• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARRISous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VOY: Zatím ne. Já vývar mrazím a rychle spotřebuju.
    SARRI
    SARRI --- ---
    VOY: vakuujes vyvar jen do lednice nebo ho mrazis?
    VOY
    VOY --- ---
    WITTGENSTEIN: Pak mi dava smysl mi na vetsinu vareni kurat atd. ty levny z lidlu a na nejaky vetsi heavy duty vyvareni ty drahy.

    Komorova vakuovacka me laka dost, protoze bych pak mohl vakuovat napr. vyvary velice efektivne. Ale zacina bohuzel nekde kolem 500 euro a to mi za vec v podstate zbytecnou prijde jako hodne. Proste mi to za ten luxus nestoji.

    Je teda nejaky rozumny workaround na vakuovani vyvaru co by nestal 20 tisic? :-)
    SARRI
    SARRI --- ---
    Tak mam za sebou dalsi pokus .. tentokrat s lososem podle receptu z sous vide at home knihy (nejdriv v lednici ve vodni lazni ze soli a cukru a pak zavakuovat a 30min na 52C).
    Tentokrat uspech, moc dobrej byl
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VOY: ja kupuju tyto
    Fólie do vakuovačky Guzzanti 28 x 600 cm 2 role - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/folie-do-vakuovacky-guzzanti-28x600-cm-2-role/
    je to tunylek, co si zavaruju velikost podle potreby
    a pak jsem koupila sacky se zaviranim, na veci, kde je tekutina
    neco takovyho, nevim presne ktery
    https://www.chefshop.cz/sacky-sous-vide-supreme-se-zipem-30-5-x-20-3-cm-25-ks/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VOY: Tak právě ty levný se v teplotách nad 80 stupňů rády rozkládají :(

    (Jsem jediný, kdo přemýšlí nad koupí komorové vakuovačky?)
    VOY
    VOY --- ---
    A co levny dobry sacky do tech vakuovacek, na ty chodite kam? Jinak vakuovacku mam tu zakladni od SilverCrestu cca za 50 euro.
    SARRI
    SARRI --- ---
    ELPASO: ja chtela prave foodsaver na doporuceni .. a tenhle model ma i nastavec na odvadeni pripadne tekutiny, takze muzes vakuovat i suroviny s marinadou .. akorat tady v cechach za nesmysl, koupila jsem ji pres nemeckej amazon skoro za polovinu v akci
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELPASO: A proc jsou pruser ti rekli?..
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    Ten foodsaver vypada super jak ma tu folii primo v sobe. Me prave vsichni kamaradi z gastra varujou ze ty domaci vakuovacky jsou nejvetsi pruser suvicka... ale jestli vam to funguje tak asi dobry :)

    Dovedu si i predstavit ze bych pouzival rovnou zavakuovane mase na miru jak to treba dela Kyncl liden v MeatMarketu v Karline
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    KASUMI: heh, v textu v linku píšou o sous vide přípravě hub - někdo nějaký zkušenosti pls?
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    ELPASO: https://www.alza.cz/maxxo-vm5000-vakuova-balicka-potravin-d4476351.htm ted sem koupil tudle a dobrý, s tekutý věci ale nasává.. dá s k tomu sehnat nějakej nástavec na krabičky.. , zaznamenal jsem měnší problém s rolí sáčku.. ke konci byla lehce pomačkaná a zastavovalo mi to vakuování.. ale kusový pytlíky bez problému..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ELPASO: ja mam todle a je cajk
    Steba VK 5 - Vakuovačka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/steba-vk-5-d2169143.htm?o=10

    Sous vide mam od Anova Culinary
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    Muzete please nahazet linky na vakuovacky co pouzivate? Thx
    SARRI
    SARRI --- ---
    ja radsi svarim pytel na dvakrat a pouzivam foodsaver pytle co byly k vakuovacce
    ICE
    ICE --- ---
    Ahoj ve spolek! necht je vase teplota stala a sacek neprotrzeny ;)
    ad drzeni sacku u dna. Pouzivam tycovej suvidovac a velkej hrnec (klasicky na vyvar) a delsi sacky, takze jejich vrsek mi "drzi" poklicka a tim pomaha ten sacek udrzovat ve svisly poloze. a davam tam minimalne dva.

    +takovy postreh, sacky z makra nevydrzej vyssi teploty a delsi casy, maj tendenci se rozlepovat. chobotnice na 82°C s 8 hodinovym casem vystrci chapadla. ;) -s kvalitnima italskyma sackama bez problemu.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VOY: das na ten vak treba talirek nebo sponku s par lzicema svazanejch v gumicce
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SARRI: viz předchozí a ne, není rozdíl pytel-dva, jen si dej záležet aby byly pěkně vedle sebe a neprekryvaly se, vakuum defofrmuje tvar.
    Mám nejradši kombinaci tymián a pomeranč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam