• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    jo hosi a to co sa uz pri tazeni v minulosti vyfukalo do luftu vrati pod zem kto?

    CYNIK: zmena krypto na fiat ale uz neni plne krypto platba, to je take polovicate riesenie
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DZODZO: prosimte, je videt, ze problematiku nesledujes a zijes v zajeti starych nazoru. napriklad tezba btc v cine probiha v oblasti s nejlevnejsi moznou elektrikou. to znamena v castech s vodnimi elektrarnamy, coz ma obcas viditelne nasledky v obdobi zaplav...


    CYNIK: to je dalsi vec.... :D
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DZODZO: nejsi úplně up to date, bro. Bitcoin má lighting network a funguje okamžitě. Případě můžeš použít platební kartu, která instantně mění krypto na fiat, těch je na trhu stovky, to máš okamžitý převod.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja mam so spekulativnym teplym vzduchom tazenym na cinskej uhelnej elektrine trochu ekologicky problem, az to bude zalozene na renewable elektrine a efektivne ako centralizovane platobne systemy, ze nebudem musiet u pokladne v tescu cakat pol hodiny, nez mi potvrdia transakci, tak to vyskusam
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DZODZO: nic ti nebrani vymyslet chytrej napad typu paypal ci twitter, vydelat miliardy dolaru a neco s nimi vyzkouset zlepsit. postavit novy rakety pro lety k iss, zkusit, jak zlepsit zivoty lidi. podivej treba na billa gatese, spusta lidi mu jeste pred 20lety nemohla prijit na jmeno a dnes sve penize investuje do vyzkumu nemoci, malarie ci dokonce s panem Sorosem zlikvidoval Trumpa. staci jen makat, nesedet cely dny u debilit typu piratecoiny ci solarni slapaci kola a pak jde vsechno... napriklad bitcoin byla neuveritelna prilezitost.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ja neriesim nic, iba som postol link, nemusis tu hned vyskakovat ako certik z krabicky a blabotat cosi o xchaosovi, asi mas na neho tazke srdce :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DZODZO: nevim co furt resite. mohli jste si vsichni natezit bitcoin, kdyz ste takovy visionari. padal kdysi v poctu 50 kusu za 10 minut a ted jste mohli svetu dokazat, ze nepodmineny zakladni prijem neni aspon pro piraty problem.

    za 50 btc bys mohl koupit od xchasovejch rodicu cinzak...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Je to tak, dividenda pokryje podporu OZE jen z poloviny. Inu skvělý business.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: ve finale ta dividenda z CEZu cela padne na podporu OZE... a fakticky vzato, to co od CEZu na dividendach stat inkasuje na vykryti te podpory beztak nestaci.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak v tom Aljšaským scénáři by mohl stát třeba rozdělovat dividendu z ČEZu, to by vyšlo skoro stejně akorát v korunách tj. 1280kč ročně. Bohužel to jsou peníze se kterýma už rozpočet ČR počítá, to je taky odpověd pro ty co se šklebí na to že energii vyvážíme.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CYNIK: klid. ja jsem zde daval kuwait jako mozne misto, kde se da studovat jak se meni chovani populace, kdyz jejich potreby jsou plne pokryty davkami. Nic vic...
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    XCHAOS: OMG jakej kuwajt nebo Aljaška NENÍ příklad UBI a to z toho prostého důvodu, že se to platí z výnosů prodeje nerostných surovin. To není ani náhodou aplikovatelné všude na světě.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    no co, xchaos sem zase vtrhne, napise jeden ze svych proslulych romanu o houne a zase odtece do jinyho auditka.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SEAMON: vsak si to muzes dohledat :) Me tam spis zaujalo aktualni srovnani... publikaci tam maj hromadu.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    DANYSEK: Hej tento rok je to slabsie, ale zas v takom 1997 mozno nebolo 1000$ taky zly peniaz.. Ale zas na druhu stranu je to aspon dobry indikator bullshitu - akonahle to je niekde spominane ako uspesne/funkcne NZP, tak je jasne ze su to kecy.

    Inak je otazne, ci by NZP nebolo "definitivne" riesenie bezdomovectva.. Pomer alkoholizmu a drogovej zavislosti je tam vcelku slusny a dostat sa k trvalemu bezpracnemu prijmu, by mozno cely proces dost ulahcilo.

    V diskusii pod clankom:
    Kamarád ze šachty dostal rentu, docela slušný peníz. Byl jsem u něho a ptal se, jak se mu daří. Prý na houno.
    Když fáral, vykouřil krabičku cigár za den, k tomu svých 5 piv a stačilo.8 hodin v práci v dole,6 prospal a ze zbytku něco na pivě a něco při práci okolo chalupy. A na rentě?
    Už ve 4 ráno nespal, pokuřoval cigára, padly bez problému 2 krabičky i více, za den vypil 10-15 piv a půl litru rumu, někdy i více. A proč??
    Nemusel pracovat!!! Koruny chodily, času do "Aleluja" a žádné povinnosti nebyly. Jeho heslo : "Lejte to do mě, bo střizlívím!"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SEAMON: za letosek jen $992... takze necelejch 83 dolaru mesicne... a naklady si muze kazdej najit sam... inu, taky jen almuzna.
    XCHAOS asi bude smutny :D
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Inak by bolo dobre konecne prestat s tou Aliaskou ako prikladom.

    Alaska Permanent Fund - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Alaska_Permanent_Fund

    Historicky to vychadza na zhruba 1200$ rocne, tj. tak 100$ mesacne - niektore roky su lepsie. Silne pochybujem, ze z toho niekto vyzije.

    A hoci to tam bezi 39 rokov, tak som nepostrehol, ze by doslo k nejakej radikalnej spolocenskej zmene.

    Tvrdenie pana filozofa je vcelku zabavne:
    Na Aljašce, kde základní příjem dobře funguje, se to nestalo. Ceny tam nijak dramaticky nevzrostly.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTRESS:

    Miroslav Kalousek
    @kalousekm
    Level 1:
    To je zásadní nedorozumění. Být zdravý, nepracovat, a přesto mít nárok na důstojný příjem, není základní lidské právo. Pan docent Hrubec by měl ještě doplnit, kdo by měl tu “základní povinnost” druhému to jeho “právo” platit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: coz ma drobatko problem se skalovanim... zatimco 'na neco konkretniho' se tech zdroju v zasade dostava, tak jen 'za to byti' v nasich podminkach proste nevis, kde na to vzit... :) Takze z toho je akorat takovy vlhky sen...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam