• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    XCHAOS: já jsem pragmatik, prostě to jen chci vyzkoušet, jestli pozitiva náhodou nepřeváží negativa

    tomu rikas pragmatismus? ja bych to nazval idiocii.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEK_ARCANUS: tak ZP/NZP je koncepce, která v případě vyzkoušení v praxi přinese nové problémy, které nejde naplánovat dopředu (stejně, jako nové neplánované problémy přinesly všechny politické změny v budoucnu).

    já jsem pragmatik, prostě to jen chci vyzkoušet, jestli pozitiva náhodou nepřeváží negativa. pro mě je to podobný koncept, jako třeba všeobecná gramotnost, všeobecné hlasovací právo, apod. - samo o sobě to moc neřeší, protože psanou formou si lze sdělovat i idiotské myšlenky, stejně tak ZP jako náhrada minimální mzdy nevyřeší např. problém sociálního přistěhovalectví (spíše ho ještě zdůrazní, apod.)

    spíš mě fakt vadí náhrada věcné diskuze dětinskými urážkami, apod. jistě... pokud vezmeme za dané, že každý, kdo leze do politiky, to dělá jen kvůli osobnímu prospěchu, tak proč jsme sakra v roce 1989 vsadili na náhradu totality demokracií? strana aspoň má nějaký program, kterého by se politici měli držet. nezávislí kandidáti si můžou dělat lautr cokoliv. veřejné rozpočty jsou dnes dost divočina, nicméně jestli vezmeme jako axiom, že každý kdo na to upozorňuje, a navrhuje transparentnější a lépe kontrovatelná řešení (ZP je například transparentnější, než přídavky na bydlení, apod.), to dělá jen proto, aby si něco přihrál pro sebe, tak tedy do politiky nemůžeme pustit nikoho... čekal bych, že kdo tohle hlásá, tak navrhuje "osvícenou diktaturu", místo demokracie, či tak něco...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VITEK_ARCANUS: ale, panacek zase sedi na wikipedii a dela se chytrym.

    tady nikdo nevnima nzp jako blbost a nerealnost, tady to vetsina pracujicich totiz vi ;0)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: podívej, pokud slova "účelový lhář, podvodnik a podrazák" nejsi schopen doložit, tak je to prostě jen urážka (účelová).

    NZP není nic, na co se dá "věřit". je to prostě konstrukt liberálního myšlení, v moderní historii s ním jako první vážně operoval http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Paine#Agrarian_Justice - moje zdejší argumentace (která díky tvému trollování a flejmování odrolovala), že ZP je offsetováním daně z nemovitosti pro ty, kteří jsou občané, ale žádnou nemovitost nevlastní, byla velmi podobná Paineho argumentaci (akorát, že když jsem to psal, tak jsem to nevěděl - bylo to z mé hlavy :-) ale to je holt moje hloupost, že nejsem dost sečtělej a (velmi doslova) "objevuju Ameriku".

    BTW historie ČSR (první republky) se točila i kolem pozemkové reformy, která samozřejmě nezapře ovlivnění americkou revolucí - naše společnost v té době byla stále ještě silně feudální a aristokratická, takže to tu aktuální bylo (bolševikům z kominterny to tehdy bylo málo, ale to neznamená, že "liberalismus společenské smlouvy", či jak to pojmenovat, nebyl ve své době také revoluční směr)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: vlézt do strany, která toto chce hlídat přísněji, než jiné, a má na to i nějaké nápady? (zveřejňování veřejných smluv, přebíjející obchodní tajemství, běžné v soukromém sektoru, apod.)

    obecně chci otevřít dveře k veřejným zakázkám všem, kdo nabízí open source řešení, to je pravda. ale fakticky není těžké si zjistit, že já toho času ani žádné open source řešení dodat schopen nejsem.. jako programátorovi mi ujel vlak. je to až tak trapné, že pokud se někdo necpe do politiky od 20ti a nechce v tom udělat kariéru, tak tam jdou lidi, kteří ve svém oboru až tak docela nestíhají. prostě rád diskutuju - třeba tady s tebou. Třeba ten ZP má podporu asi 10% populace, není to zvlášť populistické téma, většinový postoj je spíš "kdo nepracuje, ať nejí".. toto mi cestu k veřejným zakázkám fakt neotevře (navíc, pokud stát bude utrácet ZP, zbyde mu míň peněz na veřejné zakázky)

    podívej nemáš žádná fakta, kterými bys podložil, že "lžu". je to jen tvrzení proti tvrzení. pochopitelně, chodit po online fórech a označovat lidi, které člověk osobně nezná, za "zlodějské svině", to už vyžaduje, hmm... určitou zvláštní povahu... uvidíme, kolik lidí tady ti to bude žrát. (všimni si, že já prostě mám problém urážet lidi, i když by šlo o uplácení... kdo mě zná osobně, ví že s tím mám problém i v reálu...)

    (BTW: tohle není TV, abys z věcí, které píšu, mohl vystřihnout jen to, co se ti hodí, a nějak pracovat s výroky vytrženými z kontextu)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THOMASMORTA: no nevím... nevede to k jednoznačným výsledkům
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: je to tu offtopic, ale jinak: nejde o moje podnikání, ale o ty, kteří všude po ČR udělali to samé (a teda, obvykle si líp podchytili to placení daní, v tomhle jsem byl fakt looser). dohromady tyto subjekty v ČR ovládli kolem 40% trhu. to už UPC a O2 dohromady myslím trápit může (proto si taky Kellner vyloboval tu dotaci 14 mld, kterou jako v jediné zemi v EU dostane v ČR národní operátor)

    pokud skutečně někoho zajímá, proč jsem lezl do politiky, tak určitý výstup je zde:
    Štěpánek, Polák (Piráti): 14 miliard do podpory Internetu, nebo pro jeho likvidaci? | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...ati-14-miliard-do-podpory-Internetu-nebo-pro-jeho-likvidaci-363691

    ale jako jo... pokud bych získal nějakou placenou stranickou funkci a v rámci té mohl např. trollovat ve prospěch ZP, tak by mě to asi okrajově bavilo. (ale zase kdo zná rozpočet Pirátů, tak ví, že bych za to stěží pobíral víc, než ten ZP :-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    XCHAOS: zase abych byl spravedlivý, tak o tom anonymovi taky zjistíš trochou googlení, co je zač.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEK_ARCANUS: prasátko také nebylo špatné:
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja myslim, ze tvoje podnikani o2 ci upc vubec netrapi, to jsou zcela jiny segmenty nez tahat internet do doupad ruznych levicovych ci anarchistickych jedincu ... :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VITEK_ARCANUS: muzes prosim rozvest svoji myslenku, unika mi jeji vyznam v souvislosti s nzp.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: ... tvrdí anonym, o kterém nevím vůbec nic, o člověku, kterého není vůbec těžké vygooglit.

    fakticky: spolu-založit komicky pojmenovanou opoziční stranu a ani po 5 letech se v ní nezmocnit žádné významnější funkce - to není zrovna zlatý důl. moje podnikání zase okrajově kazí kšeft firmám jako UPC a O2, ale to je taky věc, která funguje spíš tak nějak natruc, a vydělá na tom spíš každý, kdo si řekne o nájem za antény na střeše (a my nenajdeme dostatečně rychle alternativu u někoho, kdo nám fandí)

    je fakt ubohé, když ti dojdou argumenty a zjistíš, že na přímočaré urážky nereaguju, že se snížíš k nepodloženým lžím. to už je fakt chování hlodavce zahnaného do kouta...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Ach jo, to se vážně dnes v rámci nějakého napůl zbytečného předmětu na SŠ neučí, že důkazní břemeno je v rozumné argumentaci vždy na straně toho, kdo to začal tvrdit? Tedy, že pokud někoho z něčeho obviním, tak bych měl mít alespoň slabé a hloupé důkazy, abych že sebe neudělal medvídka Pú?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: tak ano, jako člen politické strany se "cpu do politiky", to jistě. každopádně jen tak vykládat (z anonymní pozice) někomu na netu, že je zmrd... jako sorry, ale to je trochu odrzlost. neudělal jsem nic takového, za co bych si to zasloužil.

    nějak mi chybí nějaké informace o tobě, co že za tak úžasnou, "neparazitní" profesi sám v životě vykonáváš, že si nárokuješ právo takhle soudit druhý. (já jsem si tě jako arbitra rozhodně nepozval).

    (a nemyslím, že bych byl za komunistů ve Straně, protože na to jsem moc potížista a mám moc velký talent dělat si nepřátele a jít proti všem... nemyslíš, že průměrně pragmatický kariérista by se snažil vlést spíš třeba do Ano, nebo nevím kam, do ČSSD, ODS... prostě do stran s koaličním potenciálem? jako když jsem Piráty spoluzakládal, tak jsem skutečně nemohl tušit, že tak snadno a levně porazíme v preferencích Svobodné a začneme zvolna překračovat 5% ... opravdu se omlouvám, neplánovali jsme v roce 2009 takový úspěch :-)) jako když už bych někoho označil za kariéristy, tak lidi, co k nám vlezli, až když jsme dostali 13 mega za volba :-))

    jinak obvinění, že "okrádám stát na daních" je docela silný kafe: když už, tak jsem jako blbec platil daně tam, kde velká část lidí,co dělala to co já, vymýšlela různé triky s občanskými sdruženími, apod. takže fakticky: mám čisté svědomí (díky čemuž jsem pro většinu lidí na úřednicko-akademické levici, zvyklých si od státu brát, i pro většinu lidí na pravici, zvyklých ty daně pořádně optimalizace, skutečně za vola.. ale bejt blbej je něco jiného než být parazit nebo krást)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: jo, a to se sem tam objevi nejakej nyxi kreten, kterej mi pise, ze uz nemam hulit...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, naposledy čtrnáct dní zpátky. :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: to jeten ztratovej jpeg :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ocividne si zapomnel co jsem ti rikal, cim se zivim a co delam a v cem se angazuji. kdyz uz se tady ohanis dvaceti lety uspesneho podnikani.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a takovych se drz
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    XCHAOS: Na tvoje věčné wall-of-text bych řekl citát z tebou linkovaného videa: "If you want to do something evil, put inside something boring."
    Bacha na tu formu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam