z prirodzeneho zdroja, pekne vonia, ma vysoku odolnost voci prehoreniu a hlavne viem si regulovat uroven mastnoty ako som uz opisal hore.

    Predtym som mal problem ze som si musel na zaciatku stanovit kolko oleja, alebo tuku budem potrebovat a niekedy som to prehnal, alebo napriklad ked som pridal hriby tak vsetko popily a potom bola panvica sucha.

    Takto staci toho tuku naozaj dost (prekvapivo) malo.
    NYX
    NYX --- ---
    Mam https://www.alza.cz/...buyer-ocelova-panev-na-palacinky-30cm-mineral-b-element-db561530-d4529881.htm a da se na ni pracovat s pomerne malym mnozstvim tuku, ale chce to cvik :)

    Nemuze do mycky, skladuje se lehce mastna a chce to mit dost velkou plotynku aby se skutecne nahrivala rovnomerne po celem povrchu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JINX: Třeba čistě nerezová, ale to není pro přípravu jídla bez tuku. Obyčejného PTFE bych se nebála, od provařené značky. Tam pár let na nepřilnavost funguje dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam