KAI:
Ty se taky zrovna taky neptretrhnes v zodpovidani vsech otazek.
Tim nerikam, ze je to spatne, ani ti to nevycitam. Nektere otazky jsou spise recnicke a k zamysleni.
Stejne jako je v poradku, ze kazdy ma odpovida na co chce.
"Kolik bezdomovcu uz u tebe bydlelo?"
Ani jeden.
"Nelze zaroven i pracovat i vzdelavat se?"
Lze.
Moje protiotazka - nelze s NZP pracovat i vzdelavat se?
"Nelze si na obdobi planovaneho dovzdelavani se nasetrit?"
Planovaneho? Proc planovaneho. Nekdo si nasetrit muze, nekdo ne, treba ten kdo je bez prace. Nebo ten, koho prace poradne neuzivi.
S NZP mas Urcite prostredky mas k dispozi kazdy mesic. A nemusis chodit na brigadu do mekace, abys si mohla chodit kurs francoustiny, taici nebo venovala se plavani.
NZP je prijem. Prinasi stejne vyhody jako kterykoliv jiny prijem. S jistym prijmem se naopak lepe planuje, i organizuje zivot.
"Nelze na to obdobi dovzdelavani se/odpocivani pouzit vlastni zdroje (rodina, pratele), musi se to resit celoplosnym NZP pro vsecky, i ty, co o to nestoji?"
Lze pokud je mas, nebo pokud ti nevadi obtezovat ostatni, a byt na nich zavisla, a byt vuci nim ruzne dluzna.
Ale je to problem, protoze vlastni zdroje v kapitalismu jsou vetsiny lidi velmi omezene a trh neni schopen zajistit vsem dustojnou praci a slusny prijem s kterym vystaci.
Pritom neni duvod, aby clovek musel byt zavisli na ostatnich a byt treba na obtiz lidem nejblizsim, kdyz kazdy muze byt pomerne financne nezavisly.
NZP je ovsem take vlastni zdroj. Je to podil na bohatsvi zeme, pudy a dusevniho a vyrobniho bohatstvi zeme.
Kdyz si rozpocitas vsechno bohatstvi zeme - suroviny, vyroba, penize - zjistis, ze je toho dost pro vsechny.
Pokud nestojis o NZP, muzes ho vratit do rozpoctu.
"Proc mas neodbytnou potrebu se veset na druhy lidi?"
Ja tu potrebu nemam, prave naopak. Jestlize mam vlastni byt, a prostredky na jidlo, nemusim somrovat u jinych. To ty mluvis o vyuzivani rodiny a pratel viz napr. (Nelze na to obdobi dovzdelavani se/odpocivani pouzit vlastni zdroje (rodina, pratele) a londyska zkusenost.
Je neprijemne somrovat a doprosovat se, stejne jako byt doprosovan.
Proto podporuji NZP, ktery prinasi (vetsi) nezavislost kazdemu cloveku.