• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Mužem s nejdelším jménem byl jistý

    Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfeschlegel­steinhausen­bergerdorff­welche­vor­altern­waren­gewissenhaft­schafers­wessen­schafe­waren­wohl­gepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­vor­angreifen­durch­ihr­raubgierig­feinde­welche­vor­altern­zwolfhundert­tausend­jahres­voran­die­erscheinen­von­der­erste­erdemensch­der­raumschiff­genacht­mit­tungstein­und­sieben­iridium­elektrisch­motors­gebrauch­licht­als­sein­ursprung­von­kraft­gestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartig­raum­auf­der­suchen­nachbarschaft­der­stern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neue­rasse­von­verstandig­menschlichkeit­konnte­fortpflanzen­und­sich­erfreuen­an­lebenslanglich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­vor­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartig­raum Sr.
    (nebo tak nějak, ono prakticky ani dvě dochované verze jeho jména nejsou stejné)

    a podepisoval se obvykle Hubert B. Wolfe + 666, Sr.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOLOC: origo recept používá Coolwhip: https://en.wikipedia.org/wiki/Cool_Whip
    protože kdo by se šlehal se šlehačkou, že.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MEJLA77: táhněte do pošty a vysvětlete si to tam.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    CERNYRYBIZ: Mohu poprosit o důkaz o té lži? Děkuji. Jinak tvé příspěvky jsem četl důkladně a to relativizování rizik mě sere stejně jako třeba ID SALAMAN.
    KOLOC
    KOLOC --- ---
    TRISSIE: a ta slehacka je uslehana nebo se tam jenom naleje?
    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    Víte co, tak já se smažu sám.

    Sice mi bude líto těch cca 90 minut, kdy jsem sepisoval upřesnění a protiargumenty, ale vzhledem k tomu, že Mejla77 si to evidentně nejen nepřečetl, ale ještě otevřeně lže o tom, co v tom textu píšu, bude to tak lepší. Hádat se s militantními fanatiky stejně nikam nevede.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TRISSIE: taky bych už tohle téma opustil, není to vůbec zajímavé.. jen bych podotkl, že to začalo vědeckou prací, ne anekdotami: E2E4.

    CERNYRYBIZ: mně to to jen připomnělo, protože mi to přijde víc než mírně zajímavé, je to totiž fakt dobrý WTF a velmi dobrý styl textu, schválně si to přečti a dej vědět zda je to víc mírně zajímavé než řeči o neškodlivosti alkoholu.. fakt doporučuju každýmu!

    Lidové léčení na Táborsku..
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    No a když je tady ta poptávka po zajímavostech, tak přidám jednu s alkoholem - vyprávěl mi to kamarád v hospodě, musí to být pravda :)

    Známý toho kamaráda skoro nepil, ale toho dne ho ukecali a dal si panáka a pak začal vyšilovat, že oslepl, tak ho vzali do nemocnice a tam zjistili, že má nádor, který se nějak zrovna zaktivoval (něco tam prasklo) tím vypitím panáka a brali ho okamžite na operační sál a tady v tomto případě jej asi to pití zachránilo...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEJLA77: co třeba autocenzura a jako pokání jít hledat něco, co je opravdu mírně zajímavý fakt? :-)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    TRISSIE: diskuze o zajímavých tématech a případné reakce na to - to si myslím nejsme mimo, ale klidně to promaž... CERNYRYBIZ tady dotáhl smutnou historku, jak přišel kvůli marihuaně o kamaráda a pak se rozjel o neškodnosti alkoholu, tam bych s tím mazáním začal ;)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    CERNYRYBIZ: Nepíšu tady dojemné historky, abych tě dojal, ale abych ti argumentoval, že tvá dojemná historka, kterak jsi přišel o kamaráda kvůli marihuaně je trochu mimo realitu. Jdi do háje s tím, co si mám nebo nemám uvědomovat, do toho ti nic není.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EKG, MEJLA77: ale tohle vaše poměřování bůhvíčeho není ani zábavné, ani s tím člověk nezaskóruje mezi kamarádama jako s perličkou.

    takže by bylo fajn se vrátit k tomu, o čem tenhle klub měl být?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    TRISSIE: jo, to se klidně shodněme, že jsou výjimky, nicméně tady se rozporuje metastudie analyzující jiné studie a upřesňující ty předchozí - máme to i v záhlaví - Pozor na faktoidy - ověřujte zdroje - nevím, kdo to tam dal :)
    EKG
    EKG --- ---
    TRISSIE: Ja se tady s kolegy celkem hezky shodnu. Prestat s chlastem bylo to nejlepsi rozhodnuti meho zivota. Mirne zajimavy fakt, ze spousta Cechu ma po krk tradicni alkoholove kultury, me uprimne tesi.
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    MEJLA77: me stejne bavi jak je marihuana oznacovana za to, ze ma psychickou zavislost. Kouril jsem ctvrt stoleti. Nedavno jsem z urciteho duvodu prestal (ne, neni zdravotni) a nemel jsem s tim zadny problem...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak, jako mírně zajímavý fakt pro dnešní den, Snicker salad (nakrájené snickersky, jablka granny smith a šlehačka), oblíbené to potluckové jídlo v severní části amerického středozápadu, je považováno buď za salát, nebo za dezert, a finální klasifikace na každém potlucku závisí na tom, na kterou stranu stolu původce svůj jedlý příspěvek položí :-)



    Snickers salad - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Snickers_salad
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    co kdybyste se shodli na tom, že se neshodnete? anekdotické evidence jsou... anekdotické evidence na obou stranách a mimo rámec tohohle klubu.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    https://www.alkohol-skodi.cz/ - nějaká fakta k těm dojmům...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    CERNYRYBIZ: Tady ty anekdotické příběhy si můžeš šířit v hospodě a kamarádi ti rádi přikývnou, v mém okolí mám dost lidí, kteří kvůli alkoholu umřeli - ať už sebevraždy nebo rozsekání v autě (někdy i s kamarády), znám lidi, kteří se prochlastali do agresivních debilů, znám lidi, kteří jako děti trpěli chlastáním rodičů, znám holky, které mlátí chlastající partner - statistika o naší společnosti s deseti procenty lidí, kteří lejou první ligu a informace o tom, že v globále je opravdu u nás alkohol nejhorší drogou s nejhoršími důsledky a to nevyvrátíš, ve srovnání alkohol (tvrdá droga s fyzickou závislostí) vs. marihuana (měkká droga s psychickou závislostí) jsi totálně mimo, mimochodem Finové na chlastání nejsou moc vybaveni a tohle cpaní alkoholu každému, které je u nás naprosto běžné, je mi odporné. Kdo nechlastá pivo není Čech - takhle jsem se vyřadil z možnosti být součástí téhle společnosti. Nikoho nezajímá, že je mi z alkoholu blbě, nemám nejspíš žádné enzymy odbourávající alkohol - po jednom panáku jsem dva až tři dny nepoužitelný, je mi blbě, zvracím, spím, nefunguju. To, co tady popisuješ s marihuanou - nikoho dalšího takového neznám, ani jsem o něm neslyšel §- opravdu ten člověk jenom hulil trávu, nebo do toho klepal prášky, chlastal, šňupal perník apod.? Pak by to asi dávalo smysl a takových případů, kdy někoho odrovnala tráva a pak se ukázalo, že solidně chlastal nebo bral ještě něco dalšího jsem už potkal dost - to je totiž další problém nové doby - multitoxikomanie - lidi do sebe často hážou kdeco...

    Klidně si chlastej a tvrď, jak je to zdravé nebo neškodné - já osobně nevím, proč se na lahve s alkoholem, na rozdíl od krabiček s tabákem, nepíše, že způsobuje rakovinu.

    Chci tím říct, že tvé osobní názory a dojmy jsou dost k ničemu v porovnání se studií na velkém množství lidí, kterou tady rozporuješ. Zrovna v ČR, kde denně pije 10 % společnosti a způsobuje to sociální i ekonomické škody, diskutovat o neškodnosti alkoholu je ffakt mimo mísu.

    Řeči o tom, komu kdy pití zachránilo život, nijak nepomůže těm, kteří kvůli alkoholu umřeli, jsou zmračeni, nebo je poškodil nějaký opilec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam