• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    i je videt to ruzovy v prostredku. nechat to ale este par tejdnu, tak ten okraj uz bude jerky a to pak nemam rad
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja prave nechapu jak se susi treba zrovna ta panenka bez obaleni do streva nebo aspon do kolagenu. to musi bejt strasne rychly. a neproschne to tolik doprostred. takze pak je tuha kura a mekkej stred.
    tady na fotce je videt, jak to strevo vyschlo jak svine, jinak by ta pecene neproschla a byla moc mekka

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem ale balil do hovezich strev. najdu fotku kde sou videt. tady na obrazku je to uz stahnuty.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    moje vepr pecene byla bez pragandy takova svetla no, ale dobra a mekka, zadny jerky

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    POHODAVOLE: Ano, tu barvu dělá praganda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: prijde mi super, ze to neni tak zvykave jako jerky :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: těžko říct,nejsem žádný znalec,ale z fotky tk působí hodně červeně, čekal bych takovou tmavší barvu jako máš po okraji ,každopádně dobrou chuť, každej to máme rádi jinak vyzrálý
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: dostal jsem se na ubytek 40% tak verim, ze je to OK. Nemuze to mit takovou barvu kvuli pragande?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: nechtělo to ještě chvilku visu?Soudím jen podle barvy na řezu
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Maso je super. Priste dam min cesneku. O vikendu budu pokracovat :)



    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Jerky – proč jíst sušené maso a jak si vyrobit vlastní? - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/blog-steak/jerky---proc-jist-susene-maso-a-jak-si-vyrobit-vlastni/
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravicko, sušil jste někdy někdo zvěřinu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: už sem natěšenej. A díky za inspiraci :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Tak ještě 5- 10% a konzumovat :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: Tak úbytek zpomalil. Po 6 dnech jsem na 65% původní váhy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak je to docela fofr. Z puvodnich cca 370g jsem na cca 240g, tak verim, ze tento tyden ochutnam :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    sem nesmi clovek nakouknout hladovej - jdu utocit na lednicku a to jsem si rekl,ze po 8 nezeru
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: ja tam mam jeste susenou cibuli..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: pekny to mas! Mne se ti libilo, jak delal salam za pouziti startovaci kultury v tomto videu. Kazdopadne, jestli mi dopadne panenka, tak chci prubnout bucek a hovezi :)

    JEDNODUCHÁ DOMÁCÍ VÝROBA SALÁMU | SAUCISSON SEC
    https://www.youtube.com/watch?v=7JQIHyr9AUc&ab_channel=JendavKuchyni
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem pred nakym casem delal chorizo. koupil sem jen veprovy pecene a udelal sem to dietni, protoze bucek stoji 3x tolik co pecene. v popredi pri tom uzeni sou dve soppressaty.
    je to rvany do hovezich strev, aby to pomalejs schlo. je to moc dobry, ale uz je to skoro sezrany.







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam