• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: když jsme u toho kynutého...
    vypadá to ukrutně těžce na žaludek, ale jak to bylo většinou dělané doma (až na hranolky, ty jsem při tom bláznivém dopoledni už fakt nedala), zase až tak velký masakr na žaludek to nebylo

    hamburgery - bulky s dvojím sezamem, maso 70:30 hovězí s vepřovým, salát se sýrem nakládaným na řecký způsob (víc jsem ze sklenice o složení nevydolovala) s olivami, dipy - jeden s francouzskou hořčicí, druhý s česnekem a sušeným koprem s kysanou smetanou




    BAAL
    BAAL --- ---
    vraci korona cas se vratit ke kynutemu testu dokud je v obchodech drozdi:-)

    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    me se nejvic osvedcilo vino/ocet pouzit tak ze ho rozmicham s trochou protlaku (nejlip zahustenej mutti v tube, nebo MS dela slusnej) a tim potru kosti pro opikani, to uz delam dycky, mam pekac kam je naskladam, opecu, zaleju vodou a pecu pres noc na 80 stupnu, rano akorat prihodim koreni, na zaver to presunu do vetsiho hrnce abych mohl pridat zeleninu. Kdyz delam hovezi tak ty kosti dou otocit dvakrat - sleju do hrnce, kosti znovu zaleju a min dalsich 12h zase pecu. V tomdle pripade do toho hrnce obvykle este prihodim nejakou kost navic, resp. vyberu neco z pekace kam prihodim cerstvy a idealni je tam hodit treba hovezi zebro s masem, kery tam par hodin necham a pak oberu. Do pekace se me vejde lehce pres 5kg kosti a minule z toho bylo celkem pres 5litru luxusniho vyvaru, halt jedna z vyhod homeoffice :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    KEMENTARI:
    Zelený zůstanou i když to tam narveš všechno naráz.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    AIJA: Tipuju, ze proto, aby zustaly zeleny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    proč se ta šlupka dává až později?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: to bylo podle Pohlreicha.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: to bylo podle Pohlreicha.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Jak ji děláš?
    Hledám nějakou obměnu své standardní varianty.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Květákové karbenátky s bramborovou kaší.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Normalni kombinovanej s lednickou :-). Ja to vetsinou svarim tak na 5 litru max. Ale moc dalsich veci, nez je ten vyvar, se tam uz nevleze, no :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: No jo, tady ale nastava zasadni otazka - jak mas velkej mrazak? :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: Musim koupit vetsi hrnec..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: Ten se u nas cpe do hodne veci, tze do vyvaru uz ne :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: Ten je na me moc vyraznej. Vzhledem k tomu, ze u nas je vyvar surovina, ne koncovy jidlo, tak by prilis ovlivnil chut naslednyho pokrmu (treba v dynovy oolivce, kterou asi budu varit zitra, ho nechces, nebo ja aspon ne). Jinak ja vyvar delam vetsinou ve vetsim, vezmu 16litrovej hrnec, koupim 5- 6 velkejch koster a dve kila kridel, postupne to opecu v troube, do zlatova korenovku, zarestovat protlak, petrzelku, par bobolistu, a pomalu tahnout tak 3 hodky. Mam z toho par litru vyvaru v krabickach do mrazaku, a na nejakou dobu klid.
    FAT
    FAT --- ---
    Já nevím proč, ale oblíbil jsem si velmi do vývaru tymián.
    Děsně mi to chutná a voní.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    do vyvaru se dycky ma caknout kysely aby to pomohlo vylouhovat mineraly a tim padem i chut z kosti. trochu vina, rajce, ocet dycky chut zlepsi. ja davam great wall vinegar, protoze je to viceslozkovej ocet co prohloubi chut vyvaru. delam uz ale vyvar zasadne jen hodku v klasickym papinaku. zadny dlouhy srani s tim..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Jak se říká, ráda vařím s vínem, občas ho použiju i do pokrmu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SARAJ: Strcis do mrazaku na priste asi neni spravna odpoved :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ocet prave ztratil smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam