Dneska přijela tchýně a ta miluje brambory, žena chtěla na houby, ale prší, tak jsem udělal omáčku aspoň z hub nasušených loni, samozřejmě brambory, a v Bille měli v akci vepřovou svíčkovou, tak z ní jsem do té omáčky naházel medailonky. Medailonky jsou hezky měkké a šťavnaté, i když je není vidět, ale největší úspěch měla ta omáčka: Cibule, patizon, namočené sušené hříbky, ten teriyaki kuřecí vývar a smetana, z koření jenom sůl, pepř, kmín, trochu červené papriky, spíš jenom tak z plezíru než že by tam měla nějakou funkci... a rozjebat tyčákem, zahušťovat netřeba.
To maso jsem nechal zatáhnout na pánvi a pak ho právě hodil do té omáčky prohřát a změknout.
Výpek jsem zahustil a odlil bokem, kdybych náhodou v dohledné době dělal
růžičkovou kapustu na zádíčka :-)