IXTREMIST: vetsina lidi si imho nestezuje na svoji praci/pozici/plat. Spis na ten pocit, ze okolo sebe vidime spoustu lidi, o kterych si myslime, ze by za svoje know-how meli taky brat mnohem vic. S tim souvisi castecna socialni exkluze, kdy zijeme mimo financni realitu nasich vlastnich kamaradu a rodin. A socialni exkluzi ze sveta lidi, na kterych ti zalezi, ti vejir bankovek nevynahradi.
napr. se svyma nejblizsima kamaradama se nemuzu o pracovnim trhu bavit moc otevrene. Oni pusobi dojmem, ze jsou cely den v zaprahu a nezastavi se (a ja jim to verim), zatim co ja se muzu pul dne jen tak tocit na zidli, nikoho to moc nezajima a i pres to mam 2-3x vic nez oni. Stejne jako na me nevericne koukaji, za kolik bereme absolventy bez jakekoliv praxe. Napr. ted jsme na pozici "sitovy technik" vzali cloveka, ktery nevi co je to paket/switch/router, nevystudoval zadny IT, neco z oboru ma jako samouk a proste mu verime, ze se to douci za pochodu, protoze jsme uz nikoho jinyho nesehnali. A to za takovy nastupak, ze to kamaradum mimo IT nemuzu otevrene rikat, protoze v jejich realite je takovy plat sci-fi i pres to, ze maji X let praxe a patri mezi nejlepsi v ramci jejich firem.
Primichejte k tomu imposter syndrom (ktery je afaik v IT docela bezny) a vetsina lidi se zakladni empatii se imho jednou za cas zamysli, ze by si prali i pro ostatni lidi, aby byli adekvatne ohodnoceny, za to co umi.