• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    YELI
    YELI --- ---
    IKARIE: A já furt čekám, že budeš chtít půjčit Storcha ;) Za chvíli půjde do světa a bude Tula. Jinak ta cena je teda brutus....
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    IKARIE: taky mi to prijde jak pise MISERY:, ze to ma polstrovani i na zadech (na jedne fotce je vide ta dirovata latka).
    nicmene
    TULA VS LILLEBABY
    https://www.youtube.com/watch?v=b26w_kT9cKI
    MISERY
    MISERY --- ---
    IKARIE: Přijde mi, že to má výztuhu na záda a to je špatně. Co to použít třeba na pokračovací autosedačku?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    IKARIE: ahoj, nositko vidim poprve....jedine co se mi na nem nepozdava je operka hlavy, vypada nejak polstrovane...? ale jinak to bude asi dobre, na klasicke visici nositko to nevypada...tyjo, vim ze mas poukazku, jen by me zajimalo, za co ta neskutecne neuveritelna cena....
    ps , kazdemu sedi nositko uplne jine, nejlepsi je, si zjistit treba na fb, tvou lokalni nosici skupinku, dojit ozkouset na sraz, nebo si zajit do kamenne prodejny, kde je pohromade vic nositek...
    Tak uvidis, na internetu jde zbozi vratit do 14 dni, tak bych si prvni zjistila u toho e-shopu, jestli to u nich takhle funguje taky bez problemu...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nemate nekdo zkusenost s ergonomickym nositkem zn. Lillebaby? https://www.malvik.cz/Nositka/Ergonomicka-nositka/Lillebaby-4-Seasons-ergonomicke-nositko

    mam na malvik nejake vouchery v hodnote 3 tisic a nositko jsem si nejake poridit chtela, tak bych to rada vyuzila, a ciste designove se mi libi vic nez ergo. manducu asi nechci, prisla mi strasne tuha. diky.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ps k pádům, chodím s nosítkem v horách a kopcích, někdy i v dost blbém terénu, teď třeba v Krkonoších i na sněhu/ledu, a upadla jsem jen jednou-v Praze v cukrárně, kde jsem přehlédla schod ehm
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    já s nosítkem luxovala, vařím a Šíma se motá už dlouho okolo mně. Zádrhel je s tím asi až teď, je mu rok a čtvrt pořád se po mně snaží vyšplahat nahoru. Občas sedí v židličce a kouká...na záda si ho sama nedám a na břiše bych s ním nevařila..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FRENNET: jasny..to je nase velka stejne
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: nedavno se to tu resilo...tak jen zopakuji, ja osobne varila a zehlila s ditetem na zadech tak dlouho jak to slo....nikdy se nic nikomu nestalo...zas bych to moc nenafukovala...
    Pokud si na to nekdo neveri a neciti se tak fajn, at to nedela....
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NICKIE: ted ma skoro 1rok a 3/4 a 9kg a cca 80 cm (my jsme vsichni takovi mali hobitci). Pouzivam ho na ni uz od jejiho roku. Nejdriv na brise a pak na zadech. Jako je to o tvem vlastnim pocitu, no ja se zamilovala do designu (http://www.baby-eshop.cz/...nky-a-ergo-nositka/nositko-ergobaby-carrier-organic-city&volbashow=18589 ta modra varianta), no nakonec mam obyc piskove. Byl to jediny original v te dobe pro mne cenove dostupny.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FRENNET: A jak mas prosimte velke ditko? Byla jsem di vyzkouset tulu a beco a tula zatim vitezi, rikali ze je od 18 mesicu ale ji uz sedi.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: ja s mimineckem delala skoro vsechno, jak bylo jeste cely schovany v tom satku, pripadalo mi to podobny jako s brichem. S vetsim ditetem uz ne, to maximalne povesim pliny nebo zamicham neco na plotne. Nekdy si ji dam na zada, kdyz buli, to se nebojim.
    IFKA
    IFKA --- ---
    FRENNET: vaření s dítětem na břiše nebo boku mi připadá úplně ok. Nemám teda na mysli zrovna smažení, slévání těstovin a mixování třeba dýňové vařící polévky tyčákem, ale většina ostatních kuchyňských činností se mi zdá bezpečná.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    diky!
    ja uz si myslela, ze jsem o5 "matka roku"
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ani já nevařím, maximálně s ní sednu k pc, ale to mi musí nejdřív venku usnout, doma už v šátku ani nosítku neusne. (7,5m)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    FRENNET: Šátek mám na cestě, ale už teď vím, že vařit a žehlit při nošení nebudu - moje BOZP mi to nedovolí :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: Já ne. S dítětem na břiše jsem vařila asi dvakrát a měla jsem z toho blbý pocit. Žehlit jsem ani nezkoušela. Mě vlastně ve výsledku dítě na břiše strašně překáží na jakoukoliv činnost a opravdu nemám pocit "volných rukou". Naopak si přijdu strašně obtěžkaná, obzvlášť když mám jít ven (dítě na břiše, batoh na zádech). Občas něco málo dělám s dítětem na zádech, ale i tam se bojím, že se otočím s tou malou nožičkou někam vrazím, strhnu hrnec, nebo něco takového.
    Nejsi v tom sama :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    hele, takova otazka do plena: kdyz mate decko v satku, varite nebo zehlite? resp. delate takove veci, ktere by jim mohli ublizit?
    je to moje nespokojenost s otazkou a odpovedmi ve fcbk skupine, kde zenske pisou, ze s deckem na brichu smazi rizky, vari, zehli atd. moje stranka BOZP je uplne v kreci a rve panickou hruzou! dale pak zenska dala fotku jak si uvazuje decko nekde na skalnate vyhlidce s takovym tim zabradlovym okrajem. Opet moje BOZP je uplne v kreci.
    jako ja vim, ze to je muj problem,ale wtf bezpecnost!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NICKIE: ja mam ergobaby a na zada je to uplne v pohode, nic netis. Polstrovani ramen je dost siroke, takze to uneses bez bolesti. Ergobaby je do 20 kg a verim tomu, ze ano.
    No musis dat bacha, na to jestli je to original, nebo ne. Tam je hodne velky rozdil v tloustce polstrovani ramennich popruhu u v kvalite latky.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    k tomu posilovani. zacala jsem chodit na fyzio 4 mesice po porodu. s prisernyma bolestma spodni casti zad. a k posilovani bricha mi stale opakovala,ze v zadnem pripade nejake sedy-lehy a podobne. spis balancni cviceni na hluboke svaly. plus ted hodne frci cviceni co napodobuje vyvoj kojence po mesicich. delame ho i ve cviceni u Pohybdetem.cz a vypada to jako pohodicka,ale uplne super snadne to neni. a na beh a skakani bacha. znam lidi co si tim odrovnali svaly panevniho dna. kdyz to jeste nebylo po porodu ok
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLEVKA: Dekuji! Zkusim. :) Mam girasol coral.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYJKA: napada me jeste dotaz ...girasol mas klasicky? nebo dvojtou batoleci vazbu? a ditko ma kolik kg? jinak tip na ten uvaz kriz s kapsou uvnitr je, ze kdyz mas ditko v kapse uz a jdes na dotahovani tech pruhu latky na obou stranach, tak neutahovat smerem dolu ale vzit ty pruhy oba naraz do rukou, poskocit si a utahovat do stran vodorovne...tim fakt utahujes jen tu kapsu kolem ditka a nehrnes si latku do podpazi......zaklad je mit dite opravdu precizne usazeno v kapse, tim padem ti nemuze pri manevru vypadnout....snad srozumitelne...kdyby ne, pisni zkusim to nejak nafotit...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: to bude Milešovka...Vylezli jsme si na Lovoš...Z tama jsou krásné výhledy do kraje...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MISERY: hehe, nebo ruska zmrzlina (((+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam