SANTAL: Tam je ten problém, ono nejjednodušší by bylo, kdyby mezinárodní kolektiv okolo NZP sednul, nějaký ty roboty vymyslel a vyrobil je(navíc jim by určitě nepřišlo špatný učinit tak zadarmo). Nemuseli by se tim pádem spoléhat na nespravedlivě fungující svět, stačí, že se na lidi který NZP nepotřebujou a nechtěj, míněj spolehnout a uvrhnout na ně břímě v otázce tvorby prostředků pro fungování samotnýho NZP.
LAUZER:
Ono co bezdomovec, to příběh. Já nemyslim, že všichni, který potkávám jsou jedna sorta, určitě by se mezi nima našla hromada lidí, který by vrátit šli. Což by ovšem vyžadovalo jednak prostředky, jednak lidi, který by byli ochotní jim pomoct (ne pomáhat, dost lidí a organizací který pomáhaj, a žijou z toho, má snahu pomáhat ale ne pomoct), což jsou další peníze a fakt je jednodušší získat prostředky třeba od sponzora na maturitní večírek než na pomoc bezdomovcum.
S tim bydlenim, hele, já bych s levnym bydlenim pro bezdomovce měl problém (myslim s nějakou hromadnou státní akcí), protože proč levný bydlení pro bezdomovce a ne pro nízkopříjmový jedince? Nebo takhle důchodce s opravdu malym důchodem? Nebo rodiny s nízkym příjmem? Nebo pro postižený? Nebo obecně pro lidi, který maj problém s drahym bydlenim? Ono jakmile se začne vytahovat a upřednostňovat jedna skupina lidí, vzniká podivná situace, kdy ostatní (zde v problému se nalézající) skupiny začnou bejt vlastně diskriminovaný.
(Navíc tady je takový specifikum, když ubytuju bezdomovce v místnosti se světlem, druhej den sou tam potmě, protože vytrhaj dráty, tak za tejden už je tam nastěhovaná hromada podivnejch věcí zvanejch odpad a za dva tejdny je třeba tam vrazit, udělat vyvezení-za projevů nesouhlasu majitelů skládky, a tak porád dokola, většinou do chvíle kdy se oteplí, což naštěstí bejvá dřív než mne okolí, zdeptaný těmahle sousedama, popožene před zákon. Ona ta devastace je taky důvod, proč když je v některejch případech squatting aplikovanej způsobem uvedení stavby do hygienicky závadnýho stavu, později zralosti objektu na demolici nebejvá oblíbenej u majitele ani obyvatel okolí objektu.Teda až na vyjímky, kdy se někdo potřebuje stavby zbavit a brání mu v tom nějakej faktor, jako je třeba památková ochrana nebo mantinely zákona).
Stejně jako Tobě mi vůbec nevadí, že by někdo nechtěl pracovat, vadí mi, že by k tomu nepracování potřeboval uzmout část prostředků od lidí, co pracovat chtěj a činěj tak, protože už tak pracovat nikoho zvlášť nebaví a ještě je za to víc trestat mi fakt už přijde pitomý.
(ono každý přerozdělování a kransfery financí státem nakonec skončej u toho, že to odnesou nikoli extrémně bohatí kterejma se argumentuje, ale lidi +-průměrnýho výdělku)