• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: nedavno se to tu resilo...tak jen zopakuji, ja osobne varila a zehlila s ditetem na zadech tak dlouho jak to slo....nikdy se nic nikomu nestalo...zas bych to moc nenafukovala...
    Pokud si na to nekdo neveri a neciti se tak fajn, at to nedela....
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NICKIE: ted ma skoro 1rok a 3/4 a 9kg a cca 80 cm (my jsme vsichni takovi mali hobitci). Pouzivam ho na ni uz od jejiho roku. Nejdriv na brise a pak na zadech. Jako je to o tvem vlastnim pocitu, no ja se zamilovala do designu (http://www.baby-eshop.cz/...nky-a-ergo-nositka/nositko-ergobaby-carrier-organic-city&volbashow=18589 ta modra varianta), no nakonec mam obyc piskove. Byl to jediny original v te dobe pro mne cenove dostupny.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FRENNET: A jak mas prosimte velke ditko? Byla jsem di vyzkouset tulu a beco a tula zatim vitezi, rikali ze je od 18 mesicu ale ji uz sedi.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: ja s mimineckem delala skoro vsechno, jak bylo jeste cely schovany v tom satku, pripadalo mi to podobny jako s brichem. S vetsim ditetem uz ne, to maximalne povesim pliny nebo zamicham neco na plotne. Nekdy si ji dam na zada, kdyz buli, to se nebojim.
    IFKA
    IFKA --- ---
    FRENNET: vaření s dítětem na břiše nebo boku mi připadá úplně ok. Nemám teda na mysli zrovna smažení, slévání těstovin a mixování třeba dýňové vařící polévky tyčákem, ale většina ostatních kuchyňských činností se mi zdá bezpečná.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    diky!
    ja uz si myslela, ze jsem o5 "matka roku"
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ani já nevařím, maximálně s ní sednu k pc, ale to mi musí nejdřív venku usnout, doma už v šátku ani nosítku neusne. (7,5m)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    FRENNET: Šátek mám na cestě, ale už teď vím, že vařit a žehlit při nošení nebudu - moje BOZP mi to nedovolí :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: Já ne. S dítětem na břiše jsem vařila asi dvakrát a měla jsem z toho blbý pocit. Žehlit jsem ani nezkoušela. Mě vlastně ve výsledku dítě na břiše strašně překáží na jakoukoliv činnost a opravdu nemám pocit "volných rukou". Naopak si přijdu strašně obtěžkaná, obzvlášť když mám jít ven (dítě na břiše, batoh na zádech). Občas něco málo dělám s dítětem na zádech, ale i tam se bojím, že se otočím s tou malou nožičkou někam vrazím, strhnu hrnec, nebo něco takového.
    Nejsi v tom sama :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    hele, takova otazka do plena: kdyz mate decko v satku, varite nebo zehlite? resp. delate takove veci, ktere by jim mohli ublizit?
    je to moje nespokojenost s otazkou a odpovedmi ve fcbk skupine, kde zenske pisou, ze s deckem na brichu smazi rizky, vari, zehli atd. moje stranka BOZP je uplne v kreci a rve panickou hruzou! dale pak zenska dala fotku jak si uvazuje decko nekde na skalnate vyhlidce s takovym tim zabradlovym okrajem. Opet moje BOZP je uplne v kreci.
    jako ja vim, ze to je muj problem,ale wtf bezpecnost!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NICKIE: ja mam ergobaby a na zada je to uplne v pohode, nic netis. Polstrovani ramen je dost siroke, takze to uneses bez bolesti. Ergobaby je do 20 kg a verim tomu, ze ano.
    No musis dat bacha, na to jestli je to original, nebo ne. Tam je hodne velky rozdil v tloustce polstrovani ramennich popruhu u v kvalite latky.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    k tomu posilovani. zacala jsem chodit na fyzio 4 mesice po porodu. s prisernyma bolestma spodni casti zad. a k posilovani bricha mi stale opakovala,ze v zadnem pripade nejake sedy-lehy a podobne. spis balancni cviceni na hluboke svaly. plus ted hodne frci cviceni co napodobuje vyvoj kojence po mesicich. delame ho i ve cviceni u Pohybdetem.cz a vypada to jako pohodicka,ale uplne super snadne to neni. a na beh a skakani bacha. znam lidi co si tim odrovnali svaly panevniho dna. kdyz to jeste nebylo po porodu ok
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLEVKA: Dekuji! Zkusim. :) Mam girasol coral.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYJKA: napada me jeste dotaz ...girasol mas klasicky? nebo dvojtou batoleci vazbu? a ditko ma kolik kg? jinak tip na ten uvaz kriz s kapsou uvnitr je, ze kdyz mas ditko v kapse uz a jdes na dotahovani tech pruhu latky na obou stranach, tak neutahovat smerem dolu ale vzit ty pruhy oba naraz do rukou, poskocit si a utahovat do stran vodorovne...tim fakt utahujes jen tu kapsu kolem ditka a nehrnes si latku do podpazi......zaklad je mit dite opravdu precizne usazeno v kapse, tim padem ti nemuze pri manevru vypadnout....snad srozumitelne...kdyby ne, pisni zkusim to nejak nafotit...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: to bude Milešovka...Vylezli jsme si na Lovoš...Z tama jsou krásné výhledy do kraje...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MISERY: hehe, nebo ruska zmrzlina (((+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: any se koji vsude..(+: ted naposledy v napraskanym busu mhd (((+: takze takova horska pohodicka, to je fakt v klidu...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIG: to jo, ditko uz moc netankuje ze se foti a natoz tak nese...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MYJKA: To ja jsem taky nemela, ale jak pise Toruviel niz, cvicim jogu a delam posilovaci cviceni, beh mi sice taky chybi, ale teprve az zpevnim ty veci, zkusim to. Ale ja mam navic tu slicnu na brise, tak je to trochu tezsi :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SAAYURI: Jeste dodam, aby nebylo pochopeno spatne, ze beh neprehanet a behat v konverzacnim tempu. Ja budu spokojena, kdyz si dnes dam tak 15-20min behu, mozna dokonce spis indianskeho, netusim, jak na tom jsem. A postupne to natahnu na 30min. :) zatim nemam v planu delat si nejake osobaky a behat pulmaratony.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam