KALICOR: no vidíš, mě naopak děti přijdou jako jediný trochu samozřejmý smysl života... a nenarazil jsem naopak v priměřeném věku na protějšek, který by to viděl stejně... není to o růstu populace, spíš o jejím udržení (nebo i přiměřeném poklesu). a není to ani o genomu (i když pocit "vlastního" dítěte je složitá věc, a počítá se asi i to, čemu se posledních 100 říká geny).
... jenže ouha, s tímhle jsme tady skoro úplně offtopic. uznávám, že záhlaví klubu je zmatené a zmiňuje i tyhle věci. asi jsem to pojal moc ze široka. každopádně myslím, že většinu lidí táhne do měst (aspoň instinktivně, podvědomě) právě ta vysoká koncentrace lidí. tak paradoxně neusnadňuje setkávání se s jinými lidmi, ale spíše vede k tomu, že se ztratíte, v davu, máte najednou anonymitu, individualitu... a to je to, já jsem z města, a tou osamělostí v davu jsem odmalička předávkován a neumím s tím vůbec pracovat.
lidi, kteří si stěžují na přelidněná města a přesto z nich neodejdou, moc nechápu: na venkově je prázdno, a často i levno: tedy, myšleno: rozhodně spíše se vzmůžete na dům na venkově, než na byt v centru Prahy. kdo rád samotu uprostřed přírody, má obrovské množství šancí, podle mě: proč vylidňovat města?