• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAR_TINA: mám teď taky celýho daňka v mrazáku a s některými řezy si teda úplně nevím rady - přijde mi, že to maso se někdy chová jako hovězí, ale někdy teda dost nevyzpytatelně :-/
    KOCHANSKA_CH: hřbet jsou takové ty válečky, co se v případě vepřového prodávají jako "pečeně"? Minutková úprava zní lákavě, protože zatím jsem vše z daňka dělala metodou pomalého dušení, tak by byla změna. Jen panenku chystám ve variantě se šípkovou, ta je tak jediná, kde si troufnu to úplně netejrat dlouho :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jo, to jsem podobně udělala, pomalu v troubě. maso je extra měkké, to ano, ale neskutečně suché.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Hřbet v minutkové úpravě na medium, ostatní svaly v CrockPotu. Opéct, vyndat, orestovat materiál na omáčku, podlít (víno, vývar) a odvařit přípečky. Vrátit maso a nechat dlouze vařit. V případku tužšího kusu marinovat v kefíru libovolně ochuceném.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Naposledy s kořenovkou na víně. A hodně slaniny do základu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ale snídaně, ty mi jdou :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Začínám vařit jak televizní kuchař, nálož mističek a na konci jedna dančí kýta s omáčkou.

    Ale byla na to hodně suchá. Jak děláte daňky vy?

    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    ALDARION: recept, prosim!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Objev vegetariánského haggisu je skutečné požehnání pro ty, kterým se dělá šoufl z pachu vařených ovčích vnitřností. Těch pár žampión§ v tom zmizí tak, že si jich nevšimne ani člověk, co moc nemusí houby. Jen bez whisky sauce to je vlastně hodně málo houbovej kuba. :D
    Burns Night! ;)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: nadhera!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kočanská peče často a ráda. To nemohu říct. Ale v rámci bezmasého čtvrtku jsem vytvořila francouzský cibulový koláč podle Grusovky. Slaninu jsem nahradila slaným sýrem jadel, takže trochu aj podle Babici.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Haha. Oká :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Spíš to sugo ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Rajčat? Plánuju jet karavanem…
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: My to tak desítky let fakt neděláme, sugo jsem dělal loni poprvé :-D todle jsem v životě neslyšel. A upřímně ani u nikoho v Itálii teda neviděl.

    Growing Up Italian™️ on Instagram: "The best tradition in the world ❤️🍅 (@oheyitsamanda)"
    https://www.instagram.com/reel/CwsEKS2O3o0/?igsh=MzY1NDJmNzMyNQ==

    Čím to muže být? Upřímně ani v žádným návodu na sugo jsem to nečetl.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Kdybys měl nějaký přebytky, hlásím se k odkupu ;).
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Nalozeno

    WERKA
    WERKA --- ---
    ACIDQA: V mrazáku nic, ve sklenici to bude jiná pohádka (tipuju rajčata nezavařuju, takže jsem to nikdy nestudovala)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A mam teda zmrazeny i ruzny maly rajcata, prekrajeny na pulky a celou zimu je pouzivam do testovin. Jen jsem je pred zmrazenim umyla a nechala oschnout.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja si delam normalne sugo… tuny suga a mam to v mrazaku. Bez konzervantu. Co se muze stat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Zajímavý. To mě nenapadlo. Dělal jsem to v lete bez a v pohode. Ale jako delam sugo a takový věci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: nezapomeňte konzervant, jinak riskujete. U rajčat bych se na čistotu, zavaření a sůl nespolehla a vždycky tam přidávám pomůcku ke konzervování. Je to násobně menší zlo než plísně nebo výbuch po zkvašení.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Plánuju to jako víkend s kamosema a detma a proste u toho zpracovat rajčata
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam