PALEONTOLOG: O objevu Otzi vím, ale to s tím sperma je pro mě novinka. Pokud se nepletu tak s ním si vybavuji ten objev o prvních sandálech nebo botách vystlaných senem aby mu nezábly nožičky?
Jinak jak píšeš, jen minimum žen se povedlo dosáhnout uznání jako bojovnic. A z historie si vybavím snad jen řekněme dva kmeny kde měli ženy jiné postavení a byly válečnice. A z nichž nejslavnější jsou ony Amazonky. I když tam to mám stále napůl jako mýtus a napůl jako fakt. A stále se mi to plete a evokuje okolí té řeky.
Nemluvě o ženách co vedly národ a kde to spíše spadalo do dědičného práva výše postavených kast.
A z Evropských končin, právě ty severské germánské kmeny, byly prostě dost divoké a expanzivní. Válka a obchod, takový tehdejší super kapitalisti. To byly Vikingové. Takže když žena dokázala se fyzicky vyrovnat nebo spíše i překonat fyzicky muže, mohla získat úctu jako válečnice. Proto je ruská mentalita taková jaká je, protože mísení Slovanů a obchodně dobyvačných germánských kmenů - Varjagů. Zajímavé by bylo jak by to vypadalo když by nebyl Kavkaz? Tam je to také hodně zajímavá historie.