Domace Tiramisu:
2x 250 g balenie mascarpone
2x 250 ml balenie smotany na slahanie (cim vyssi obah tuku tym lepsie)
2x mensie balenie dlhych piskot na tiramisu alebo jedno vacsie
med
kava
amareto
kakao
Odporucania:
Nechajte smotanu cez noc v chladnicke, ked je dobre vychladena, lepsie / lahsie sa z nej vyslaha slahacka.
Postup:
Do hlbokeho taniera pripravime velmi silnu kavu. Vyslahame slahacku. Zmiesame mascapone s medom. Pridame tolko medu ako velmi sladke chceme aby vysledne tiramisu bolo. To tejto zmesy postupne vmiesame slahacku. Na zaver dochutime stamperlikom amareta (kto ma rad vyraznejsiu chut, moze dat aj druhy stamperlik).
Do misky ukladame piskoty, ktore narychlo ponorime do kavy. Piskoty maju byt jemne nasiaknute kavou, ale nie rozmocene. Na spodnu vrstvu naukladanych piskot nanesieme polku pripraveneho kremu. Zarovname povrch a posypeme kakaom. Znova opakujeme postup s ukladanim piskot, na ne krem a na vrch znova kakao.
Hotove tiramisu dame do chladnicky minimalne na 12 hodin stuhnut.
PS: nie je to prave tiramisu, lebo namiesto vajecnych bielkov pouzivam slahacku a namiesto cukru med, ale mne tato verzia velmi chuti a nie len mne :)