Bioshock / 15h / xbox / #dohrano Konečně jsem dohrál tuhle moderní klasiku. Ve své době asi špička v oboru příběhové střílečky. A pořád stojí za to, i když i v remastered podobě pro Xbox One generaci vypadá trochu zastarale. Grafiku zachraňuje to, že hra je výtvarně stylizovaná do stylu Art Deco, a vyzařuje nadčasovou krásu.
Příběh je nepokrytě inspirovaný dílem kontroverzní židovsko-rusko-americké filozofky Ayn Rand a je opravdu silný. Ať si o objektivizmu hráč myslí cokoli, příběh užije tím víc, čím víc o něm ví.
Hraní samotné mě trochu zklamalo, zpočátku jsem po pár smrtích obtížnost snížil, ale pak jsem se díky plazmidům a novým zbraním stal nepřemožitelným, protože obtížnost nepřátel už moc nestoupne. Zkoušel jsem taky ten výzkum splicerů foťákem, ale přehazovat pořád foťák a zbraň bylo otravný. To šlo vyřešit jinak.
Na druhou stranu zábavná kombinace zbraní a plazmidů, hezké lokace. Pokud nejedete na ajchy, dá se foťák vlastně ignorovat.
Ještě mám v backlogu další dva díly, prý jsou stejně dobré.
PSY_CHAOTIC: Já mám Bloopers Team hry rád, i ten Blair Witch mě bavil. Ale jo, Medium bylo lepší.