CAIDEL: racionální argumenty jsou prima, ale ona i ta "pocitová složka" celkem hraje roli, nejde to tak úplně odstřihnout. Ale pokusím se to vysvětlit - jeden příklad může být moje matka, skupina 80+ Neodmítá očkování jako takové, a rovněž si nemyslí, že Gates a čipy. Ale proces registrace k očkování byl pro ni naprosto nepochopitelný, a když zjistila, že by musela cestovat do vzdáleného očkovacího centra, tak řekla, že se na to může vykašlat. Že špatně chodí i o holi, takže téměř nikam nechodí a nechodila ani před covidem, a že maximálně dojde do ordinace svého obvoďáka, aby ji naočkovali tam. K panu doktorovi má důvěru, chodí k němu řadu let, uznává ho jako autoritu, a když on řekne, že by se měla nechat očkovat a osobně to provede, tak dobrý. No a když to takhle nebude možné, tak ať si vakcínu nechaj, protože ona stejně může třeba zítra umřít, covid necovid, protože už má svůj věk. A vzhledem k tomu, že skutečně prakticky téměř nikam ven nechodí, tak těžko může ohrožovat jiné. Druhý příklad za mě osobně - ještě jsem se nerozhodla, jestli se nechám očkovat., takže teď, v tuhle chvíli, opravdu nevím, co rozhodne, co bude stéblo na miskách vah. Informace mám, a logiku očkování chápu. Kdybych byla zdravotník, což nejsem, asi bych měla ještě lepší informace a víc důvodů pro očkování. Ale zatím jsou misky vyrovnány, a všechno, co prozatím chci, je nemít, obrazně řečeno, "pistoli u hlavy". Nebudeš očkovaná, tak jsi občan druhé kategorie. To je pro mě požadavek přes čáru, to nejsem ochotná akceptovat a proti tomu se ozývám.