STENNY: tak nemuzes bojovat za neco, kdyz nemas aspon trochu srovnany hodnoty, to ti pak muze kdekdo nakukat kdeco..to je to, co treba podsouvaj sl. Thundbergove, takovyto "moc mlada, nemuze tomu rozumet" a podobne.
ale evidentne kdyz je clovek vychovavanej v prostredi, ktery mu tu jeho bazalni hodnotu, a ted nevim, vstepuje?, ozrejmuje?:), tak ty dalsi dve stadia je mozny spojit jeste pred dosazenim plnoletosti:)
INK_FLO: tak pro chlapa, kterej si nikdy nepovidal s jinejma o svejch pocitech, to asi muze bejt silnej iniciacni ritual, na druhou stranu, jak takovyho cloveka dostat na takovej seminar:)
jinak za me ruzny samani a tohleto, budu hodne slusnej, jsem k tomu dost skeptickej. vlizt to sem a zacit kazat, nejspis bych osedlal svoji toxicitu. neverim tomuhle pristupu z jednoho duvodu, lidi, ktery tuhle tradici provozovali a dedili driv, byli nejak provazany s tou komunitou, ty lidi nejak znali, vedeli o jejich zpusobu a mistu zivota skoro vsechno.
rozumim a chapu a nijak neodsuju to ohledne toho osobniho doporuceni, problem vidim v tom, ze dneska se na tohleto obraci hodne lidi, ktery maj fakt seriozni psychicky problemy, ktery z nejakyho duvodu neresej s z myho pohledu zadnym serioznim terapeutem nebo odbornikem ve smyslu zapadni vedy, mediciny. a nechodej za tim samanem pro rozsireni pohledu na svet, ale pro vysvetleni svoji ulohy a hodnoty v nem. a proc se mi treba stalo, to co se mi stalo, v pripade traumat apod.
jako treba doplnek, prosim. ale odbornik by to teda mel vedet. ale chodit k samanovi na nejaky pravidelny terapie a nechat si vykladat svoje pocity a jak to zapada do "sveta venku", to mi prijde jako neco silenyho.
vede to akorat ke dvema vecem - ty lidi si vytvorej nejakej pseudovyklad toho sveta venku a pokud se ho pokousej aplikovat, nenachazej u okoli pochopeni ohledne tohohle uhlu pohledu=> a tedy vracej se do blizkosti toho "samana" a takhle vznikaj ruzny Chryzantemove, co pak metr od nich zdurmanovana holka na kolejich previbruje do jiny energeticky hladiny a podobna svoloc.
INK_FLO: tak si udelame vlastni krouzek nejakej vikend a pak si pondeli-streda-patek napisem, kam jsme se zatim dostali:))