Hele pratele, byl jsem pozvanej do Salonu prava na diskuzi s Pokornym. Neni tu nekdo, kdo by se chtel podilet na crowd-sourcing debunking jeho uletu a pomoct mi s pripravou. Pokorny je z nejvzdelanejsich a nejinteligentnejsich ceskejch popiracu a ja bych nerad podcenil pripravu, nicmene ted s dvouma malyma detma temhle hobby projektum nemuzu davat tolik casu.
Prestavoval bych si to tak, ze bych udelal resersi jeho rozhovoru / clanku / etc a rozdelili jsme si je a postupne by sme si identifikovali jednotlivy problematicky body a k tomu dohledali peer-reviewed science.
Proste podobnej model jako jede Skeptical Science.
Ale vlasnte nevim, jestli je tu nekdo, kdo by chtel na necem takovem spolupracovat :)
Ja si davam tedka tohle, kde proste po deseti letech a asi 12 nezavislejch vysetrovanich Climate Gate, ktery klimaticky vedce ocistily od podezreni z manipulaci dat (a naopak ukazali, ze to byla ucelova kampan, ktera vytrhavala jejich komunikaci z kontextu, aby budila dojem manipulaci) stale jede moderatorka s Pokornym v tandemu spinavou kampan proti klimatickejm vedcum... UUUF
Petr Pokorný 1. díl: Existuje část vědců, u kterých se spojují role vědce a aktivistyhttps://www.youtube.com/watch?v=nX2CCn9WMe4