DANYSEK:
sve socialni okoli mame kazdy jiny... :) A je prirozene, ze se lidi spolu bavi - a to ze lidi ve tvem okoli (sic!) se v systemu neorientuji rozhodne neimplikuje, ze tomu tak je obecne...
A na základě čeho (chybně) předpokládáš, že lidé, se kterými se o tom bavím, pocházejí výhradně z mého sociálního okolí...???
O ruseni DPFO tu psal JUNIPETRUS - tedy jeden z tech, co NZP obhajuje.
Myslíš toho samého Junipetruse, jenž je patrně mým zdejším nejaktivnějším
oponentem ???
Ale i na strankach Piratu se pise...
Je mi srdečně jedno, co mají na stránkách Piráti, nejsem jejich volič...
JÁ jsem o rušení DPFO nikde nepsal. Ani o zvyšování DPH.
Takže mi nic z toho nepodsouvej a drž se toho, co jsem
skutečně napsal.
Obecna implikace, ze socialni system obcas nekdo zneuzije
Vyškrtneš-li důchodce s nízkým důchodem (a proč ho mají asi tak malý, he..??), tak nějakých 60% vyplácených dávek hmotné nouze spadá do kategorie "zneužití systému"... To zdaleka není "občas"...
pokud ten "raj na zemi" s NZP bude jen v CR, co se asi stane?
Získat České státní občanství není úplně jednoduché (nejde se k němu prozewlit) a vždy jde ten proces ještě trochu zpřísnit...
...a vůbec
NIJAK to nesouvisí s přemisťováním firem do daňových rájů...
Priciny, proc existuje cerny pracovni trh jde spatrovat i v existujici legislative spojene s pracovne-pravnimi vztahy
Souhlas
NZP to muze plosne jeste zhorsit - lidi budou mit neco jisty, k tomu dostanou par nezdanenych kacek "na ruku"...
Nesmysl - přesně takhle to funguje teď... Chlápek si načerno vydělá 10k a pak si jde pro dalších cca 7-11k na dávkách hmotné nouze...
Kdyby měl dostat 10k čistého legálně, tak už dávky nedostane protože jsou podmíněny příjmem... Propadl by se na půlku příjmu a důchod někde v dáli ho nezajímá... (a i pak by byl zisk v budoucnu nižší, než aktuální ztráta)
V případě NZP je zájem na utajení především u zaměstnavatele - zaměstnance to nezajímá, ten NZP dostane vždycky - naopak, v případě dynamické složky ho práce načerno poškozuje.
Rozhodne to nejde generalizovat tak, ze by by prijemce davky v hmotne nouzi mel prachy na ruce, spokojene si nacerno privydelaval a nehrozila mu zadna rizika postihu.
Velmi naivní blud...
Inspektorát práce koná obvykle s cca půlročním zpožděním...
...což je třeba v případě chlápka, co - z lešení opravované fasády - zdraví svoji referentku hmotné nouze (Oficiální zdůvodnění: "Jen jsem držel kamarádovi kbelík s maltou"), poněkud pozdě...
...podobně jako v případě paní, která donesla orazítkovaný papír z Žabky, že tam své kamarádce "občas" (skoro každý den) z dlouhého kamarádství
zadarmo vypomáhá, když někdo nemůže (a jezdí do Prahy 6 z Roztok, nejspíše stopem, protože údajně nemá na jídlo)
i kdyby byl NZP na tech 11 tisicich(sic!), tak nejde o nejake zavratne castky (sic!) pro zivot
Psal jsem že za optimální výši NZP považuji 4.000,- Kč pro dospělého + 20% z čistého příjmu, max. 2.000,- Kč za SPO a v případě dětí + 2.000,- Kč za dítě.
(mozna tak pro mlada ucha zijici na mama-hotelu a utracejici svuj plat jen za zabavu)
Jak jsem již
uvedl dříve, mám praktickou, celkem
roční zkušenost, že se dá přežít i s 4.000,- Kč měsíčně, byť s velmi nízkým komfortem...
11k už by bylo na komfortní život v nějaké
útulné garsonce...