• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: Vodňanské kuře = Agrofet:
    Detail společnosti - AGROFERT, a.s.
    https://www.agrofert.cz/nase-spolecnosti/6/vodnanska-drubez-a-s

    A stát není korporace ? A kdo ho podle tebe řídí ? Nestranní úředníci ?

    Normy životního prostředí ? Dyť ty jsou dnes a denně pošlapávány. Jen se podívej kolik se zabírá orné půdy, jak ve městech kašlou na zeleň apod.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: nemas trochu pomatene pojmy? Stat neni korporace a vodnanske kure taky ne. Jedna z uloh statu je dohlizeni na to aby tady vubec nejake konkurencni prostredi bylo, aby se dodrzovali urcite normy co se tyce zivotniho prostredi, lidskeho zdravy ochrana spotrebitelu... To jsou veci co privatni sektor bude nahrazovat dost tezko.

    Ale jasne ty to smaznes tim,ze stat je zlo,soukrome je fajn,pak se nejak dohodnem...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a Pirat nejsem, voni by me stejne nechteli... uz vidim Michalka, jak peni v situaci, kdy poukazuju na jeho chyby :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: No pokud chodis porad do stejny hospody, tak te toho veru moc prekvapit nemuze :D a pritom po Praze je tolik hospod! :-) Uz tomu rozumim... a tesi me, ze tak spatne, abych musel cekat na to, kdo mi ke stolu prisedne jeste nejsem :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: to sice muzu, ale me uz je pres 40 let a mam nastavenej nejakej standart. domaci mejdany uz par petiletek nedelam. proste chci jit do hospody, jako normalni pracujici clovek, ktery odvadi nemale dane a chci se nechat obslouzit a nechat se prekvapit, koho mi vitr do hospody a ke stolu privane.
    navic tam kam chodim, jsem stamgast a jako stamgast mam proste nektery vyhody, ze se muzu v hospode citit jako doma.

    //zacinas nabihat do rezimu oportunista, nejsi trochu dusi pirat? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: vsak domu si muzes pozvat koho chces, to civilizovany socialni styk u popelnicku prece nevylucuje :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: brani mi v tom, ze jsem i pres svoji introverzi clovek, ktery obcas potrebuje spolecensky styk a zvat si domu idecka z nyxu, na to seru, jdu radeji do podniku, kde potkam skutecne zive lidi z offline reality.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: doma si ho muzes prece dat taky... :-) U stolu s popelnikem, jako civilizovany clovek - co ti brani...? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja to na nic uhravat nebudu, protoze proste takovyho podnikatele neprasknu. me jako hostovi je to u prdele, protoze ja sem celkem rad, ze si muzu dat jointa (cigara totiz nehulim) u stolu s popelnikem jako civilizovanej clovek a nemusim jit stat nekam na hanbu.
    //jenze me neber jako bezneho hosta, na to uz se v jistych kruzich pohybuju dlouho.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: kde mluvim o nejakem "scitani"? Ja vychazel z § 331, § 332 TZ. A § 187 TZ se tyka pohlavniho zneuziti... tak ti nevim, jakym zpusobem se ti podarilo doiterovat az sem... :D
    VYHULENY_UFO: no ve finale pachas i ty trestny cin (neoznameni, § 368)... ale chapu, ze ty to rad uhrajes na osobu blizkou.... i kdyz to osoba blizka urcite neni... takze prozmenu v extremnim vykladu podvod (§ 209) :D
    Sam si tu priznal, ze zakon porusuje nejenom ochrance zakona... ale ten okruh je vyrazne sirsi a ty sam jsi viditelne jeho integralni soucasti ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: v dolech je ke zdravi mnohem horsi prostredi a taky tam jdou ty lidi dobrovolne
    DANYSEK: to je jim imho celkem jedno, kdyz u nas se tresty nescitaji a riskujou 2-10 let za paragraf 187
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ver mi vyplati, nektery ty bary fungujou 15/20let...
    ja nejsem zastancem toho, kdyz ochrance zakona porusuje zakon, ale nedelam si iluze uz od zacatku 90's, kdy i policajt chtel mit kopii disket toho skvelyho Dooma nebo Civilizace.

    tady trochu placas, protoze je to fail systemu, jelikoz system zavdal pricinu. a to hur jeste, ze tabak je zde stale legalni a tudiz bys ho mohl kourit defakto vsude, kde se ti zachce.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale hovno... pokud policajt bere uplatek, zakon porusuje, at tomu rikas ty jak chces. To ze v tom tvem hulibaru na hru pristoupili a sami uplatek davaji je i jejich osobni fail - nikoliv fail systemu. A ve finale zakon porusuji obe strany - protoze trestny je nejen prijem uplatku, ale i jeho podplaceni... v pripade personalu toho hulibaru se sazbou az sest let ;-) Ale jo, treba se jim vyplati riskovat sest let v base.... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jenom abysme si to ujasnili, to nebylo nadavani na policajty, jenom konstatovani a popis situace jaka nastala.
    dokud policajti brali jenom za to, ze v hulibaru se prodava huleni, tak to bych jeste chapal. ale ted jim proste pribyla dalsi moznost jak brat uplatky a to jen diky zakonu. kdyz se pak bavis s takovym barmanem nebo majitelem takovyho baru, tak ti proste rekne, ze je pro nej lepsi a jednodusi ty penize fizlovi dat, protoze diky tomu ilegalnimi koureni natahne zakose a ti mu vydelaji.
    jista paralela s prohibici v usa.... vsichni byli proti chlastu, ale soucasne kazdej chtel pit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ...kdyz uz mi policajt pokutu dava, tak si ten blocek vezmu, ne? :-) Na uplatek musej bejt koneckoncu dva - nekdo dava, nekdo bere. Nadavat na toho, kdo bere a soucasne prihmurovat oci nad tim, kdo dava je... divny :D
    Jinak vymyslet dnes zakon tak, aby byl "domysleny" je primo heroicky vykon. Zakonu je tolik, ze se v nich topi sami pravnici... a zrusit je neni zrovna jednoduche. Vis, me by se take libili strucne zakony - ale narazi to na ruzne "vychcanky", co se pak otoci na jednom slovicku - neco jako "duch" zakona se (nejen) u nas moc neresi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: pirati maji v programu nepodmineny zakladni prijem. to je takovej komunismus v bledefialovym. vsechno prozerem, hlavne aby kazdej dostal 3000kc.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: me se tady libi, jenom proste rikam, ze ten protikurackej zakon je nedomyslenej, nedotazenej, ostatne jako vetsina zakonu v tyhle republice.
    no je otazka, jestli si pod sankcionovanim predstavis to, ze policajt shrabne penize a nevyda ani blocek ;0)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEKINI: a zaujima ta teda aj nieco o piratoch, alebo iba prezentujes ancap? Lebo, pirati ancap nie su, neboli ani to neplanuju.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a tak je logicky, ze kdyz uz ten zakon je, tak jeho porusovani je sankcionovane. Rikej si tomu treba vypalny - ale bohuzel moc jinych lepsich zpusobu natlaku na dodrzovani platnych zakonu nikdo nevymyslel.... no a samozrejme, ze represivni slozky jdou za tim, co se vymaha snadno - kupodivu i policajt je clovek - a lidi jsou obecne lini tvorove, zeano.... :-)
    S tvoji "argumentaci" jde rovnou rict, ze kdyz se ti to nelibi, tak se muzes odstehovat nekam jinam, kde ty podminky pro zivot budes mit sobe lepe vyhovujici... :-) Davno uz nezijeme v dobe, kdy by te stat nutil setrvat na zadku tam, kde ses - rozhodl ses taky setrvat dobrovolne, zejo ;-)
    KEIKIN: tak napsal jsem silnice pobliz - to neimplikuje silnici az do dvora. Copak, "ancap" - ten dokaze vymyslet spoustu ptakovin, co v malem mozna funguji - ale driv ci pozdeji narazis na nejaky problem se scalingem. Kuprikladu i takove myto vybirane klasicky na mytnicich - v Italii dodnes najdes spoustu domecku, kde za prujezd inkasovali. Ale proste to v dnesnim prostredi "neskaluje", provoz v mezicase ponekud dosti zhoustnul zejo... takze i treba v takovem Slovinsku tradicni "mytnice" na dalnicich take zrusili... a resi se to jinak - a to jde o dalnice skutecne statni. Zpoplatneni vsech silnic "ve velkem" je stale velmi slozite resitelny problem (kde naklady na vyber dost pravdepodobne nepokryji naklady s vyberem spojene). Ty jses viditelne rozhledem "zaprdeny" u te polni cesty, kde projede jeden povoz za den a na tom si realizujes to svoje "ancap" videni sveta... ;-) Ku tve smule ale jses v mensine, takze o zmene si muzes nechat zdat maximalne v mokrych snech :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: No počkej, ale byvili jsme se k cestě k pozemku ne o veřejných cestách. V ancapu se předpokládá, že silnici taky někdo vlastní a ten kdo ji vlastní, tak ji potřebuje opravovat a proto zpoplatní nějak ty, co po té silnici jezdí. A neboj, lidi by se rádi složili na to, aby ta cesta k nim k baráku byla v cajku. A pokud ne, pokud to nechtěj zaplatit, tak k tomu mají své důvody a váží si jiných hodnot, které za ty prachy pořídí.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: a stát není korporace ? Kdo ho vlastně řídí ? Neomezená moc korporací ? JAk tě ovlivňuje korporace ? Když nechceš ˇjíst vodňanské kuře, tak si ho koupíš u soukromníka. Když nechceš kupovat benzím nebo naftu od SHELLKy, tak zvolíš buď menšího dodavatele nebo přejdeš na jiný pohon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam