• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: k pozitivní maskulinitě jsme se tady v tom auditku zatím ještě nedostali :)
    teda já jsem zkusila dát půlhodinový video o ochráncích přírody, kde tohle přesně tematizujou (destrukce vs. péče), ale nikdo na to nezareagoval, tak se asi nikdo nepodíval.

    tak nevím. a proč jsi dostal ty mínusky u videa o boxu? nemůžou ti lidi radši napsat, co se jim na tom nelíbí? a viděli to, nebo dali mínusek rovnou z nějaký předpojatosti?

    btw. v česku máme taky takovou boxerskou školu, dělá s klukama skvělou práci

    Flákali se a fetovali, to mně vadilo, říká Tišer. Box učí na Žižkově už 20 let | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/node/5946917
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: No a nechces s tim treba ... jit jinam?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: bud si jistej, ze kdyby v opacnym auditku nejaka zena shazovala muzsky hnuti obdobnym zpusobem jako to delas ty, davala bych ji velkou sodu. ale vuci tobe mi to neprislusi, muzu si tak akorat myslet svoje - kdyz to tak chces mit tak whatever tvuj boj. muzi to ale mozna berou tak, ze, jsa muz, shazujes i je
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    No prostě kluci, člověk tu trochu pohrotí feministky, vy se z to div neposerete, nakonec holky to tady kousnou s přehledem a větší elegancí než vy. Prdel si ze sebe udělat neumíte, box nechápete... Já teda nevim co to je za tu vaší netoxickou maskulinitu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak k te roli nahradniho otce se mi vybavil film Gran Torino, kde vyznavac tradicnich hodnot, rasismu atd pomuze "špíně z vietnamu", je to hezky, i ten zaver, myslim dobrej film k uvaze o pozitivni mužnosti

    Gran Torino - How Guys Talk Scene (1080p)
    https://www.youtube.com/watch?v=74I7Nl1mKig
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    LAKSHMANA: já teda taky boxuju (když zrovna není lockdown) a zdravá maskulinita ze mě přímo tryská
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: nechce se mi na to koukat, muzes pls bodove shrnout, jaky faktory teda vidi jako potrebny?
    EKG
    EKG --- ---
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Kdyz je cemu. Ty jsi zatim prevazne k placi.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Tady je imho něco pořádnýho o boxu a o čem je zdravá maskulinita. Kluci co vyrůstali bez táty a v mizernejch podmínkách, kdy je v životě nikdo za nic nepochválil, a díky boxování a trenérům který jim suplovali tátu se dali do latě. Prof. Peterson si sednul s klukama kolem jejich boxerskýho ringu a popovídali si o tom, co je potřeba aby byl z kluka dobrej chlap.

    Jordan B Peterson on masculinity and the plight of young men | BBC Sounds
    https://www.youtube.com/watch?v=MRjp1-DgMuA&ab_channel=BBCSounds
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Ježiš to jste fakt tak zaprděný, nebo si sedíte na vedení nebo jak? Neumíte se zasmát?
    EKG
    EKG --- ---
    LAKSHMANA: Nerozumis. Fakt ne.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LAKSHMANA: Nemyslím, dát si nějakou činnost na ignore list je úplně něco jiného než to zapáleně řešit a vymezovat se vůči tomu (radikálně).
    AMANT
    AMANT --- ---
    EKG: ja jsem teda pro-fotbalovej, ale nikomu to necpu, naprosto tvuj nazor chapu:)
    moje mama je supermegactenarka, ja to mam asi po ni, bracha taky, do cca 20 jsem louskal aspon jednu knizku tejdne a nemocnej jednu za den.
    no a moje mama zna krome Maradony jedinyho dalsiho fotbalistu - Horsta Siegla. videla ho kdysi v tv v nakym poradu, kde rikal, ze je vyucenej opravar jizdnich kol, v zivote neprecetl jedinou knizku a je na to hrdej.
    mama pak pul roku kroutila hlavou a nevericne ho citovala minimalne jednou denne:))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: jj, liberalismus sociální zase nastavuje všelijaký mantinely a omezení nevycházející shora z autority, ale z lidí a jejich nutnosti soužití na společnym prostoru. Někdo může mít pocit, že ho to "dusí" a je někam tlačenej. Ale imho na tom je civilizace postavená co člověk žije, možná to jede v tom 20. století hodně rychle dopředu (+ v ČR se liberalismus začal implementovat až po 89, ne po 45 jako třeba v Německu). Nebo nám to jen přijde a za 500 let v naší etapě historici neshledaj nic zásadního.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    EKG: To máš s fotbalem jak já s feministkama. Ti rozumim, brácho. :-D
    EKG
    EKG --- ---
    NYA: Protoze fotbal je samozrejme ciste zlo, fotbal zabiji myslenky a otupuje ducha. Protoze jsem od nikoho z nich nikdy neslysel, jakou knihu precetli, napriklad. Protoze fotbal nemam rad a obtezuje me o nem byt jen poslouchat. Takze vzhledem k tomu, ze tito chlapci, kteri maji radi fotbal, maji zaroven i zkratkovite mysleni, beru ty dve minuty jako mez me trpelivosti.

    No a vidis, krasne to tady demonstrujes. Tedy to dedictvi, ocekavani, zatez na zaklade pohlavi. Kdybych byl zenska, budes se podivovat tomu, ze mi fotbal muze po...kud mozno jit z cesty?

    No a to minuly tyden vytahli jeste box. Proc musim vedet o existenci Mika Tysona?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: Nikdy sem to s nim nijak neřešil, to mě teď napadlo v kontextu diskuze a vzpoměl sem si na to. Na té fakultě právě ztlumím "gender studies kanály" mýho mediálního toku neni úplně možný, pokud z tý školy neodejdeš a chceš ji dokončit. Takže si to vysvětluju tim, že dementní vtipy na levelu čtvrtý cenový přinesou uvolnění, protože na humanitně založený fakultě budou takový řeči absolutní tabu.

    btw. já utlumení praktikuju, když sem toho přejedenej.


    INK_FLO: jj, už si někde dával, kouknu na to
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: Jakékoliv ideologické agendy může být moc, pokud to pro tebe není téma a neřešíš to (necítíš opresi, neschne ti za barákem les, nebojíš se pekla, ...). Človek by si ale myslel, že v takovým případě ztlumím "gender studies kanály" mýho mediálního toku. Trávit čas vtipama jak ženský patří do kuchyně mi smysl nedává? V čem mu to pomáhalo?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    HONZAL: imho s těma požadavkama na muže je to podobný jako s (ne)vyřčenýma požadavkama obecně na výkonnost pracovní jednotky v pozdně kapitalistickém systému. Je na každým, jestli se jim podvolí nebo ne, vybočení má své klady i zápory. Tenhle článek je o pracovním tlaku, ale stejně tak by se to dalo vztáhnout na nějaký tlak na to být dokonalým mužem (třeba dle feministického mustru) nebo čímkoliv jiným. Asi je v jádru ta neuróza, že nejsem dost dobrej a měl bych někomu něco dokazovat.

    Všichni máme svůj pracovní lágr – A2larm
    https://a2larm.cz/2017/04/vsichni-mame-svuj-pracovni-lagr/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam