• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

    Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

    Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.


    dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CIVETTA: 240 hodin? To by si možná zasloužilo nějakou omáčku kolem :-)
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Xenoblade Chronicles 2/240 hodin/#dohrano

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    JAMILLOS: gak náhodou zrovna včera
    Grim Fandango / 10h / Gamepass / #dohrano
    Já to teda hrál už kdysi na obstarožním PC, a teď konečně dohrál na Xboxu. Ta hra má výborné nápady (ohniví bobři, hello kitty, sprouting) a asi nejlepší příběh ze všech starých Lucasovek.
    Co ji sráží je ovládání (v remastered se dá změnit, ale člověk se tím ochudí o ajchy, takže je to jen pro Nintendo). Není tam žádné fast travel, a občas trvá minutu přejít přes jednu obrazovku. Jednu z pěti, které je třeba projít když chcete třeba dojít pro tekutý dusík na zmražení démonových zvratků. Že najít místo, ze kterého se dá interagovat s nějakým objektem je někdy taky těžké se rozumí samo.
    Prostě flawed masterpiece.

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Steelrising/26hod/PS5/ #dohrano

    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Tak hry od LucasArts mě uplně minuly, asi i proto, že v tý době se nedali moc upirátit od někoho známýho na disketách :D Takže to byly spíš český klikačky ala Polda, Agent Mlíčnák nebo třeba Goblini. A v goblinech, myslim, taky moc angličtiny nebylo. Nejvíc anglickýho textu jsem zažil myslim v trilogii Ishar? A tam jsem s tim bojoval nejvíc. Ale dřív jsem moc adventury nehrál, protože ty point & click mě moc nebraly. Proto vítám hlavně ty dnešní oblíbený walking simulatory, kde se sice víc chodí než něco řeší, ale je to takový plynulejší :) anebo adventury typu Sherlock Holmes, když už se tam má víc něco řešit :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JAMILLOS: Jj, v remasteru jsem hrál Full Throttle a jako jo, ale tehdy před lety by to na mě určitě zapůsobilo mnohem víc. To mám za to, že hraju hry s dvacetiletým zpožděním :-)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    DEEFHA: Grim F. vyšlo v remasteru. Mám to stažený z gog, ale ještě jsem to nehrál.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Super, tak to si Horké léto asi pamatuju dobře :⁠-⁠) Teda jedničku, zbytek jsem nehrál.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: Horké Léto je super i po těch mnoha letech. Mrazík je taky fajn, ale je to trochu "natahovaný", protože kdyby to kopírovalo jen film, tak by to bylo velmi krátké. Ale i tak to pár hodin zabere. A má to hezký dabing :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Já tenhle typ adventur miluju, hlavně teda ty od LucasArts. Ostatně Loom byla první hra na PC, kterou jsem dohrál, a obecně jedna z prvních "pořádných" her jako takových (z osmibitů si toho moc nepamatuju a Amigu jsem nikdy neměl, tam by ale byl aspoň ze začátku s PC překryv). Doteď nechápu, jak jsem to tehdy vlastně mohl vůbec hrát, když jsem anglicky neuměl ani slovo... Ale třeba ten Loom, jak se ovládal hraním na tu flétnu, tam slova vlastně ani nebyly moc potřeba, tak pěkně to bylo udělaný.

    Prostě jsou to vzpomínky a je zajímavý, jak některý hry zestárly úplně v pohodě (Indiana Jones! Monkey Island! Grim Fandango!) a některý teda moc ne (Full Throttle, kupříkladu). No a ty tuzemský adventury, to je teda kapitola sama o sobě. Ale každopádně docela zajímavá kapitola :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Tu Pohádku ani neznám, ale jinak pod Linuxem mě zlobí asi víc věcí, než pod desítkama :-) Prozkoumám to. Nicméně na Horké léto mám dobrý vzpomínky, tak snad jsem si to moc nezidealizoval... Uvidíme.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Tak to seš dobrej :) Jestli mi nějakej herní žánr z dob minulejch nechybí, tak to jsou právě point & click adventury. A to právě z těch důvodů, co zmiňuješ. Nedávno jsem zahlídnul, že je snad už pátej díl goblinů. Chvíli jsem nad tím uvažoval. Hrál jsem 1-3 a jako na jednu stranu dobrý, docela vtipný, ale ty nesmyslný záseky, kdy fakt netušíš, na jakym pixelu jaký obrazovky musíš s kterym goblinem v jakou dobu kliknout. A samozřejmě v tu samou chvíli dalšim goblinem to samý někde uplně jinde...aaaa. Před nějakym rokem jsem rozehrál Syberii, ale to asi jedině dohraju jednou s návodem. No dřív asi zkusim naskočit do souls-like her a dohrát kompletně Dark Souls 1-3 než podstupovat torturu v point & click adventurách :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: příště Horké léto a pak Pohádka o Ivanovi, Mrazíkovi a Nastěnce, ikdyž na desítkách trochu zlobí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Ve stínu havrana (1999) / Steam Deck / 3 hodiny / #dohrano

    Po o rok starším prvním Poldovi můj letošní druhý zářez do backlogu devadesátkových tuzemských adventur. Ovšem oproti dřevnímu Pankrácovi tohle hrát bolelo mnohem víc :-)

    Na rovinu říkám, že před čtvrt stoletím mě Ve stínu havrana naprosto minulo. Na pochvalné recenze v tehdejších časopisech a na herních webech jsem nikdy moc nedal, propagační věta "Všechny postavy namluvil Jiří Lábus" mě spíš odrazovala - a hlavně tehdy u nás v městečku zrovna otevřeli nový rockový klub, takže jsem měl pár měsíců úplně jiné starosti... A pak už jsem si na tenhle typ her dlouhá léta ani nevzpomněl.

    V tomhle případě není čeho litovat, řekl bych. Zase jde o typickou point & click adventuru se všemi neduhy žánru: pixel hunting, předměty a osoby objevující se až při opakované návštěvě lokace, naprostá většina věcí v inventáři nic nedělá a něco ani nejde sebrat, nelogičnosti, podrazy a mizerné ovládání. Nic z toho by mi asi úplně nevadilo (resp. jsem na to zvyklý a počítal jsem s tím), kdyby to pohromadě držel nějaký rozumný příběh, postavy a dialogy. Přesně tohle ale tahle hra nemá.

    Už úvodní scéna mi přišla hrozně dada, ale takovým tím neatraktivním způsobem. Tenhle pocit pak během hraní jen gradoval a pokud jsem se vůbec někdy zasmál, tak to bylo spíš takové hořké zašklebení. Lábus není Izer, takže všechny hlasy včetně ženských zní prakticky stejně, navíc z mého pohledu dost nepříjemně (asi v tom bude něco osobního, možná zasuté dětské trauma z Rumburaka?). Samotný obsah dialogů je pak místy natolik psychedelický, až jsem začal mít dojem, že přehlížím nějaká podprahová sdělení a nebo že mi prostě něco hodně uniká.

    Co bych komu namlouval - nehrál jsem to celé podle návodu, ale na dvou nebo třech místech jsem se do něj prostě podíval. Hraju tak většinu her, vždycky jsem to dělal a děláme to ostatně všichni :-) Navíc zrovna tahle hra nestojí za týdenní zákys na fuckupu typu "když se chceš dalekohledem rozhlédnout po okolí, tak se to nedělá tak, že ho vezmeš z inventáře a použiješ na sebe (protože to vůbec nejde), ale místo toho na správném místě vlezeš do inventáře a dáš prozkoumat dalekohled". Na tohle už fakt nemám čas, je potřeba dohrát ještě tolik dalších her!

    Na podobné situace jsem přitom narazil několikrát. Nešlo vůbec o to, že bych nevěděl, co mám udělat. Vědel jsem to, ale nevěděl jsem jak. Potřebuju ohřát horkovzdušný balón, tak pod ním holt asi zapálím seno, které je v kupce na louce, ne? Ne, musím seno sebrat, odnést někam jinam a zapálit ho až tam. To jsou právě ty zmiňované podrazy na hráče, které jen zbytečně kazí pocit ze hry. Totiž nebýt toho všeho ^^, tak by to mohla být celkem slušná hra. Ale asi by z ní moc původního nezbylo :-) Ta dobová hodnocení prostě nechápu.

    Btw. jedna drobnost ke Steam verzi - má jen jeden achievement, který získáte v podstatě automaticky hned po prvním spuštěním a ukončení hry. Těžko říct, jestli je to chyba a nebo záměr... Každopádně to naprosto odpovídá duchu celé hry.

    Tak a příště Horké léto, ne? :-)





    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    God of War / 19 hodin / #dohrano

    Chtěl jsem pro změnu něco přímočařejšího a filmovějšího a tohle byla další z legend na seznamu, o který všichni básní, ale nikdy mě moc nelákala. První pohled klamal hlavně u boje. Ten mi z ukázek připadal jako nekonečný bušení do tlačítek a skutečně to ze začátku byla trochu pakárna, než mi došly některý mechaniky, abych zdraví nepřátel jen neuždiboval. Naplno mě to chytlo vlastně až při dohrávání vedlejšího obsahu. A mám pocit, že se mi v monitoru odemkly dosud nepoznaný barvy, protože ta grafika je kouzelná!

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAJJAK: ne, spis sestava hadanek.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    MCKIDNEY: To je neco jako civilizace?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Terra Nil / 15h / PC a SteamDeck / #dohrano

    Uz demo me bavilo, ale plna hra je rozhodne lepsi protahnuti mozkovych svalu.
    V casu neni demo, ktere me dalo urcite dalsich 5h zabavy.

    + Muzika
    + Motiv
    + Animace
    + Vice moznosti jak stavet.

    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    Sid Meier's Civilization / 6 h / PC / #dohrano

    Asi netřeba představovat. Výsledné skóre je opravdu slabé (23 %). Mám tyto herní klasiky rád a rád jsem si to po letech zahrál a připomenul, jak skvělé hry se dělaly za mého mládí. Pořád to má své kouzlo. :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Bayonetta 2 (2014) / Wii U / 9 hodin / #dohrano

    Před třemi lety jsem na PS3 dohrál jedničku a těšil jsem se, až se dostanu k pokračování (a taky na trojku, která mezitím opravdu stačila vyjít). Pořídil jsem kvůli tomu Wii U i s Pro Controllerem a dokonce i originální placku, protože některé hry si to prostě zaslouží a na Switchi jsem to z nějakého důvodu hrát nechtěl. Dobře jsem udělal! Na konzoli, která propadla, jsem si zahrál hru, která neměla vyjít - a to všechno má na triku Nintendo, moje nejméně oblíbená videoherní značka :) Ale když za nic jiného, tak za vzkříšení zrovna téhle série jim patří velký dík.

    Druhá Bayonetta je jednou z nejlepších her, které jsem zatím hrál, a rozhodně je to nejlepší hack & slash titul, který mi kdy prošel rukama. Kratos promine, ale na Cerezu se přece jen o dost líp kouká :-) Oproti jedničce má dvojka vyváženější obtížnost: u jedničky začal na normální obtížnosti a tu jsem v průběhu musel snížit. U dvojky jsem začal radši hned na nižší a i když jsem se často dost zapotil (nejhorší "kamenná" medaile za souboje mi padala rozhodně častěji než nejlepší platinová), tak až budu tuhle hru hrát znova, zkusím to na normální obtížnost.

    Odehrát příběh jsem zvádnul natřikrát během víkendu a byla to nonstop akce od první do poslední sekundy. Nepamatuju si, že bych během průchodu zažil nějakou klidnější chvilku - doslova na každém kroku na mě čekala nějaká andělská nebo tentokrát i pekelná bestie. Ty byla radost rozsekávat na kousky pomocí obrovské hromady komb, kterých jsem si několik osvojil k dokonalosti a pak je bezchybně aplikoval. To je recept na úspěch, ale že by se mi to povedlo u každého komba, to rozhodně nemůžu říct. Nicméně jedno je krásnější než druhé a všechny jsou tak sexy!

    Oproti jedničce mi přišla všechna monstra větší, barevnější a divočejší. Taky jsem nečekal, že budu ovládat čarodějnického mecha), nadzvukovou stíhačku (a přitom na ní budu stát a bojovat), nebo surfovat na kusu zdi a bojovat s obřím vodním hadem. O tom, že se nakonec ve vodního hada budu moct proměnit i já sam(a), už radši ani nemluvím. Tohle je prostě povedená dvojka se vším všudy, podobně jako GoW: všechno je větší, je toho víc a hraje se to líp. Jen Cereza má ty vlasy kratší - ale to není vůbec na škodu, právě naopak :-D Oproti jedničce výrazně prokoukla.

    Teď jsem hrozně zvědavý na trojku. Ale nejdřív budu muset pořídit Pro Controller i ke Switchi, protože zpětná kompatibilita s Wii U Pro Controllerem pochopitelně není (fakt díky, Big N). Na Joy-Conech bych tohle totiž určitě neuhrál.





    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Soldier of Fortune II: Double Helix / 10 hodin / #dohrano

    Když jsem si na SoF II nedávno náhodou vzpomněl, hned se mi vybavily dvě věci - skvělá brutalita a dost bolestná část hry v Праге, pardon, Praze. Zub času ale samozřejmě zapracoval, hry jsou dnes už úplně jinde, ale je fajn si semtam připomenout, s čím jsme se mnohdy dokázali spokojit. Brutalita hry je i po letech fajn a ustřelit někomu hlavu působí dobře, příběh typický akční klišé a pokud jste saďouři jako já a přeci jen se vám to podaří na novějším systému zprovoznit (což byla taková minihra sama o sobě), určitě doporučuji stáhnout český dabing, ten totiž fakt bolel (ačkoliv jsem od skupiny Fénix už hry v češtině hrál - např. Amnesii, kde kvalita dabingu byla na dost obstojné úrovni!)

    I přes to všechno to bylo docela fajn ohlídnutí zpět, ale víckrát se už k tomu asi nevrátím :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam