CAIDEL: jenže to by předpokládalo, že to lidi jsou schopni pochopit, že .. vlož složité matematické vysvětlení, které nepochopí .. vyhraje proti tezi "já si ty svinstvo do sebe dávat nebudu" nebo "přece nebudu riskovat", nebo "zle farmafirmy" nebo rovnou "známý známého dostal z hexavakciny autismus" nebo "očkování je moc velká zdravotní zátěž pro malé děti" nebo "oni nás chtějí ovládat / vzít nám svobodu".
ani moc nezabírá, že všechny ostatní léky které odpůrci očkování běžně berou, procházejí stejným procesem.. slovenské mz mělo hezké porovnání covid vakcíny s ibuprofenem. (ibuprofen je horší)
ba naopak, věřím že dost odpůrců očkování věří na ivermectin, isoprinosine a hydroxychloroquine..
druhá věc je, že ani další matematický fenomén (fungující kolektivní imunita za situace kdy vakcína nemá 100% účinnost) je pro odpůrce očkováni neuchopitelný a narazí na řekněme neochotu se obětovat pro společnost, protože tak oni to vnímají. (případně i explicitně je mi jedno, že ti co se že zdravotních důvodu očkovat nemůžou, oni pro mně taky žádnou oběť nepřináší)
prostě věří, že jejich zhodnocení rizik vakcín je objektivní, a nějaké zájmy celé společnosti jsou méně důležité než jejich svoboda se rozhodnout na základě informací, který považuji za správný..
navíc to reinforcuji echo chambery sociálních sítí.
jsem zvědav, jestli narazíme na problém, že vakcín bude dost, ale bude to prd platný, protože dojdou lidí ochotni si je dát.