• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    xkcd: 182.8 Meters
    https://xkcd.com/3248/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MICKK: ok, budiž, chtěl jsem možná říct, že určitým způsobem, jak se vyhnout peklu nebo nebi je stát se mumií.
    MICKK
    MICKK --- ---
    XCHAOS: v Americe jsou customary units, imperial jsou britské a jsou novější
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRANTORINO: v ráji se používaj jednotky SI a formáty jako A4, A3, apod. zatímco v pekle převládají imperiální jednotky, formáty typu US letter a diskety 5 1/4".
    STENNY
    STENNY --- ---
    GRANTORINO: Za mě prosím "jak se liší pohled na věčnost pekelných trestů v různých náboženských proudech."
    Díky.
    ULO
    ULO --- ---
    SALVATOR: vtipne jeň ze ty jejich jednotky jsou od roku 1933 definovane v ASA (American Standards Association) na zaklade metrickeho systemu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HAR4NT: špatně pochopeno
    ARGANNAH: špatně pochopeno
    SALVATOR: lépe bych to těžko popsal, přesně!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: Jj, klasika :⁠-⁠)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: No, bylo by divný, kdyby měli nějaký rozumný formáty papíru v zemi, kde do dneška používají jednotky měr a vah vytažený z prdele lesního druida.

A ZNOVA ŘÍKÁM, ŽE TO NEBYLA HÁDKA!!!
    CDR
    CDR --- ---
    dával jsem to do zjištění, ale zduplikuji to i sem :)
    přijde mi to hrozně cool, hipsterští lovci mamutů z Věstonic :3
    Asi nosili v lících velké piercingy aka labrety

Věstoničtí lovci mamutů si mohli zdobit tváře pravěkým piercingem — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/vestonicti-lovci-mamutu-si-mohli-zdobit-tvare-pravekym-piercingem-357999

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vy se tady hádáte o to, kde přesně by měl mít dvojku papír, co je dvakrát tak velkej, než ten předtím, a mezitím za vodou mají na tiskárnách tato nastavení, a to proto, že prezident Hoover řekl, že 8x10,5 a Reagan, že 8,5x11. PROTOŽE PROTO!

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALVATOR: no ale byl tam jeden takovej kinetictejsi diskusni moment, ze kdybyste sedeli za stolem, tak oba vyskocite a dovysvetlite si to ve stoje;))
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ARGANNAH: A tady bych si dovolil oponovat, nejde o hádku, nýbrž o věcnou debatu podloženou objektivníma argumentama.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Pánové, nechce se mi scrollovat zpátky a všechno to plusovat, ale tahle diskuse je důkazem, že starej nyx z doby nulek, kterej byl takovejchhle debat plnej, pořád ještě žije. Miluju vás. Pohádejte se prosím ještě o něčem dalším, krásně se to čte 💛
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    to mínus sem ti nedal já, ale souhlasím s ním .)))
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DRAGON: Ono asi taky půjde hodně o zvyk. Formát A coby standard je s náma už 104 let. Kdyby se to těch 104 let označovalo nějak rozumně, jak navrhuju, měli by v tom všichni už dávno jasno a praxi ¯\_(ツ)_/¯
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALVATOR: jako já tě pochopil už před dvěma postama, jen mi to nedává tolik smysl jako tobě, protože praktická část, ale jasný no, máš :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak máš víc možností notace, žejo. A+4, A-4... :⁠-⁠)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam