• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BEBERA: a nakolik penez vyjde ta varianta jedno decko vozit tam druhe onam (najmout duchodkyni ci neco)? na rok, priste se treba uz dostane. obetovat nakup neceho
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BEBERA: Co jsem tak po různu četla tady na nyxu, tak mi prijde, ze ve skolce jsou spis problémy s nezvladatelnymi dětmi, ale nepřišlo mi, ze by se nejak vic řešily problémy s ucitelkami. Ja bych se toho fakt nebala, mladší ma šanci si školku užit i tak, škola, kde jsou najednou nové povinnosti a je to uz vážnější, je myslim důležitější
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ELA: SINSEMILLA: Díky za názory. Tohle řešení je mi pořád dost nepříjemné, mám pocit, jako bych mladšího "obětovala" kvůli staršímu... :(
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ELA: Souhlas, taky bych se rozhodovala podle školy. Ve skolce si stejne deti většinu času hraji a učí se byt spolu, tam to podle me učitelky tak moc zkazit nemůžou. Ale starší syn si začne budovat vztah k učení a ke vzdělaní, ktery ovlivní i střední skolu
    ELA
    ELA --- ---
    BEBERA: Ja bych urcite zvolila vhodnejsi zakladku pro starsiho. Myslim, ze leta stravena na zakladni skole jsou pro zivot mnohem dulezitejsi, nez 2-3 roky ve skolce.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám strašné dilema a nevím, jak z toho ven. Po dlouhém zvažování jsme zapsali staršího syna do sice státní, ale dost alternativní školy ve vesnici 20 km od bydliště, ale po cestě do mužovy práce, takže by ho ráno mohl vozit a odpoledne bych ho vyzvedla já. Mám z té školy opravdu dobrý pocit, neznámkuje se tam, učitelé jsou vůči dětem vnímaví, děti jsou hodně venku i během vyučování, syn má strašně rád přírodu, je to pro něj jak dělané. Druhému synovi budou v září 4 a chodí do normální školky u nás v Liberci. Z logistických důvodů jsme ho zapsali do MŠ spadající tady pod tu alternativní školu, tam se nedostal (museli vzít místní), ale vzali ho do vesnice o kilometr vedle, byli jsme rádi. ALE:
    1) dnes jsem se tam byla podívat na slavnosti a nelíbilo se mi tam, prakticky vůbec. Nelíbila se mi učitelka, nelíbila se mi zahrada, jedou tam sice waldorfský přístup, ale přišlo mi, že leda tak to pro mě spíš nesympatické z waldorfu (hračky jen dřevěné, žádné stavebnice kromě pár dřevěných kostek apod.), ale zbytek mi přišel úplně klasický školkový, respektující přístup mi tam docela chyběl. Poptávala jsem se rodičů, ti byli spokojeni, učitelka prý rázná, několikrát jsem slyšela, jak si ty děti "srovná", ale ty ji prý mají rády, ale prý si "rovná" i rodiče. No nevím. Obě učitelky jsou dost staší, obě jsou takové pomalé, přišlo mi to trochu jak v domově důchodců. Třeba platby probíhají jednou měsíčně v hotovosti a prý je velký problém, když to člověk nepřinese přesně, je to taková drobnost, ale o té školce to trochu vypovídá.
    2) Celé zastupitelstvo v obci, kam by chodil do školy starší syn, se ze všech sil snaží ředitele vyštípat. Už ho jednou odvolávali, ale postavili se za něj všichni rodiče, sepisovala se petice a vypadalo to, že už bude klid. Ale leží jim v žaludku solidně. Teď v pondělí je zas jednání zastupitelstva a zas se bude řešit škola. A chápu je, místní do školy děti prakticky vůbec nedávají, jak nastoupil a rozkřiklo se, že by se mohlo učit jinak, přehlásili hromadně děti do okolních vesnic, a to tehdy ještě nezačal učit. Jak nezvoní a neznámkuje se, je to pro ně nezkousnutelné.

    Já jsem teď v pasti. Mám dát staršího syna do školy, o které si myslím, že je opravdu pro něj ta pravá a mladšího kvůli tomu zapsat někam, kde se mi ani trochu nelíbí (a pořád nést riziko, že ředitele odvolají, školu "znormalizují" a děti budou ve dvou klasických institucích, jen s komplikovanou logistikou). Nebo nechat mladšího v takové normální školce, kterou už znám a ničím mě negativně nepřekvapí a staršího syna rezignovaně dát do klasické základky se vším, co mi na klasické základce vadí, kde s velkou pravděpodobností, jelikož je přehnaně samostatný a urputně si chce dělat věci po svém, narazí a možná taky rezignuje...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Malý synovec - v dubnu mu byly dva roky (dudlík jen na spaní), poveze v září dudlíka mému miminku.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ELA: No jemu většinou stačil ten palec. Brát dudlík miminku jsme mu nedovolili. Naštěstí to nedělal moc často a vcelku si nechal vysvětlit, že miminku to brát nemá.
    ELA
    ELA --- ---
    LUCKYSWEETY: Jo, asi mas pravdu....rozhodne me nebavi pridelavat zbytecny nervy ji, i nam.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    ELA: Tak ulehcis ji to tim, ze ji necháš její nejdostupnejsi uklidnovak. Přijde mi zbytečný svádět boje v (pro ni) tak těžkým období, kdyz se ho za par měsíců treba vzdá sama a nechá si ho zas jen na noc.
    ELA
    ELA --- ---
    NOFNAK: Jak alkac:))
    A kdyz se narodil mladsi sourozenec a starsi dudlik opet zacal vyzadovat, nechali jste mu ho?
    ELA
    ELA --- ---
    LUCKYSWEETY: Jj, zuby, myslim cisteni je taky tema, ale v tom jsem dost nekompromisni. To je dana vec, zuby se proste cistit musi a tyhle zakladni navyky by se dle me mely budovat odmalinka.
    Ale ten dudlik proste resim, prave v souvislosti s danejma velkejma zmenama. Chtela bych ji tohle obdbi maximalne ulehcit a ne jeste ztezovat.
    ELA
    ELA --- ---
    MARKYSHA: Nejdriv byly dudliky na stolecku vedle postylky, pak odtud napadne zacaly mizet, takze je sama ulozila kazdy rano vysoko do skrine a pohoda, ale ted jsme dospeli do faze, ze je odmita rano odevzdat a pokud jo, tak se ho vzapeti zacne dozadovat a skakat s brekem do postele, ze jde spat, abych ji ho dala.

    Dneska dopoledne probehnul hysterak, ale odpoledne na vylete ani nevedela, ze nejakej dudlik existuje...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Ad čištění zubů..... opička vidí , opička na to prdi..... já k čištění zubů nepřesvědčim, berou ho stejně už hysteraky jako při pomyšlení na nočník
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: já bych to do nekonečna zkoušela, třeba děti mají rádi i zubní pastu Elmex od prvního zoubku, na to jsem je nalákala. Tonda teda do roku neměl žádný zub, Áje v deseti měsících rostlo 6 zubů najednou včetně stoliček a dělalo jí to dobře, ale ona všechno ráda dělá, málokdy se seká.
    SANCHA:
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SANCHA: Nemám, Báře začaly růst zuby až ve 13 měsících :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: já si čistila zuby s nimi a před nimi, tak sami chtěli taky. Pak jsem mým nechala "čistit" svoje zuby, oni pak strpěli dočišťování aneb opička vidí, opička dělá:-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SANCHA: My, co máme se zuby dost problémy, hlasujem spíš za trauma z čištění :-) Zdravím MARKYSHA, ve 28 letech zubní implantát atd., sama ani nevím, co v té puse všechno mám. Zuby si čistím pořádně až od 23 let bohužel...
    Ono to vrtání pro dítě teda taky nic moc, Bára už má 2 miniplomby, moc jsem čištění právě u ní dřív neřešila, ale asi to není dobrá cesta. Babička na ni dokonce (bez mého vědomí) "objednala" u čerta pohrůžku, že pokud si nebude čistit zuby, že ji čert odnese do pekla, ale musím říct teda, že vrtání zafungovalo líp než čert :D Už teď tolik neprudí při čištění. Ale taky už to je velká holka no, v říjnu jí bude 5.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NOFNAK: Syn tehdy taky svoje dudlíky ochotně rozdával - tuhle dal jeden psímu štěněti (ten ho skutečně dudal), támhle dal jeden miminku. Ale pěkně si hlídal, aby mu něco zůstalo, všechno dát odmítl :)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    SANCHA: Zuby bych asi řešila vic, ale ten dudlík ve chvíli, kdy je tam další malý dite, prostředí novyho bytu plus období vzdoru, to uz mi na jedno ubohý dite přijde moc ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam