• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    QUIP
    QUIP --- ---
    DEVIL: Jamon Serano se susi cela kejticka a myslim, ze se to taky do niceho nezabali. Maximalne tam z jedne strany to vysychani zpomaluje vrstva tuku. (ja o tom zatim jen pindam, doma jsem maso jeste nesusil)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DEVIL: za pár dnů uvidím. Panenka jen v obvazu, ale ještě mi pár % chybí. Dnes 8 den a má cca 63% původní hmotnosti.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    i je videt to ruzovy v prostredku. nechat to ale este par tejdnu, tak ten okraj uz bude jerky a to pak nemam rad
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja prave nechapu jak se susi treba zrovna ta panenka bez obaleni do streva nebo aspon do kolagenu. to musi bejt strasne rychly. a neproschne to tolik doprostred. takze pak je tuha kura a mekkej stred.
    tady na fotce je videt, jak to strevo vyschlo jak svine, jinak by ta pecene neproschla a byla moc mekka

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem ale balil do hovezich strev. najdu fotku kde sou videt. tady na obrazku je to uz stahnuty.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    moje vepr pecene byla bez pragandy takova svetla no, ale dobra a mekka, zadny jerky

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    POHODAVOLE: Ano, tu barvu dělá praganda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: prijde mi super, ze to neni tak zvykave jako jerky :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: těžko říct,nejsem žádný znalec,ale z fotky tk působí hodně červeně, čekal bych takovou tmavší barvu jako máš po okraji ,každopádně dobrou chuť, každej to máme rádi jinak vyzrálý
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: dostal jsem se na ubytek 40% tak verim, ze je to OK. Nemuze to mit takovou barvu kvuli pragande?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: nechtělo to ještě chvilku visu?Soudím jen podle barvy na řezu
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Maso je super. Priste dam min cesneku. O vikendu budu pokracovat :)



    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Jerky – proč jíst sušené maso a jak si vyrobit vlastní? - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/blog-steak/jerky---proc-jist-susene-maso-a-jak-si-vyrobit-vlastni/
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravicko, sušil jste někdy někdo zvěřinu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: už sem natěšenej. A díky za inspiraci :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Tak ještě 5- 10% a konzumovat :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: Tak úbytek zpomalil. Po 6 dnech jsem na 65% původní váhy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak je to docela fofr. Z puvodnich cca 370g jsem na cca 240g, tak verim, ze tento tyden ochutnam :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    sem nesmi clovek nakouknout hladovej - jdu utocit na lednicku a to jsem si rekl,ze po 8 nezeru
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: ja tam mam jeste susenou cibuli..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam