• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

    Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

    Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.


    dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DR_K: Ale to je zajímavé řešení! To si určitě vyzkouším :-)

    Jinak já jsem na tyhle DOSovky začal využívat projekt eXoDOS, kde bych snad měl dosáhnout i toho zamýšleného úspěchu s patchnutým DOSBoxem. Pokud eXoDOS a přidružené porojekty neznáte, tak vřele doporučuju:
    eXoDOS
    https://www.retro-exo.com/exodos.html
    DR_K
    DR_K --- ---
    DEEFHA: jestlis to nevyresil jinak, tak jsem narazil na dobre grayscale reseni cross platform :)

    plugin do chrome Grayscale the Web - Save Sites
    Grayscale the Web - Save Sites - Internetový obchod Chrome
    https://chrome.google.com/webstore/detail/grayscale-the-web-save-si/mblmpdpfppogibmoobibfannckeeleag/related

    a sokoban v prohlizeci
    Sokoban | Run from browser | Old DOS Games packaged for latest OS
    https://www.freegameempire.com/games/Sokoban/Run-in-browser
    JCD
    JCD --- ---
    Assassin's Creed 2 na switchi, nostalgie overload
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    NAGASAWA: nečetl. já už tam moc nechodim, jen si občas ublinknout :-)

    TAK VŠEŠCHNO NEJLEPŠÍ!! DÍKY. JUPÍ!!!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CHEWBACCA: Nevím jestli jsi to četl vedle v ps auditku, ale dneska slaví Nier 5 let s oznamili oficiální Anime sérii
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Nier: Automata - cca 70 hodin, podruhé za 2B a jak psal Tapiq na streamu: nezastavujem, tancujem!! Ona to vlastne neni HRA, ona to je VIDEOHRA v tom nejcistcim slova smyslu, zjistil jsem ze se mi u hrani casto vraci pocit z maringotek. ILOVE2B jdu tancovat!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jen telegraficky - v návaznosti na dohraný hlavní příběh čtvrtého Falloutu jsem dojel DLC Far Harbor. Úplně záměrně jsem si ho nechával celou dobu stranou a dobře jsem udělal - mohl jsem si ho teď zahrát v podstatě jako samostatný příběh, aniž by mě vyrušovalo cokoli jiného. Zabralo to nějakých 15 hodin, pár vedlejších lokací mi ještě zbývá, ale osud Far Harboru je už uzavřený. Musím říct, že tenhle příběh mě bavil o dost víc než hlavní dějová linie Falloutu :-) Žádný screenshot nemám, tak přidávám aspoň atmosférickou tapetku. A teď vzhůru do Nuka-Worldu!

    TERZ
    TERZ --- ---
    Horizon Forbidden West (42h)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    FTL, 62h: Hraju to vicemene jen o dovolenych na starym notasu. Vzdycky me to na chvili chytlo, ale pak jsem to pustil kvuli jinym hram. Ted jsem konecne porazil Mothership (s Engi Cruiser B) po 62h na EASY! Urcite si odemknu dlasi lodi, ale na Normal si asi nikdy netrougnu:)

    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Hard West, cca 15h: Vubec jsem to neznal, ale narazil jsem na recenzi, kde to srovnavali s X-com, aspon co se mechanik tyce. To a steam recenze me zaujali, tak jsem to koupil a nelituju. Super tahova strategie. S X-com to ma sice spolecnyho asi jen, ze tam jsou dva AP na tah, half/full cover a management inventare. Ale jinak to funguje jinak, treba je mnohem vetsi duraz na flanking.
    Pribeh jsem necekal a dost potesil. Co uz tak nepotesilo, tak byla AI, obcas dost stupidni. Urcite si to dam za cas znovu, abych dojel 100%

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    NAGASAWA: díky za recenzi. Rád si k tomu po jejím přečtení sednu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Všichni teď hrajou Horizon, tak já teda taky. Ovšem Horizon Chase Turbo: Senna Forever na PS4 Pro :-P Tohle s láskou vytvořené DLC pro hru, kterou jsem dohrál před rokem (a rád se k ní pravidelně vracím), vás provede kariérou Ayrtona Senny. Nové tratě, nová auta, za dvě - tři hodinky to máte za sebou a pak můžete vyzobávat challenge (konkrétní úkoly na každé trati, třeba dojet jako druhý, použít ve třetím kole jen jedno nitro atd.). Nic víc, nic míň, za těch 150 peněz mi to stálo. A proč právě Senna? Protože studio Aquiris, které má tuhle hru na svědomí, je původem taky z Brazílie. Fakt mc povedená pocta!



    TAP
    TAP --- ---
    TAP: tak ještě jednou, byl jsem zaběhnout si pro druhej konec, asi 20 hodin

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Torchlight (cca 8 hodin): Načal jsem ho před více jak deseti lety, tehdy jsem nějak v polovině přišel o sejv nehodou počítače. Na xboxu se tohohle bát nemusím, tak jsem si ho dohrál. Je to Dia-Diablo, jen to posílání psa na trh byla věc, kterou to nějak inovovalo.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SIFU / cca 25 hodin / 70% trophies a jdu si pro tech par zbyvajicich na platinu.

    Japonci rikaji, ze je kopirovani vysokou formou uznani a presne tohoto rceni se drzelo francouzske studio Sloclap ve svem aktualnim projektu jmenem SIFU, ktery vysel exkluzivne pro Playstation a Epic (jde pravdepodobne o exkluzivitu casovou, kdy vyjde krabicova verze 3. kvetna).

    Proc jsem zminoval kopirovani v dobrem slova smyslu? Na to je jednoducha odpoved. Francouzi napsali podle jejich slov milostny dopis, respektive poctu kung-fu/wuxia zanru a coby zaklad pouzili inspiraci a stavebni kameny od tech nejlepsich z nejlepsich a to precizni level design Dark Souls, kdy mate k dispozici z pocatku kompletni level, ve kterem si nasledne muzete otevrit logickou zkratku k zaverecnemu bossovi, tak se vam vyplati zkoumat okolni svet a kompletovat dukazy. Jednou je to klic, jednou indicie a jednou zase magneticka karta ke dverim v jinem levelu... Dale si pujcili zakladni mechaniku od Sekiro, kde mate jak ukazatel zdravi, tak ukazatel "posture", coz je defakto stupnice prolomeni vasi obrany. Stejnou stupnici maji samozrejme i nepratele a zalezi na vas, jestli jestli na to pujdete slozite brutalni silou, anebo elegantne prolomenim jejich obrany.

    Coby treti ingredienci pouzili naprosto spickovou choreografii kontaktniho boje, ktera byla vlastni poslednim dilum Yakuzy a Judgmentu studia Rya Ga Gotoku, kdy jenom nevericnej zirate na to, ze jen pomoci vasich zkusenosti a vyuzivani prostredi generujete situace, ktere jsou stejne a ne-li fotogenictejsi, nez filmy s Bruce Lee a k tomu vam poslouzi cca desitka zakladnich uderu a pote neuveritelnych 25 comb, ktere si postupne muzete odemknout a nedeste se. Daji se pomerne rychle a intuitivne naucit. Jejich uceni pri pruchodu levely je neskutecne navykovy, protoze pri nich mate pocit, jako byste ovladali skutecny bojove umeni Pak Mei a verte mi, ze takovou radost z uceni jste ve hre uz dlouho nemeli, protoze se z trapnych pokusu a permanentni smrti pomerne rychle promenite v elegantni a precizni Kung-fu stroj.

    Vsechny tyhle ingredience francouzi zabalili do Rogue-lite systemu, ktery ma dalsi dalsi zvlastnost. Starnuti. Ano system starnuti, ktery provazi kazdou smrt. Jakmile zemrete, zestarnete podle vasi aktualni situace. Muze to byt rok a muzou to byt let klidne sest, takze kdyz zacinate ve svych dvaceti letech, snazite se prezit co nejdele, protoze konecna je ve vasich 79. Nebojte se. Hra neskonci. Jen se vratite do vaseho byt, prehodnotite strategii a pokracujete dal od vaseho nejlepsiho nejnizsiho veku, ktereho jste v konkretnim levelu dosahli. Abyste nezacinali stale od nuly, tak mate moznost si vase skilly permanentne odemknout, ale je to 5x drazsi, nez bezne, coz vas prijemne motivuje byt lepsi, rychlejsi a nenechat se ani zasahnout, protoze pokud budete precizni, Sifu vas za to odmeni u waypointu, kde mate moznost vylepsovat si vasi postavu rpg stylem. Je to funkcni, precizni a nuti vas to uvazovat cemu, kdy a proc date prednost.

    Ja vim, je to spousta textu, ale hra vam nic nerekne. Na vsechno si musite prijit ve stylu Dark Souls pekne sami. Sice si projdete kratkym intrem coby pseudotutorialem, ale ucte se a tak to ma byt. Krom toho vas Sifu neobtezuje cutscenami, rozhovory a tunami textu. Vsechno je strohy, minimalisticky a nerozptyluje to.

    Sifu - Official Reveal Trailer | PS5, PS4
    https://youtu.be/1FQ1YO3Ks2U



    Dal bych jeste zminil luxusni grafickou stylizaci, ktera misty pretika do regulerniho artu a osmdesatkovyho akcniho vizualu, skvelej soundtrack a dotazeny audio do ktereho behem par dni pribude cinska audio stopa, tak to bude cele jeste autentictejsi. Tak abych to uzavrel. Pro me je SIFU obrovsky prekvapeni, ktery je tezky, ale stejne jako hry of From Software je ferove tezky. Bossfighty vas trochu potrapi, ale jakmile si najdete jejich vzorec, tak se vase chaoticky pokusy promeni v cirou radost. Sifu si diky tomu behem poslednich dvou tydnu vybudoval pomerne solidni renome a na youtube muzete videt svetove rekordy ve speedrunu. Ty samozrejme doporucuju az po dohrani, protoze v nich sileni Korejci, kteri davaji Sekiro na no-hit pruchody ukazou nejlepsi strategii, na kterou si chcete prijit sami.

    Ja vim. Rozepsal jsem se, ale to je tim, ze proste a jednoduse vysla HRA ve ktere vsechno funguje na vsech urovnich tak jak ma a navic po vas chce trochu skillu a nedela z vas blbce. Dnes jsem ji dohral a budu pokracovat dal, protoze si pro vas autori schovali moc prijemny prekvapeni, ktery vas s usmevem posle znovu na cestu za pomstou a verte, ze se u toho budete celou dobu nadsene usmivat. Davam neunahlenych 10/10 a pro me to bude spolu s Elden Ringem, kterej pristi tyden vychazi hra roku a bojovka dekady.

    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Shellshock 2: Blood Trails (PC)
    5h15m, obtiznost max

    jako jo, byla to desna beckovka uz v 2009 kdy me to rozpoustelo gpu. ale je to ve vietnamu (+) a jsou tam zombici (+) takze v dobe soustavneho hladu po novem Vietcongu jsem to vzal na milost a ted mam zas nejake retro obdobi nebo co... je to linearni jak lesenarska trubka, o nejakych propracovanych mechanikach nemuze byt reci, pribeh uz vetsi klise byt nemuze, ai a obtiznost bez komentare, ale jsou tam dve tri roadblock mista kde jsem se i musel docela snazit.
    seriozne, pred par rokama by tohle bylo na cd za stovku ve velkem kosi v levnych knihach a supermarketech... ale nelituju niceho!



    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Ori and the Will of the Wisps (22h) – bezchybný pokračování, kterýmu se podařilo překonat už tak úžasnej první díl (měls pravdu DR_K).

    GEE
    GEE --- ---
    Mass Effect 2 Legendary Edition (PS5, 26 hodin)
    Vrchol série - jak jsem nad jedničkou brblal, dvojka je luxus - gunplay pořád neuvěřitelně baví, příběhy jsou zajímavý, i když je to vlastně pořád dokola to samý. Přežila komplet posádka. A teď za týden dojet trojku, abych mohl v pátek s paní v lese lovit robotický dinosaury.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Far Cry Primal

    Tahle hra mě při vydání absolutně minula, resp. když vyšla, tak jsem si říkal, co to je za hovadinu, hrát za pračlověka, pobíhat někde s oštěpem nebo kyjem, to je zoufalost. Však zjistil jsem, že je to malý krok pračlověka, ale velký skok pro hráče.

    Dají se ochočovat zviřátka, která umí různé kejkle, oštěpem se dá bodat, házet, jsou tam takedowns jako v jiných FC, jsou tam tři druhy luků skywalkerů, tři druhy kyjů (taky se dají házet), tři druhy házecích "shards", všechno se dá zapálit, taky se dají vyrobit bomby, pasti, masové i individuální návnady. Děj a ostatní postavy jsou taky veliká zábava. Každou chvilku vás vyfetuje šaman a zažíváte díky tomu výlety a rozličná dobrodružství třeba v kůži tlustokožce. Jednomu týpkovi pomáhate učit se létat a víc smrdět, jíní vás naučí něco vyrábět. Samozřejmě abyste si mohli věci vyrábět, musíte pořád něco sbírat. Včetně vlastnoručně ulovených zvířat. Ty vás mimochodem otravují celou dobu. Taky si lze vyrábět bylinno-živočišné svačinky, které vám vyléčí zranění nebo pomůžou vydržet nedýchat. Je tam speciální "hunter vision", kterou jsem zezačátku používal skoro furt (zvýrazňuje vše živé i sběruhodné, cestičky za zraněnými zviřátky atp.). A to by stačilo.

    Všechny hlavní mise (včetně final bossky ofc), všechny outposty dobyty. Serepetičky Daysha Hands, Cave Paintings, Totems, Izila Masks, Wenja Bracelets hodlat nesbírám, mám jich tak třetinu, ale prolízat kvůli tomu jeskyně a hledat cesty je spíš opruz, než zábava. Taky mi na mapě zbylo pár "neobjevených" lokací (zobrazeno jako otazníky vskutečnosti jsem kolem většiny z nich prošel, ale nechtělo se mi už v pozdějších fázích hry kvůli tomu odbočovat, protože za objev byla hovní odměna). Všechny craftable items a skilly naplno, osada plná wenja peoples a všechny chýše upgradované. Vlastně mi chybí čtyři upgrady crafting skills, které jsem nikdy nepotřeboval (jako vykraftění dvou sting bomb místo jedné apod.).

    I tak se divím, že mi sejv zobrazuje jenom 58%

    Každopádně velmi doporučuju.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Fallout 4 GOTY, z určitých důvodů střídavě na XOX a XSS, zatím 115 hodin. Co k tomu říct? Naposledy jsem hrál Fallout 2 a nedokážu říct, jestli jsem ho dohrál (takže asi ne). Minula mě trojka, minulo mě New Vegas, až když jsem loni na podzim zase chvíli hrál na Switchi Fallout Shelter (hehe...), tak jsem si říkal - čtyřka je teď na Xbox za 250 kaček se všema DLC, tak bych to možná mohl zkusit... Nechtělo se mi úplně, tyhle hry jsou na dlouho a já to moc časově nedávám, no ale nakonec jsem se do toho pustil v prosinci a teda ani ne za dva měsíce je hlavní příběhová linie hotová :-) Až do poslední chvíle jsem se snažil být se všema zadobře, ale nakonec jsem to dohrál za Railroad, protože mi prostě přišli jako moje krevní skupina. Titulky nebyly, vedlejší a random questy jedou dál i po skončení hlavního příběhu. A ta dvě velká DLC na samostatných mapách jsem ještě vůbec nerozehrál, takže mě čeká ještě pěkných pár dalších desítek hodin (mám objevených 213 lokací z 400+ a hotových 119 questů z 272, takže nejsem ani v polovině). Pokračovat ale budu asi až nějak příležitostně průběžně, teď si musím dál zase něco menšího a úplně jiného na rozptýlení.

    Třeba Yakuzu :-D



    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Exo One - 3h (XsX) - to je zatim asi nejkontroverznejsi vec, co jsem za poslednich par let hral. Je to hra, je to umelecke dilo ? Je to puzzle nebo relaxacni hra ? Kazdopadne by se dalo rict ze to ma ze vseho neco a v tom je to unikatni. Vlozite se do role blíže nespecifikovaného létajícího objektu, který putuje vesmírem. Navštívíte různorodé planety a díky pěkné vizuální stránce se nejednou zasníte, zapřemýšlíte. Až na jedno místo s asteroidem jsem hru proletel pomerne rychle. Dávám 7/10 (obsahuje to uz bod za neotřelý nápad)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam